Electrica Timişoara bate cu 3-1 Academia Gheorghe Hagi la EON

Nicolae Sofran, Victor Bânzar şi David Miculescu au fost marcatorii alb-albaştrilor de la FC 1869 Electrica Timişoara în meciul de debut al celui de-al doilea mare turneu juvenil de minifotbal al verii, grupa de copii născuţi în anul 2001 a clubului bănăţean trecând cu 3-1 (1-1) de omologii de la Academia Gheorghe Hagi.

Vali Miculescu, antrenorul echipei copiilor de zece ani a grupării, i-a aliniat la start pe Robert Popeţ – Alex Braşoveanu, Răzvan Morariu, Eric Paşcu – Nicolae Sofran, Nini Dica, Denis Dreţcanu – David Miculescu, din lotul de 13 jucători alcătuit pentru turneul EON organizat până duminică de ACS Kinder Sângeorgiu de Mureş mai făcând parte Andrei Buhna, Victor Bânzar, Denis Hădărugă, Alex Agoston şi Marco Radin.

„Am optat în favoarea turneului mureşean, deşi aveam şi varianta participării în Braşov la Junior´s Cup, pentru că am dorit să ne întâlnim şi cu alte cluburi, să vedem la ce nivel suntem, raportat cu alte cluburi”, a spus Vali Miculescu, antrenor al copiilor Electricii, care a reînecput pregătirile în 1 august, după 3 săptămâni de pauză în urma triumfului înregistrat pentru al doilea an la rând, în 7 iulie, la Fragaria Cup, în Slovacia, la Kosice.

Electrica, aflată la prima sa prezenţă în cadrul turneului târg-mureşean la care sunt aliniate şi Poli Timişoara, cu grupa de 2004, şi LPS Banatul, cu copiii de Mundialito ai categoriei 2000, mai are parte de un al doilea joc în ziua de debut, după-amiază, cu Derby Bucureşti, respectiv de alte câte două meciuri vineri şi sâmbătă.

Profesorul Dorel Maşcovescu, aflat în delegaţia clubului timişorean, are pe lângă atribuţiile vizavi de pregătirea şi îndrumarea acestei grupe şi responsabilităţile în calitate de antrenor federal zonal, trimis ca observator, pe partea de monitorizare şi supervizare a întrecerii, „Observ, împeună cu profesorul Mihai Ianovschi, care copii se evidenţiază la momentul actual, care sunt în progres, care este atitudinea antrenorilor. Sunt jocuri repetate, copii având mai multe evoluţii într-o zi, ceea ce ne îngăduie să realizăm o evaluare bunişoară”, a explicat profesorul Maşcovescu, implicat joi în preajma terenului „Week-end”, una dintre suprafeţele de joc ale competiţiei.

Tot astăzi debutează şi Poli, la categoria 2004, reunind 10 cluburi, într-un joc tocmai cu gazda ACS Kinder Sângeorgiu de Mureş, respectiv LPS Banatul, cu copiii care au reprezentat în primăvară România la campionatul mondial de minifotbal juvenil al cluburilor, Mundialito.

Cât despre întrecerea în sine… A fost nu demult sponsor oficial al Cupei Angliei, este acum al celei de-a cincea ediţii a competiţiei juvenile de minifotbal organizată de ACS Kinder Sângeorgiu de Mureş şi Sport Life, pornită la drum în 2006 şi care reuneşte începând de joi 99 de echipe din ţară, la 5 categorii de vârstă, inclusiv trei din Timişoara, şi anume FC 1893 Electrica, la categoria 2001, cu cea mai largă prezenţă, a 26 formaţii, Poli, la cea mai mică grupă, 2004, şi LPS Banatul, generaţia de 2000, prezentă în primăvară la turneul Mundialito, pe tărâm lusitan.

Cluburile de copii timişorene nu s-au regăsit anul trecut printre semifinalistele competiţiei mureşene, onorurile fiind împărţite între formaţii ca a gazdelor turneului ori Academia Gheorghe Hagi, aflată acum la a treia participare, şi Steaua, încercând în schimb acum să-şi îmbunătăţească palmaresul.

Terenul de joc are suprafaţa de 60×40 metri, numărul jucătorilor fiind de 7+1, cu mingea de mărimea numărul 5 şi dimensiunile porţilor de 5×2 metri. Durata jocurilor este de două reprize a câte 20 minute, cu o pauză de 5 minute, regula de offside aplica regulându-se în ultimii 10 metri către poarta adversă.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 5 =

 


Alte articole legate de acest subiect: