14 echipe de gimnaziu și liceu la startul celei de-a treia ediții a Cupei Eroilor Neamului, în 10-14 iunie

O altă bună inițiativă a Asociaţiei Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989, venită în completarea Cupei Memorialul Revoluției, ce se dispută la intrarea în iarnă, este Cupa Eroilor Neamului, ajunsă la cea de-a treia sa ediție, și care va reuni săptămîna viitoare 8 echipe de școli gimnaziale din Timișoara și Timiș respectiv 6 formații de liceu, ce vor disputa 20 de jocuri de minifotbal. Dar iată participantele…

Cupa Eroilor Neamului la minifotbal pentru școli gimnaziale și licee din Timișoara și Timiș, ediția a III-a, pe 10-14 iunie

 

Asociaţia Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Consiliul Judeţean Timiş, organizează începînd de luni, în perioada 10-14 iunie 2013, cea de-a III-a ediţie a Cupei Eroilor Neamului de minifotbal. Competiţia sportivă se adresează elevilor din gimnaziile şi liceele timişorene şi aliniază la startul ei mai multe echipe.

Tineretul continuă să reprezinte un punct de interes major pentru organizatorii acestei competiţii. Obiectivele primordiale ale acestei întreceri sunt dezvoltarea spiritului de competiţie şi stârnirea interesului pentru cunoaşterea istoriei locale şi naţionale. Competiţia este un omagiu adus Eroilor Neamului şi doreşte, totodată, să îndrepte atenţia elevilor participanţi spre unele personalităţi ale istoriei naţionale şi locale. Toţi participanţii la această ediţie sunt invitaţi să cinstească prin sport memoria Eroilor.

Ideea din care s-a născut această întrecere a venit din partea conducerii Asociaţiei Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 şi a avut ca punct de plecare o altă competiţie de minifotbal menită a omagia Eroii căzuţi în Revoluţia din Decembrie 1989. Prin urmare, întrecerea dedicată Eroilor Neamului a fost precedată de Cupa Memorialul Revoluţiei, competiţie ce se desfăşoară în fiecare an în luna Decembrie.

Cupa Eroilor Neamului doreşte să vină în completarea orelor de istorie ţinute la clasă. Ne-am propus, prin această activitate, să apropiem mai mult elevii din şcoli de istoria naţională.

În această ediţie ne-am propus să aducem în atenţia participanţilor imaginea a 5 personalităţi însemnate din domeniul istoriei: Mircea cel Bătrân, Gheorghe Doja, Eftimie Murgu, Regele Ferdinand I al României, Sever Boc.

În întrecerea pe licee, ce va demara miercuri 12 iunie, cu jocurile din grupe, la Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I din zona UMT, vor participa, într-o grupă, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I și Liceul Teoretic Jean Louis Calderon, respectiv Liceul Teoretic Bela Bartok, Liceul Teoretic William Shakespeare și Colegiul Național C.D. Loga. Finala va avea loc vineri 14 iunie, de la ora 10, după cea a școlilor gimnaziale.

Competiție ce va reuni la start 8 echipe, și anume de la Școala Generală 16, ”Bela Bartok”, din Cărpiniș și Checea, respectiv, în cealaltă grupă, de la Școala Generală 21, ”William Shakespeare”, ”J.L. Calderon” și ”Nikolaus Lenau”. Întrecerea gimnazială va demara luni 10 iunie, la Școala Generală 16, pe strada București, finala fiind programată vinerea viitoare, de la ora 9, tot pe Renașterii 24A, la C.T. Regele Ferdinand I.

Finalele vor fi disputate de cîștigătoarele grupelor în sistem campionat, atît la gimnaziu cît și la licee, fiind urmate de festivitatea de premiere a celor mai bune cîte 4 clasate respectiv a jucătorilor turneelor, de la ora 11.

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = doi

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: