Wilson Tivoli Trophy intră în cel de-al treilea deceniu cu tenismani din aproape 40 de țări la internaționalul juvenil de pe Calea Ghirodei

Tenis Club Tivoli de pe Calea Ghirodei 36 va găzdui în perioada 10-16 iulie 2016 cea de-a 21-a ediție a celui mai important turneu internațional de tenis de câmp din România pentru jucători sub 18 ani, Wilson – Tivoli Trophy Timișoara, ale cărui partide demarează duminică la ora 9 în calificări iar marți 12 iulie la aceeași oră pe tabloul principal.

image

 

Tenisul mondial este în acest week-end conectat la fazele finale ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon însă caravana în neîntreruptă mișcare a sportului alb readuce tot din aceste zile pe harta sportului la fileu și numele capitalei Banatului, cu ocazia unei tradiționale întreceri juvenile, Clubul Sportiv Tivoli Timișoara organizând timp de o săptămână Campionatele Internaționale de Tenis ale României sub 18 ani, competiție intrând astfel în cel de-al treilea deceniu de acitivitate.

Rod al inițiativei lui Ovidiu Pop, suflet al lucrurilor la Tenis Club Tivoli și Director de Turneu, Wilson – Tivoli Trophy a ajuns la cea de-a 21-a bornă, competiția sub egida ITF anunțând la ediția din acest an participarea unor sportivi reprezentând aproape 40 de țări, și anume Argentina, Austria, Australia, Belarus, Belgia, Bulgaria, Canada, Columbia, Croația, Elveția, Egipt, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Japonia, India, Irlanda, Israel, Italia, Kazakhstan, Lituania, Macedonia, Moldova, Olanda, Portugalia, Polonia, Regatul Unit, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina, Ungaria, SUA, Turcia, fără a lipsi la start și speranțele României.

Duminică 10 iulie la ora 9 se va da startul calificărilor la băieți și fete, fază a întrecerii a cărei tragere la sorți este programată în această seară la ora 18, calificările continuând luni de la ora 9. Tot luni, la ora 18, va avea loc tragerea la sorți pe tabloul principal al competiției, urmând ca marți de la ora 9 să se dea startul cu turul I pe tabloul principal.

image (1)

 

Ulterior, în aceeași zi la ora 15 vor demara partidele pe tabloul de dublu, a cărui tragere la sorți va avea loc în aceeași zi la ora 12. Miercuri va fi ziua turului 2, de la ora 9 pe tabloul principal de simplu iar de la ora 15 la dublu, joi cea a sferturilor la simplu și semifinalelor la dublu, vineri va fi rezervată semifinalelor de simplu și de la ora 15 finalelor la dublu iar sâmbătă 16 iulie la ora 10 va fi ultimul act al întrecerii feminine, urmat de la ora 12 de cel al probei masculine, cu festivitatea de premiere și închiderea oficială programate la ora 14.

În așteptarea unor partide cât mai atractive, toți cei implicați nădăjduiesc ca starea vremii să țină cu tenisul iar luna iulie să-l scutească de precipitații.

Competiția la care CS Tivoli Timișoara are ca parteneri Federația Română de Tenis și Primăria Timișoara include totodată marți 12 iulie de la ora 19 și un cocktail party pentru invitați, sponsori și mass-media, precedat de o conferință de presă.

 

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: