Zoppas câștigă Grupa Challenger: 3-0 cu Kromberg

Cupa Helios pentru Corporaţii şi-a desemnat câştigătorii Grupei Challenger în urma finalei ce a opus echipele Zoppas şi Kromberg. Eforturile organizatorilor, de întreţinere a terenurilor cu zgură în urma ploilor, au fost încununate cu succes iar cele trei partide s-au desfăşurat în condiţii optime de joc.

IMG_6872

 

Prima confruntare, extrem de echilibrată, a adus faţă în faţă perechile Răzvan Hander & Florin Borza, de la Kromberg, şi Mirel Grămadă & Dorel Năsui, reprezentanţii Zoppas. Întrecerea a avut un ritm bun de desfăşurare, schimburi prelungite de mingi cu ruperi de ritm şi plasamente reuşite din partea ambelor echipe. Perechea Mirel & Dorel a reuşit un plus de presiune pe minge, o tentă mai agresivă în preajma fileului şi şi-a asumat mai multe riscuri pe loviturile decisive. Aceste atuuri importante i-au adus victoria, scorul final oprindu-se la 6-6 (7-4); 7-5 și câştigând astfel un prim punct pentru echipa Zoppas.

Caracterizaţi de un fair-play binecunoscut, Răzvan și Florin s-au completat eficient pe teren şi au izbutit deseori să controleze bine întrecerea. Nereuşitele la voleuri, returul prea moale şi unele inadvertenţe în abordarea iniţiativei în joc au pecetluit însă înfrângerea.

Punctul decisiv a fost adjudecat de către Petru Boboiciov, în favoarea echipei Zoppas, în detrimentul lui Răzvan Tomescu, de la Kromberg. Un meci mai dezechilibrat faţă de partida anterioară. Deşi Răzvan a abordat foarte curajos întrecerea, multiplele greșeli neforţate au înclinat balanţa jocului în favoarea adversarului său. Petru a reuşit bune  plasamente în teren, o deplasare eficientă pe suprafaţa de joc şi multe lovituri decisive în apropierea fileului. Astfel, la final am consemnat scorul 6-1; 6-0 în favoarea sa.

Ultimul meci, mult mai spectaculos, cu răsturnări de scor şi execuţii tehnico-tactice deosebite de ambele părţi, i-a opus pe Ioan Ianţoc, din partea Zoppas, și Răzvan Hander, reprezentatul fostei echipe câştigătoare a trofeului. Dacă primul set a fost adjudecat de Răzvan cu o abordare tactică adecvată şi o mai bună prospeţime în desfăşurarea punctelor, cel de-al doilea a revenit lui Ioan, care a mărit substanţial ritmul de joc şi a controlat majoritatea loviturilor de forehand câştigătoare. Mai agresiv şi mai hotărât la finalul meciului, Ioan a reuşit să răstoarne scorul şi în master tie-break a câştigat partida cu scorul de 3-6; 6-1; 10-7. La general, Zoppas – Kromberg 3-0.

Aşadar trofeul Grupei Challenger din cadrul Cupei Helios la tenis pentru Corporaţii ediţia 2015 revine echipei Zoppas. Sincere felicitări jucătorilor şi la cât mai multe reuşite!

image002

 

Iată ierarhia finală a Grupei Challenger la Cupa Helios la tenis pentru Corporații 2015 (clic pentru mărire):

Reprezentanții Hella 2, în grupa Challenger, sunt invitați să își ridice premiile…

*

Programul zilei de sâmbătă 4 iulie, în ultima zi a competiției, este următorul:

Grupa Masters

Alcatel 3 Alcatel 1 I simplu 4 iulie ora 10:00 T2
Alcatel 1 Alcatel 4 II simplu 4 iulie ora 10:00 T3
Mahle 1 Alcatel 3 dublu 4 iulie ora 11:30 T3
Alcatel 1 Alcatel 4 dublu 4 iulie ora 11:30 T2
Alcatel 4 Mahle 1 dublu 4 iulie ora 13:30 T3
Alcatel 3 Alcatel 1 II simplu 4 iulie ora 13:00 T2
Alcatel 2 Continental dublu 4 iulie ora 10:00 T1
Alcatel 2 Continental I simplu 4 iulie ora 11:30 T1
Alcatel 2 Continental II simplu 4 iulie ora 13:00 T1

Festivitatea de premiere a Grupei Masters va avea loc sâmbătă 4 iulie la ora 14.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 2

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: