Aprobată! Superspeciala „Timiş Rally 2012”, pe podul Traian

Încă din luna ianuarie 2010 am încercat un parteneriat cu Mihai Leu, campion mondial de box şi campion absolut de raliuri al României în 2003, actualmente preşedinte al clubului de automobilism AMC Hunedoara, specializat în organizări de competiţii de profil. L-am solicitat la vremea respectivă să vină în Timişoara, pentru a organiza împreună Raliul Timişului, dar dumnealui era în biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, cu care tocmai semnase un acord pentru găzduirea în premieră a unui raliu în Târgu Mureş.

„Ce păcat că nu m-aţi sunat cu o zi înainte, căci altfel veneam la Timişoara, oraş de care sunt legat sufleteşte, dar rămîne deschisă o colaborare pe viitor”. I-am lansat o nouă propunere domnului Mihai Leu în ziua de 24 august 2011, şi a acceptat pe loc: astfel s-a născut „Timiş Rally 2012”.

Aş dori pe această cale să fac unele precizări extrem de importante, care cred că vor lămuri unele confuzii create ca urmare a acestei colaborări. Şi anume că nu Federaţia Româna de Automobilism Sportiv (F.R.A.S.) a acordat Timişoarei organizarea unei etape de campionat în 2012, ci Mihai Leu a renunţat să mai organizeze Raliul Târgu Mureş şi a optat pentru Timişoara. F.R.A.S. are doar meritul că a avizat această schimbare. În concluzie, Timişoara are în anul 2012 o etapă de Campionat Naţional de Raliuri datorită domnului Mihai Leu!

La ora aceasta vestul ţării este bine ancorat în Campionatul Naţional de Raliuri, prin „Timiş Rally” şi „Raliul Aradului”, etapă organizată tot de Mihai Leu şi care a devenit parte a Campionatului Naţional al Ungariei. La Timiş Rally 2012 vor fi invitaţi să participe şi concurenţi maghiari şi slovaci. Domnul Mihai Leu intenţionează totodată să organizeze într-un viitor apropiat un Raliu Internaţional care se va desfăşura pe teritoriul judeţelor Timiş şi Arad, şi care va fi continuatorul tradiţionalului Raliu al Dunării.

Cred că prin aceasta am răspuns şi unor „voci” care clamau iniţiativa mea de a construi un colegiu de arbitri de automobilism la Arad.

La ora aceasta organizatorii Raliului Timiş 2012 dispun de tot sprijinul organelor locale municipale, judeţene şi comunale, pentru ca tradiţionala competiţie automobilistică internaţională să fie o reuşită. În acest sens voi oferi două exemple: domnul Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei, şi Consiliul Local, au aprobat ca în ziua de vineri 25 aprilie 2012, între orele 14,30 şi 20,30, Superspeciala să se desfăşoare pe Podul şi viaductul Traian, între Catedrală şi Piaţa Maria, locaţie care va permite spectatorilor un cadru optim pentru a urmări o probă specială extrem de spectaculoasă. Iar domnul Constantin Ostaficiuc, preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, şi CJT, au asigurat asfaltarea drumului judeţean numărul 684, între Tomeşti şi Luncanii de Jos (5,5 kilometri), dînd astfel posibilitatea organizatorilor de a introduce în traseu o nouă probă specială.

Aceste noutăţi vor bucura pe iubitorii sportului auto din Timişoara şi judeţ, pe care îi rog pe această cale să privească partea plină a paharului…

 

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: