Raliul Timişului, asaltat şi de maghiari de valoare

Exact trei săptămîni mai sunt pînă în vinerea superspecialei din cadrul „Timiş Rally 2012”, iar etapa de Campionat Naţional de raliuri adusă la Timişoara graţie lui Mihai Leu, preşedinte al clubului de automobilism AMC Hunedoara, specializat în organizări de competiţii de profil, a devenit subit atractivă pentru o pleiadă de sportivi maghiari.

Astfel, în urma contramandării Raliului Eger, prima etapă din calendarul competiţional al Ungariei, care a fost „sărită” datorită unei insuficienţe financiare, raliştii din ţara vecină s-au văzut puşi în situaţia să stea circa o lună de zile, pînă în luna mai, la ora următoarei etape, aflînd însă de relansarea Raliului Timişului şi fiind dornici să-şi testeze noii bolizi achiziţionaţi. Din cîte se pare, nu oricine va concura la Timişoara, buni piloţi maghiari exprimîndu-şi acum intenţia de a concura în oraşul şi judeţul nostru, printre care şi Szabo Gergo, dublu campion naţional al României, sau Spitzmuller Csaba, care a ocupat locul 2 la Braşov, în prima etapă a Campionatului Naţional organizat în acest an de FRAS.

Să reamintim că Municipalitatea a asigurat ca ziua de vineri 25 aprilie, între orele 14,30 şi 20,30, să fie dedicată în centrul Timişoarei lumii automobilismului sportiv, aprobînd ca Superspeciala să se desfăşoare pe Podul şi viaductul Traian, între Catedrală şi Piaţa Maria, locaţie care va permite spectatorilor un cadru optim pentru a urmări o probă specială extrem de spectaculoasă şi care va începe la ora 15,31. „Proba superspecială va fi una formidabilă, pe pod şi pe sub viaduct, aşadar excelentă pentru publicul privitor. Şi noi nădăjduim că piloţii maghiari vor prinde gustul acestei întreceri şi vor veni şi la anul, cînd oricum domnul Mihai Leu intenţiona şi organizarea unui concurs internaţional la Timişoara”, după cum ne-a explicat Cornel Ţiţ, multiplu campion naţional de raliuri, un senior al automobilismului timişorean şi românesc, şi care este implicat activ în organizarea „Timiş Rally 2012”, semnînd totodată un editorial în www.sporttim.ro.

Timiş Rally 2012 va include totodată şi 11 probe ce se vor disputa în zona Lugojului.

Şi apropo de semnături, cu ocazia festivităţii de premiere din cadrul Timiş Rally 2012, sîmbătă seară, în 26 aprilie, va fi lansată şi o nouă apariţie publicistică de mare complexitate realizată de autorii Nicolae Cosmescu şi Cornel Ţiţ, „Destine de campioni”, reunind portrete a 600 de sportivi automobilişti, piloţi şi navigatori de viteză şi raliuri.

Mai multe despre competiţie, în urma conferinţei de presă organizată luni 9 aprilie de promotorul Mihai Leu în cadrul Iulius Mall, care va fi „cartier general” al întrecerii, cu locaţia secretariatului de concurs şi cea tehnică, pe durata concursului.

 

 

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: