Vineri „Gold Cup” la stadion, sîmbătă „Angelo Cup” după Şag

Ce mai este de nou sub capotele bolizilor concurînd sub egida Comisiei de Automobilism şi Karting Timiş (C.A.K.) din cadrul A.C.R. Timiş? Urmează două întreceri, una vineri, în preajma stadionului „Dan Păltinişanu”, iar o alta sîmbătă, după podul de la Şag, spre Jebel, despre a căror desfăşurare puteţi citi în continuare, noi punctînd una-două vorbe şi despre prima etapă a Campionatului Naţional de Rally Cross, găzduită recent la Diniaş…

Aşadar s-a derulat şi prima etapă a Campionatului Naţional de Rally Cross, organizată de Auto Club Isac şi Comisia de Automobilism şi Karting Timiş, împreună cu A.C.R., Consiliul Judeţean şi Primăria Diniaş, la care s-au înscris 40 de concurenţi, cărora circuitul de la Diniaş le-a creat unele probleme datorită prafului de pe traseu, pe lîngă cele legate de „materialul de concurs” sau tehnica pilotajului. Organizatorii s-au străduit să ude pista de mai multe ori însă temperatura ridicată a mediului ambiant a înlăturat foarte repede umezeala. La final, cu oboseala acumulată în urma primei etape de Rally Cross, toată suflarea a declarat că aşteaptă următoarea etapă, de la Arad, în 9 iunie, pe un circuit asfaltat, la ieşirea spre Deva. La Diniaş s-au impus (vezi foto), la debutanţi, Darco Pelici, în 2:54,76, la juniori – Armond Kozak (2:43,68), la Clasa 1, Vlad Briscan (2:46,04), la Clasa 2 – Adrian Marcovici, în 2:44,89, la Clasa 3 – Alexandru Krepelka, în 2:39,27, iar în clasamentul special feminin, Daniela Zaharie, în 3:05,95.

Trecînd la ceea ce urmează în week-end-ul ce bate la uşă, vineri, în data de 18 mai, între orele 11 şi 21 va avea loc concursul automobilistic şi de karting tip „Circuit viteză urban”, sub denumirea “Timişoara Gold Cup 2012”, în organizarea Comisiei de Automobilism şi Karting Timiş (C.A.K.) din cadrul A.C.R. Timiş, În Timişoara, pe Aleea F.C. Ripensia, în parcarea din faţa intrării auto în stadionul «Dan Păltinişanu». Cu această ocazie, orarul de închidere a circulaţiei în zonă va fi 11.00-21.00. Pentru detalii şi informaţii suplimentare, sunaţi la tel. 0723.512.927 – Giurisici Ladislau, zilnic între orele 09.00-16.00. Organizatorul competiţiei, Comisia de Automobilism şi Karting Timiş, a hotărît că la acest concurs nu se va percepe taxă de înscriere, toate cheltuielile aferente concursului fiind suportate de organizatori şi sponsori, ceea ce îl transformă în primul şi unicul concurs cu înscriere gratuită din istoria sportului auto bănăţean. Condiţiile de participare şi regulamentul sunt cele din competiţiile CAK Timiş 2012 iar startul primului concurent auto va avea loc la ora 14, lungimea traseului fiind de 1,8 kilometri.

Un al doilea concurs va avea loc sîmbătă 19 mai, în memoria marelui pilot italian Angelo Cuttaia, iar Clubul Italian, care în prezent îi poartă numele, “L’AUTO MOTO CART CROSS ANGELO”, şi care este patronat de fiul său, Claudio Cuttaia, a hotărît ca pentru acest concurs să pună în mod gratuit la dispoziţie pista cu toate facilităţile ei şi nu se va percepe taxă de înscriere.

Aşadar în data de 19 mai, sîmbătă, între orele 10.00-21.00, va avea loc concursul automobilistic de circuit viteză pe macadam sub denumirea “SPEED TRIAL ANGELO CUP 2012”, în organizarea Comisiei de Automobilism şi Karting Timiş (C.A.K.), din cadrul A.C.R. Timiş, şi Clubul Italian “L’Auto Moto Cart Cross Angelo”, pe pista de macadam special amenajată, situată pe drumul de legătură între Şag şi Jebel, pe şoseaua DN 59, E 70, pe partea stîngă, după pod, în direcţia de mers dinspre Şag spre Jebel.

CONDIŢIILE DE PARTICIPARE ŞI REGULAMENTUL APLICAT ESTE CEL DIN CAK Timiş 2012, cu modificările respective: TERMEN LIMITă DE PREZENŢĂ CONCURENŢI – ora 11; – VERIFICARE TEHNICĂ AUTO 11-11.30; – ŞEDINŢA TEHNICĂ AUTO: 11.45 LA START; – STARTUL PRIMULUI CONCURENT – 12; – LUNGIME TRASEU / 1 MANŞĂ : 3 tururi a cîte 0.9 km – 2.7 km; – SE VOR EFECTUA 2 MANŞE DE CONCURS; -ÎN CLASAMENT CONTEAZĂ MANŞA CEA MAI BUNĂ; – DACĂ TIMPUL ŞI TERENUL VOR PERMITE, VOR CONCURA 2 MAŞINI PE PISTĂ, CU STARTUL LA 15 SECUNDE DIFERENŢĂ. DACA NU, VOR CONCURA INDIVIDUAL; – FESTIVITATEA DE PREMIERE, la ora 18; ÎNSCRIERI – la sediul UNIVERSAL CONSULTING – Timişoara, str. Intrarea Doinei nr. 1, sc. A, et. 3, ap. 14, jud. Timiş, în perioada 14-17.05.2012, orele 13.00-15.00; NUMĂR LIMITĂ MAXIM DE CONCURENŢI ADMIŞI ÎN CONCURS: 50.

 

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto, Sport de masă, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 6

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: