Copii și juniori timișoreni medaliați la Campionatul Național de biatlon și triatlon de la București

Elevi și liceeni din două centre, București și Timișoara, au concurat în capitală pe mai multe categorii de vârstă în cadrul ediției 2019 a Campionatului Național de biatlon și triatlon în organizarea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, bănățenii reprezentând 3 cluburi de pe malurile Begăi și cucerind mai multe medalii. 

Competiția disputată pe grupele de vârstă 9-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani în cazul întrecerilor de biatlon și la 15-16 ani și Open pentru triatlon a reunit la start 62 de participanți de la 8 cluburi din țară, și anume CSȘ1 Timișoara, CSM Timișoara, Delfin Timișoara, respectiv cele bucureștene, CS Olimpia, CSA Steaua, Performer, Liceul ”Emil Racoviță” și Renovatio. 

CSȘ1 Timișoara a cucerit 14 medalii dintre care 3 de aur, sportivii îndrumați de Toth Ildiko și Ion Bădescu urcând pe podium la trei categorii de vârstă diferite și cu mai multe ștafete.

Daria Humă a câștigat proba de biatlon a fetelor de 13-14 ani cu timpul de 6 minute, 7 secunde și 24 de sutimi, iar Sebastian Lupuț pe cea a băieților la aceeași grupă de vârstă, în 5 minute, 25 de secunde și 79 de sutimi. Daria Humă a cucerit medalia de aur și în proba de ștafetă a biatlonului, în pereche cu Diana Achim, dar și o medalie de argint la triatlon, la categoria de vârstă 15-16 ani, cu timpul de 21 de minute, 7 secunde și 26 de sutimi.

Cei de la Clubul Sportiv Școlar numărul 1 Timișoara au izbutit alte 7 clasări pe locul 2, vicecampioni ai țării, în patru dintre aceste probe grație ștafetelor. Argint a mai cucerit Rareș Dacu-Furdui în proba de biatlon a băieților de 11-12 ani, dar și Riana Bertea la fete, la aceeași grupă de vârstă, în vreme ce Dan Bertea la triatlonul băieților de 15-16 ani, în 20 de minute, 11 secunde și 79 de sutimi. 

Trei ștafete ale băieților de la CSȘ1 au reușit clasarea pe locul secund, la biatlon Rareș Dacu-Furdui și Tudor Negru precum și Sebastian Lupuț și Andreas Bănățean, iar la triatlon, Dan Bertea și Victor Bălu, dar și una a fetelor, la biatlon, Riana Bertea și Maia Răsădean. În fine, locul 3 și medalia de bronz la biatlonul fetelor pentru Maia Răsădean la 11-12 ani și Diana Achim la 13-14 ani, respectiv pentru Victor Bălu la triatlonul băieților de 15-16 ani.

Iar Norbert-Kristian Stan, de la Delfin Timișoara, s-a clasat al doilea în concursul de biatlon al copiilor de 9-10 ani.

Acest articol a fost publicat în Înot, Triatlon și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 1

 


Ultimele articole din categoria Înot: