Ţiţ: „74 echipaje!Nu-mi amintesc recent un număr aşa mare!”

„74 de echipaje! Nu-mi amintesc un număr aşa de mare recent”, a spus fostul campion naţional de raliuri Cornel Ţiţ la întîlnirea cu presa înaintea Timiş Rally 2012, ce va avea loc vineri şi sîmbătă la Timişoara şi în estul Timişului, ceea ce constituie deja un succes în sine al competiţiei: „Sunt mulţi concurenţi, ca şi anul trecut la Arad, care este etapă în Campionatul Naţional al Ungariei de raliuri, şi urmărim ca prin participarea piloţilor maghiari la Timişoara să ajungă şi Timiş Rally să devină etapă a întrecerii din ţara vecină. Domnul Mihai Leu este foarte bun prieten cu organizatori din Ungaria şi sperăm să ne realizăm dorinţa…”

Cornel Ţiţ, ex-campion naţional de raliuri, organizator al Timiş Rally 2012

Mai sunt aşadar 48 de ore pînă la start, pînă la Superspeciala 1, care porneşte din dreptul Restaurantului Vaporul, cu dus-întors pe Podul Traian şi o trecere pe sub viaduct, cu revenirea la „Vaporul”…

Prezentînd o frumoasă cupă de cristal produsă la Tomeşti, şi care era cucerită de echipajul ITA Timiş în anul 1976, cînd raliştii timişeni printre care şi organizatorul Mihai Leu deveneau campioni ai ţării, amintind totodată şi de locul III cucerit în 1979, „dovadă a prezenţei Timişului în elita automobilismului sportiv românesc, ceea ce a atras şi interesul lui Mihai Leu pentru a se implica în organizarea întrecerii”, Ionel Patrichi, responsabil pe partea de organizare logistică pentru asistenţă tehnică rutieră, plus pentru programul de pregătire a Raliului, ne-a spus că „a fost foarte multă muncă, începută încă de anul trecut. În ciuda unor păreri mai pesimiste, că drumul este plin de gropi, pot spune că sunt condiţii optime de întrecere, am fost oră de oră pe parcurs pentru a pune totul la punct…”

Cornel Jurcă, un alt membru organizator al Timiş Rally, a menţionat că „voi fi două zile de show automobilistic, eu doar i-am ajutat cu partea de securitate şi maşini”, explicînd că drumurile din zona Fîrdei şi a lacului Surduc vor fi închise şi restricţionate traficului sîmbătă între orele 8 şi 18, iar vineri, în Timişoara, în cursul după-amiezii, pentru derularea Superspecialei la Podul Traian, PS1, ce va avea loc la ora 16,05, traficul rutier şi al tramvaielor şi altor mijloace de transport în comun local vor fi suspendate ori redirecţionate pentru mai multe ore.

Ionel Patrichi prezentînd trofeul fabricat la Tomeşti decernat cîştigătorilor din 1976 ai titlului naţional în România, ITA Timiş

În ceea ce priveşte porţiunea „cu cîntec”, asfaltată înaintea competiţiei, Cornel Ţiţ a înlăturat şi ultimele dubii: „Am avut o porţiune de 1,5 kilometri în satul Mîtnicu Mic, destul de urîtă, plină de gropi, iar unii au început să facă o paralelă între Raliul Argeşului, din 2011, şi cel de aici, amintind că în cazul întrecerii de anul trecut erau circa 90 de kilometri de asfaltat şi nu se prea mişca treaba, motiv pentru care F.R.A.S. a decis să nu se mai ţină etapa şi să se scoată din campionat. Au fost voci care au susţinut ideea să scoată din calendarul lui 2012 şi etapa Timiş Rally, că nu este în regulă cu drumurile, dar de fapt era vorba de 1,5 kilometri, care au şi fost în cele din urmă asfaltate”.

Ionel Patrichi ne-a dezvăluit de fapt că a testat personal toate porţiunile de traseu, şi care sunt în totalitate optime, dînd asigurări că locurile de „sărituri” vor fi spectaculoase.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: