GALERIE FOTO. Un frumos maraton al sportului, cu ambiţii şi reuşite pe măsură, în cel de-al doilea weekend al „Cupei Helios la tenis pentru corporaţii”

Sâmbătă 24 mai s-au desfăşurat 11 partide de tenis pe terenurile de zgură ale bazei sportive Helios, în cadrul Cupei Helios pentru Corporaţii. Beneficiind de condiţii meteorologice favorabile, disputele au avut un grad de spectaculozitate ridicat, alimentate fiind de ambiţiile jucătorilor, dornici de victorii.

Prima confruntare a zilei i-a avut protagonişti pe Păunel Ciprian reprezentând Hella1 şi Galescu Petre de la Contiteh. Deşi startul jocului părea mai echilibrat,Păunel reuşeşte să incline balanţa jocului în favoarea sa .Loviturile alternante,serviciul eficient o mai buna plasare in teren îi asigură victoria categorică, 6-0;6-0. Galescu, cu o abordare defensivă, greseli repetate la serviciu, punctează mult prea izolat. Aşadar în cadrul grupei, Hella1-Contiteh:2-1. (foto1)

Cel de al doilea meci opune echipele Continental reprezentată de Canisag Tiberiu respectiv  Hella2 prin Gal Adrian . Partida s-a desfăşurat de-a lungul a doua seturi , regăsidu-l mereu în ofensivă pe Canisag , care cu un tempo ridicat de joc  controleaza partida . Invitat la fileu cu mingi uşoare, defensive ,  pune presiune mare pe loviturile decisive ,scurtează punctele şi le încheie prin execuţii câştigătoare . Gal , ambitios , luptător  încearcă să menţină cât mai mult mingea în joc . Prea multele greşeli personale şi serviciul moale ce invită la atac îi aduce înfrângerea. Scor final 6-2, 6-0. (foto2)

Partida de dublu ce a urmat avea să aducă pentru prima dată faţă în faţă echipele Yazaki si Contiteh . Reprezentanţii primei echipe Roşca Răzvan şi Sucoverschi Dorel reuşesc să încline balanţa jocului în favoarea lor după o intrare mai puţin inspirata în debutul confruntării . Astfel , după un început echilibrat  câştigă duelurile decisive la fileu ,şi având un plus de forţă în loviturile din spatele terenului  cât şi o mai buna amplasare pe teren în a doua parte a jocului îşi adjudecă victoria . Perechea Berceanu Ştefan şi Glava Horaţiu completându-se mai bine la mingile dificile , rezistă presiunii adversarului în debutul partidei , însă pe fondul repetatelor greşeli personale cedeaza controlul psihologic al jocului . Consemnăm scor final 7-5; 6-0. (foto3)

Următorul meci avea să fie cel mai echilibrat şi spectaculos al zilei . Perechea Davidoi Andrei,Dumitrescu Răzvan reprezentând Alcatel1 întâlneşte perechea consacrată deja Sava Daniel şi Sviderka Tiberiu de la Alcatel2 . Schimburile rapide ,execuţii corecte, tactici de joc eficient aplicate dezvăluie frumuseţea jocului de dublu desfăşurat . Deţinătoarea cupei printr-o mai bună gestionare a punctelor în economia partidei,un plus de tehnică la loviturile decisive se impune printr-un scor strâns  7-6(7-5);7-5 . Deşi mai omogenă în teren , dispusă la efort cu bune replici tehnice  eficiente, dar şi cu mai multe greşeli personale, echipa Alcatel 2 cedează în final victoria. (foto4)

Căldura amiezii îşi spune cuvântul influenţând speculozitatea întrecerilor . Organizatorii răcoresc atmosfera întreţinând terenurile după fiecare confruntare. (foto5)

Confruntarea urmatoare a adus de o parte şi de alta a fileului echipa Yazaki cu jucătorul ei Sucoverschi Dorel , şi echipa Contiteh prin Chirică Bogdan .Un joc destul de dezechilibrat ca tactică , dar intens din punct de vedere al ambiţiilor afişate . Sucoverschi beneficiind de servicii mai apăsate , lovituri bine plasate în adâncime ,retururi câştigătoare se impune la final cu scorul de 6-1; 6-3. Chirică confirmă creşterea de formă de la un meci la altul , descurcându-se mult mai bine în cel de al doilea set , dar pe fondul unui joc mai mult defensiv cedeaza iniţiativa şi implicit victoria. (foto6)

Cea mai temperamentală partidă a zilei , i-a avut protagonişti pe Haţegan Raul de la Alcatel2 şi Stănici Eugen reprezentând Alcatel1 . În timp ce Haţegan cu o bună constanţă în joc, dezechilibrează ritmul impus insistând pe backhandul adversarului , plasând eficient lovituri stănga dreapta , Stănici frustrat de prea multe greşeli personale scapă multe mingi în afara terenului şi mai puţin inspirat în tie-break cedează în final întrecerea.După un meci de bună factură tehnică şi tactică consemnăm scorul 6-4; 7-6(7-2). (foto 7)

Întâlnirea de dublu dintre perechea Gal Adrian – Creţ Mihai, jucători ai echipei Continental, şi Velcotă Florin respectiv Jurconi Calin de la Hella2 s-a concretizat intr-un timp record în favoarea celor dintâi, 6-0;6-2. O bună amplasare în teren , omogenitate si rapiditate în execuţii ,scurtarea punctelor la doua trei lovituri au fost alegerile câştigătoare. Jocul predominant defensiv, serviciile modeste şi doar cu aportul unor mingi norocoase perechea echipei Hella 2 nu a putut ridica pretenţii de victorie. (foto 8)

Meciul de simplu ce a urmat dintre Davidoi Andrei de la Alcatel1 şi Chirică Bogdan reprezentând Contiteh a desfaşurat un tenis relaxat , predominat bazat pe plasarea mingii in detrimentul vitezei. Cu o viziune mai buna a jocului ,o tehnică superioară dar şi cu mici inadvertenţe , Davidoi se impune cu un simetric 6-1;6-1.Chirică reuşeşte să prelungească schimburile de mingi, căutând plasări eficiente,o replică bună dar insuficientă in economia partidei. (foto 9)

Următoarea confruntare i-a avut protagonişti pe Obrejan Cătălin jucătorul echipei Alcatel3 şi Păiuşan Caius de la Kromberg . Deşi a afişat un stil de joc mai puţin agresiv Obrejan reuşeşte să încline balanţa partidei în favoarea sa princonstanţăin joc,un bun plasament al mingilor căştigătoare marşând mai mult pe greşeala adversarului .Păiuşan cedează  eficienţa jocului în favoarea spectacolului, forţează loviturile în adâncime cât şi serviciile, din nefericire multe nereuşite greşind prea mult neforţat. Scor la final 6-2;7-6 (foto 10)

O surpriză plăcută a fost şi disputa dintre Martin Ovidiu şi Nagy Delia reprezentanţii echipelor  Continental , respectiv Hella2 . Am asistat la schimburi frumoase de lovituri de ambele părţi, cu execuţii corecte tehnic ,mingi lungi destul de spectaculoase. Martin reuşind o accelerare a jocului , presiune superioară  pe mingi decisive se impune la final cu 6-3;6-2. Nagy se mulţumeşte cu o frumoasă şi ambiţioasă replică  ,mai având de lucrat la lovitura de rever care a dezechilibrat jocul său. (foto 11)

Ultima partidă a zilei a opus de o parte a fileului pe neobositul Davidoi Andrei din partea  echipei Alcatel1 şi de cealata parte pe Pop Bogdan de la Alcatel2 . O misiune uşoară pentru reprezentantul echipei campioane , beneficiind de o deosebită poftă de joc şi o viziune lucidă în desfăşurarea puctelor, închide ziua cu scorul 6-0;6-1.Pop se mulţumeşte cu ghemul de onoare şi cu o partidă de tenis relaxantă. (foto 12)

Un frumos maraton al sportului cu ambiţii şi reuşite pe masură!

Acest articol a fost publicat în Tenis și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = patru

 


Alte articole legate de acest subiect: