GALERIE FOTO. Atletico Arad tare la Timişoara în Cupa Hagi

Galben-negrii de la C.S. Atletico Arad 2002 au cîştigat duminică pe o vreme închisă finala fazei zonale de la Timişoara a Cupei Hagi Danone, sportivii pregătiţi de Árpád Cserneyzky şi Adrian Petruţ învingînd Universitatea Petroşani pe terenul „Ştiinţa” cu scorul de 11-0, prin golurile marcate de Obrad, de patru ori, Monac şi Toma Bodri – cîte două, respectiv Giosu, Lazie şi Banciu, şi calificîndu-se la faza finală naţională. Unica reprezentantă a Timişoarei în finalele de duminică a fost Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 18, învinsă în celălalt ultim act, rezervat nu cluburilor ci şcolilor, 1-1 şi 2-4 la penalty-uri cu Şcoala Liviu Rebreanu Târgu Mureş.

Astfel, grupa 2000 a reputatului club juvenil arădean s-a calificat la faza finală naţională, ce va avea loc în perioada 29 mai – 1 iunie la Cluj-Napoca, golgeter al turneului devenind graţie reuşitelor sale din finală Raul Obrad. Cel mai tehnic jucător a fost desemnat tot un galben-negru, Răzvan Monac, iar jucătorul turneului a fost numit un alt arădean, Toma Bodri. Arădenii au fost atît de dominanţi încît la pauză şi-au înlocuit titularii, toată linia, ca-n hochei. Dar de la 6-0 tot s-a ajuns la 11…

De fapt, micuţii arădeni au izbutit o demonstraţie de măiestrie pe jumătatea de teren a „Ştiinţei”, într-o componenţă 7 plus unu, năucindu-şi adversarii din finală, care rareori au penetrat dincolo de mijlocul terenului. Sugestiv este faptul că portarul petroşenean Adrian Ozarchevici, în ciuda celor 11 goluri încasate în finală, a fost desemnat drept cel mai bun goal-keeper al turneului pe ramura cluburilor de fotbal.

Lotul de jucători al arădenilor fost compus din 1. Andrei Dagău, 7. Raul Obrad, 6. Sergiu Mag, 21. Robert Banciu, 8. Raul Moraru, 3. Denis Giosu, 10. Toma Bodri, 11. Răzvan Monac, 9. Luca Bodri, 17. Alexandro Lazie (născut în anul 2001), 20. Raul Petcuţ, 34. Alexandru Cioban, 14. Claudiu Frai, 16. Sorin Morar.

Astfel echipa generaţiei 2000 a celor de pe Mureş se va regăsi între cele 8 echipe la turneul final, fiind prima pe judeţul Arad iar acum prima pe zonă, la Timişoara. Aceşti copii de 2000 sunt rivali ai timişorenei LPS Banatul, prezentă în această săptămînă la Mundialito, arădenii impunîndu-se anul trecut în Interliga, în care n-au mai evoluat şi în actuala campanie, respectiv cîştigînd finala Campionatului Naţional intern, 4-1 cu U Cluj în finală la Buftea. „Avem 20 de copii în lot iar strategia clubului este de a-i selecţiona de la 6-7 ani. Efectuăm cele mai multe turnee în Ungaria, dar şi în Serbia, şi am evoluat la Academia lui Ajax, în Amsterdam. Între copiii-fotbalişti din România sunt micuţi foarte talentaţi, sperăm să confirme în timp”, ne-a spus antrenorul Adrian Petruţ, remarcînd faptul că terenul puţin moale al „Ştiinţei” este totuşi foarte bun comparativ cu numeroase suprafeţe de joc din ţară, la nivelul fotbalului de copii şi juniori.

Învinşi ai arădenilor în finală, „albaştrii” de la Petroşani s-au dovedit a fi ridicoli prin a contesta delegaţia lui CS Atletico pentru neprezentarea cu ocazia turneului a unor documente gen certificat de naştere sau buletin de identitate, în situaţia în care cei de pe Mureş au înfăţişat la teren atît carnetele de joc cît şi paşapoarte, pentru identificare. Să pierzi cu 11-0 şi să pretinzi să mergi în faza finală în detrimentul adversarei mult mai talentate…

Petroşaniul a pierdut în finală pe mîna lui 1. Adrian Ozarchevici, 2. Adrian Ungureanu, 3. Dragoş Petrescu, 4. Mihai Kadar, 6. Ionuţ Burghelea, 7. Mihail Bănceanu, 8. Gabriel Vass, 9. Adrian Matei, 10. Cristian Lucan, 11. Florin Rostaş, 14. Bogdan Bărbuţi, 15. Alex Petrariu, 17. Darius Bărbuţi, 99. Andrei Opriţescu.

Ca rezultate în serii, sîmbătă, în Grupa A, Petroşani – Turnu Severin 1-1, Turnu Severin – LPS Banatul (echipa a doua, rezervele băieţilor prezenţi la Mundialito) 3-1, Petroşani – LPS Banatul 4-1, iar în Grupa B: Atletico Arad – Târgu Jiu 4-0, Atletico Arad – CSM Reşiţa 1-1 şi CSM Reşiţa – Târgu Jiu 1-1. Duminică, în semifinale, Petroşani – CSM Reşiţa 2-1 şi Atletico Arad – Turnu Severin 6-1, finala fiind adjudecată de arădeni cu 11-0 (6-0). Locul 3 a revenit roş-negrilor Reşiţei…

În ceea ce priveşte întrecerea Cupa Hagi Danone pe şcoli, în ciuda numărului mare de echipe anunţate a participa, faza 16-imilor a constat în doar 3 jocuri, cea a optimilor de finală în numai alte cinci, în cele din urmă ardelenii de la Şcoala Liviu Rebreanu Târgu Mureş, conduşi de învăţătorul Codruţ Morariu, şi care au avut în portarul Alexandru Boroş cel mai bun goal-keeper al întrecerii, ajungînd în ultimul act de duminică după patru victorii la rînd la zero. Locul 2 a fost obţinut de Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 18 din Timişoara, care a ratat însă calificarea în faza finală naţională, propunînd însă golgeterul întrecerii, pe Nafi Iseini. LPS Banatul s-a clasat pe locul 3, locul 4 fiind obţinut de Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7 din Timişoara, cu profesorul Ovidiu Boghiţan la timonă, şi care a fost însoţită şi de cea mai bună galerie.

„Albaştrii” din Tîrgu Mureş s-au impus în finală la penalty-uri, 4-2, după 1-1 contra timişorenilor de la Generală 18, în semifinale Târgu Mureş trecînd cu 2-0 de Generală 7 iar Generală 18 cu 2-2 şi 6-5 de LPS Banatul Timişoara.

Mureşenii au obţinut calificarea la Timişoara după ce în sferturi competiţia era dominată de prezenţa localnicelor timişene, după cum urmează: LPS Banatul – Liceul Teoretic Recaş 4-0, Generală 18- Generală 13 3-1, Generală 7 – Şcoala Banloc 5-0, Târgu Mureş – Sânmihaiu Român 5-0.

 

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − opt =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: