Poli şi Bolesnikov se impun la „Memorialul Gheorghe Biaş”

Copiii Politehnicii au câştigat una dintre întrecerile pe categorii de vârstă ale „Memorialului Gheorghe Biaş” şi au ocupat locul secund cu cealaltă echipă a generaţiei 2003 pe care au aliniat-o în turneul internaţional organizat sâmbătă de Unirea Sânnicolau Mare pentru anii 1999, 2001 respectiv 2003. Ediţia a doua s-a dovedit a fi „valoric superioară” turneului inaugural, după cum a remarcat Flavius Sitaru, antrenor al Centrului de copii şi juniori la clubul timişean.

Competiţia juvenilă a fost organizată în memoria profesorului Gheorghe Biaş (în fotografie, cu copii ai clubului), fost jucător la Recolta Sânnicolau Mare, ulterior antrenor al Unirii şi în cadrul Centrului de copii şi juniori, în care a modelat actuali componenţi ai alb-albaştrilor ca de exemplu Sîrbu sau Radu… Gheorghe Biaş, trecut în nefiinţă în anul 2009, la vârsta de 79 ani, a fost reprezentat de soţia sa, Marta, căreia i-a fost înmânată o plachetă comemorativă şi care a decernat premiile oferite de participanţi în cadrul festivităţii de încheiere a întrecerii.

S-au acordat cupe, diplome şi premii speciale individuale pentru cel mai bun portar, cel mai tehnic jucător, golgeterii categoriilor de vârstă, totul fiind cu atenţie pus la punct de Slobodan Lavrenski, preşedinte al Unirii.

Competiţia a fost onorată de câte 3 echipe la fiecare categorie de vârstă, Poli Timişoara participând la 2001 şi 2003 cu copiii generaţiei de 2003 pregătită la alb-violeţi de Iulian Prodana, CFR Timişoara la 1999 (antrenor Dani Cireşan) şi 2003 (antrenor Alin Ionescu), iar la 2001 respectiv 1999 aliniindu-se gruparea privată Bolesnikov Novi Sad. Jocurile s-au disputat în două reprize a câte 20 de minute.

Poliştii grupei de 2003 a clubului au fost defalcaţi într-o echipă care s-a aliniat la meciurile întrecerii de 2003, şi anume Balabuc, Brie, Cristian şi Andrei Buhăceanu, Buju, ca portar, Gaşpar, Mitrescu, Talpaş, Trifa, respectiv într-o alta evoluând la 2001, în componenţă cu Aboud, Bratu, Ciobanu, Contescu, Icma, Kuhn, Marocollo, Sandu, Timoş.

În întrecerea la 2003, CFR Timişoara – Unirea Sânnicolau Mare, pregătită de Flavius Sitaru, 8-1, Poli – Unirea 8-0, respectiv Poli – CFR, cu grupa de 2004, antrenată de Alin Ionescu, 5-1. Portarul Ionuţ Sălcan, de la Unirea, a fost desemnat cel mai bun al reuniunii, Poli având în Andrei Buhăceanu golgeterul meciurilor, cu 6 reuşite.

Dacă Poli s-a impus la 2003, în schimb la 2001 trofeul a fost adjudecat de copiii din Serbia. Astfel, Bolesnikov a trecut de Unirea cu 5-1, tot echipa a doua a gazdelor, cu componenţi din generaţia 2002 şi 2003, pregătiţi de Ştefan Balog, cedând în faţa lui Poli, cu 1-14. Bolesnikov Novi Sad, gazdă a Turneului Prieteniei, la care alb-violeţii au participat alături de reprezentante din Croaţia, Ungaria şi Serbia, a trecut cu 7-0 de micuţii timişoreni. Sârbii dispuneau în ziua precedentă a turneului lor românesc şi de echipa a doua a generaţiei 2000 la LPS Banatul, cu 6-0. Ralf Kuhn, cu 6 reuşite, a fost golgeter la categoria 2001, din partea poliştilor, care s-au clasat pe locul 2, după sârbi.

În fine, la 1999, Bolesnikov – Unirea (antrenor Flavius Sitaru) 8-0, CFR (antrenor Dani Cireşan; cu echipa de 2000) – Unirea 2-1, Bolesnikov – CFR 5-2. Sârbii, care remizau în ziua precedentă 4-4 cu LPS Banatul, grupa lui Sorin Badea, s-au impus şi la această categorie.

Alexandru Murariu, din generaţia 2001, respectiv Răzvan Slavu (1999), au fost remarcaţii Unirii Sânnicolau Mare.

O tragedie a lovit însă în week-end clubul polist, a cărei grupă de anul 2004, pregătită de antrenorul Iulian Prodana, era pe punctul să răspundă invitaţiei profesorului Chiricheş, la un turneu juvenil organizat la Chişinău Criş pentru copii din generaţia 2003. Astfel, Gologan Luchian Andrei, un copil în vârstă de 8 ani, component al generaţiei 2004 alb-violet, şi considerat de antrenorul său drept „unul dintre copiii foarte talentaţi, printre premianţii clubului, jucător de bandă stângă, polivalent”, a rămas orfan de tată, trecut în nefiinţă în urma unui accident rutier petrecut pe raza judeţului nostru. Copilul polist are şi o surioară de 3 ani, Adelina. Tatăl său, Giuliano, a fost înmormântat marţi la Hunedoara.

În aceste condiţii, clubul polist a devansat premierea generaţiei de 2004 alb-violet pentru după-amiaza de luni, când Alin Artimon şi Valentin Velcea s-au aflat în mijlocul micuţilor, înmânându-le diplome şi plachete la final de an, cu promisiunea să conducă în 2012 un antrenament al echipei.

Ca şi participări anterioare, Poli 2003 a evoluat în turneul „Gheorghe Ene”, calificându-se pentru faza judeţeană, după un 5-0 cu ACS Recaş, 2-1 cu LPS Banatul şi 3-0 Electrica, cedând însă cu 0-2 lui Atletico Arad. Interesant, tot împărţindu-şi copiii în două echipe, cu ocazia întrecerii găzduite recent de Porto Bega Timişoara, antrenorul Prodana a salutat ambiţia garniturii mai modeste, Poli II, care a trecut de Poli I cu 2-1. Poli II avea să încheie pe locul 2, locul 3 fiind obţinut de prima echipă alb-violetă.

Reînceperea pregătirilor coincide cu a programului şcolar, pe 16 ianuarie, după care micuţii polişti se vor deplasa în 10-12 februarie la Braşov Indoor´s Cup. Ca o alternativă, micuţii polişti ar putea renunţa la locaţia „baloanelor” bazei lui Sorin Altmayer, în condiţiile primirii unei oferte gratuite de la „Arena Viola”, baza lui Valentin Velcea. Iulian Prodana pregăteşte peste 30 de copii la generaţiile 2003 şi 2004 ale clubului polist, în zilele de luni, marţi, joi şi sâmbătă, estimând la peste 30 de meciuri prezenţa de toamnă în meciuri cu caracter oficial.

Dar pentru că e vremea sărbătorilor, iar copiii – înainte de toate – tot copii rămân, premierea de joi a generaţiei 2003 se va lăsa ulterior cu jocuri „în familie”, la care, conform tradiţiei, părinţii vor fi nelipsiţi. În teren.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 7 = doi

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: