Timișoreanul Nini Gabriel Dica va participa la Australian Open 2019, Grand Slam al Asiei și Pacificului, o premieră pentru tenisul juvenil de pe Bega

Timișoreanul Nini Gabriel Dica va începe în forță anul care bate la ușă, urmând a participa în premieră pentru tenisul juvenil din Banat la Australian Open, deschizător de drum între cele 4 turnee de prim rang din circuitul de tenis masculin ATP, găzduit de Melbourne încă din anul 1905.

Timișoreanul Nini Gabriel Dica în cursul câștigării în 2017 a Tennis Europe Junior Masters la categoria 16 ani și mai mici, după ce devenea anul trecut și vicecampion continental la  European Junior Championships

Primii 101 clasați în ierarhia masculină ATP se vor alinia la întâiul turneu de Grand Slam din noul an calendaristic, programat luna viitoare pe durata a două săptămâni, între 14 și 27 ianuarie 2019, în găzduirea complexului „Melbourne Park”, având în componență Arena ”Rod Laver”, cu aproape 15.000 de locuri, și Hisense Arena, cu o capacitate de maxim unsprezece mii.

Iar în cea mai selectă companie cu putință în preajma fileului terenului de tenis de câmp, Nini Gabriel Dica va semna o premieră postdecembristă pentru tinerii jucători bănățeni, și anume alinierea la Australian Open, într-un turneu al cărui câștigător la zi la simplu masculin este nimeni altul decât Roger Federer, triumfător la Antipozi în ianuarie 2018. Când cucerea cel de-al douăzecilea Grand Slam la simplu și al șaselea titlu la AO, egalând recordul lui Novak Djokovic și Roy Emerson la acest campionat.

După o perioadă și cu accidentări, urmată de prezența la turnee peste Oceanul Atlantic, în Chile, Peru și Mexic, timișoreanul Nini Gabriel Dica se pregătește actualmente intens peste granița sud-vestică, la vecinii sârbi, mai exact la Academia Tipsarevic, în Beograd, antrenându-se zilnic cu fostul număr 8 mondial. 

Dica a fost inclus în lotul de pregătire pentru Australian Open 2019, alături de alți jucători consacrați, și anume Berankis, Djere, Gerasimov, Karimov dar și Tipsarevic, care trage acum cot la cot cu mai tineri tenismani, în intenția de a se alinia la start la Melbourne peste 4 săptămâni. Janko Tipsarevic, fost număr 8 în ierarhia mondială ATP, actualmente pe poziția 88, este proprietar al Academiei. 

Compatriotul său, Novak Djokovic, este cap de serie numărul 1 pe tabloul principal al turneului masculin, postură din care va aborda competiția feminină românca Simona Halep.

În vederea participării la Melbourne la întâiul turneu de Grand Slam al anului 2019, cel al Asiei și Pacificului, Nini Gabriel Dica va călători spre Australia în data de 5 ianuarie și va juca și turneul pregătitor dinaintea AO.
Iar după debutul la un asemenea nivel va lua din nou calea Americii de Sud, pentru turnee în Paraguay și Brazilia.

  • Nini Gabriel Dica în finala de anul trecut de la Orange Bowl

Acest articol a fost publicat în Tenis și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 6

 


Ultimele articole din categoria Tenis: