România, pe 12 la feminin şi pe 14 la masculin la Campionatul European pe echipe din Polonia

Cristina Adela Foişor şi Vladislav Nevednichy, ambii de la CS AEM Luxten Timişoara, aici cu titlurile naţionale individuale pe 2012 (foto www.frsah.ro), au mutat pentru România la Campionatul European pe echipe de la Varşovia

Reprezentativele României, cu 6 dintre cei 10 şahişti şi şahiste de la cluburi din Timişoara şi Timiş, au încheiat astăzi Campionatul European pe echipe de la Varşovia, la capătul a 9 runde, pe locul 12 la feminin respectiv pe 14 la masculin, din peste câte 30 de selecţionate la start. Dar iată rezultatele şi câteva amănunte…

Şahistele României au acumulat 10 puncte în 9 runde, în condiţiile în care se obţin două puncte pentru o victorie într-un duel interţări purtat la 4 mese, un punct pentru egalitate (2-2) respectiv nici un punct în cazul obţinerii a cel mult 1,5 puncte din cele 4 dispute.

Podiumul pe eşichierul feminin a fost ocupat de Ucraina (15 puncte), Rusia şi Polonia, cu câte 14, România încheind pe 12. Pe rând, româncele au înregistrat următoarele rezultate generale: 4-0 cu Elveţia (două puncte), 2-2 cu Serbia, 1,5-2,5 cu Polonia, 3-1 cu Franţa, 2-2 cu Olanda, 1,5-2,5 cu Ungaria, într-un duel jucat cu albele, 3,5-0,5 cu Belgia, 3,5-0,5 cu echipa a treia a Poloniei şi 1,5-2,5 cu Germania, ultimă confruntare cedată cu negrele.

Decana de vârstă a selecţionatei, Cristina Adela Foişor (CS AEM Luxten Timişoara), dublă campioană naţională en-titre la individual, a acumulat 5 puncte din 8 partide, iar concitadina sa Carmen Voicu-Jagodzinski, două puncte din 4 posibile.

*

Şahiştii români, conduşi de Sergiu Grunberg, preşedinte al secţiei de şah la CS AEM Luxten, au remizat duminică, 2-2 cu Croaţia, Vladislav Nevednichy, campionul ţării pe 2012 la individual, tot de la gruparea timişoreană, câştigând astăzi, pe când colegul de club Mircea Emilian Pîrligras şi lugojeanul Jianu au remizat, iar Constantin Lupulescu, cu cel mai mare coeficient ELO dintre români (2630), a cedat la masa 1 lui Saric. Aşadar Croaţia – România 2-2, în nişte partide jucate cu negrele.

Românii au încheiat pe 14, cu 10 puncte, într-un grup de 6 naţiuni estice cu acelaşi total, în frunte fiind Azerbaijan (14), Franţa, Rusia şi Armenia, cu 13, Ungaria şi Georgia, cu 12, Grecia, Cehia, Ucraina, Anglia, Olanda şi Italia, cu 11.

La mese, partidă de partidă, România a strâns printre cele mai multe puncte, întrecută fiind doar de Olanda şi Rusia, însă şi victoriile clare, de exemplu 4-0 cu Ţara Galilor, 3,5-0,5 cu Elveţia sau 3-1 cu Polonia, tot câte două puncte au adus, pe când egalităţile, 2-2, au fost numeroase, contra Austriei, Greciei, redutabilei Ucraina şi Croaţiei. S-a cedat strâns, 1,5-2,5 cu Rusia şi Cehia.

Nevednichy, cu 5 victorii, a obţinut 6,5 puncte din 9 posibile, Pîrligras 5,5 din 9, Lupulescu 5 din 9 iar Jianu 4 din 8. O remiză, în unica partidă jucată, a smuls băimăreanul Szabo.

Varşovia a găzduit întrecerea continentală pe echipe, după ce Legnica, tot în Polonia, era locul de desfăşurare, în prima jumătate a anului, a întrecerii europene individuale.

Acest articol a fost publicat în Şah, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Şah: