Mihai Leu şi Francisc Boldea bat palma: Lugoj, inclus cu o Superspecială în „Raliul Timişului” 2013

Veşti excelente pentru iubitorii automobilismului sportiv din municipiile timişene. Superspeciala care deschidea vineri după-amiază ediţia de anul trecut a „Raliului Timişului”, pe curbele din spatele Catedralei Timişoarei, va fi cel mai probabil mutată în seara celei de-a doua zile de concurs a întrecerii din 2013, sîmbătă 13 aprilie, iar Lugojul va avea la rîndul său proba sa superspecială, ca o noutate în program, conform înţelegerii finalizate ieri între organizatorul Mihai Leu şi Francisc Boldea, primarul municipiului de pe Timiş.

Mihai Leu, preşedinte AMC Racing Hunedoara şi organizator al Timiş Rally

Caravana „Timiş Rally”, repornită la drum în aprilie 2012 după o pauză de cîţiva ani, va fi şi mai atractivă la ediţia sa din 12-13 aprilie 2013, propunînd inclusiv o probă Superspecială în zona centrală a Lugojului, în lungime de circa 2 kilometri, ca o noutate şi dublînd Superspeciala din centrul Timişoarei. Anul trecut doar un punct de pornire cu revizie tehnică în sâmbătă echivalînd cu cea de-a doua etapă a raliului, pe 107 kilometri în zona Nădrag – Surduc a estului judeţului nostru, reunind nu mai puţin de 11 probe speciale, municipiul Lugoj îşi cîştigă acum un punct de referinţă pe harta întrecerii, în urma solicitării edililor oraşului de pe Timiş ca organizatorii etapei de Campionat Naţional să ofere o mai mare pondere implicării celei de-a doua localităţi timişene ca mărime în „Raliul Timişului”.

Autorităţile locale lugojene n-au fost prea încîntate la reluarea anul trecut a competiţiei ca municipiul de pe Timiş să fie doar o haltă pasageră, „tehnică”, în cursul întrecerii derulate pe două zile, iar omisiunea a fost remediată în perspectiva concursului de peste două luni.

Cu o lungime de 395,44 km, Raliul Timişului a avut în anul 2012 un număr de 12 probe speciale, care au însumat 108,10 km de competiţie pură, strîngînd 68 de echipaje aflate pe lista de înscrieri, inclusiv din Ungaria sau Franţa, care au făcut lupta pentru podium şi mai interesantă.

Timiş Rally 2013 este un eveniment sportiv care se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS), fiind organizat de către Mihai Leu, fost campion mondial de box, în conlucrare cu exponenţi de marcă ai raliştilor timişoreni.

Iar dacă iniţiativa lui Mihai Leu, un hunedorean, a uns roţile raliului timişean, şi mîna sa dreaptă în organizarea competiţiei pe malul Begăi, ex-campionul naţional de raliuri Cornel Ţiţ, Maestru al Sportului, se îngrijeşte în acest week-end ca Hunedoara să beneficieze la rîndul ei de o comisie de arbitri în automobilismul sportiv, prin susţinerea unui curs de instruire şi acreditare.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: