3:1. CSU Politehnica Timișoara urcă în barajul de promovare în elita A1

CSU Politehnica Timișoara și-a asigurat astăzi deja după primele două seturi, adjudecate, biletele pentru turneul final de promovare în elita voleiului masculin, Divizia A1, baraj patrulater din 1-3 mai ce va fi găzduit, conform obișnuinței, de un alt club decât cel de pe malurile Begăi.

IMG_6852

 

Voleibaliștii pregătiți de profesorul Sorin Grădinaru aveau nevoie de două seturi în cea de-a treia și ultima etapă a patrulaterului play-off al Diviziei A2 Vest, pentru a-și menține locul secund, de calificare la finalele de promovare, iar acestea le-au câștigat rapid contra celor de la CSU Bravol Brașov, cu 25:13 și 25:11.

Cu sacii în căruță, timișorenii au apelat în setul trei la cei mai tineri componenți ai lotului deplasat pentru turneul de 3 zile sub Feleac, tocmai pentru a căpăta experiență în meciuri cu miză mai mare, șansa de a tranșa disputa cu cei de sub Tâmpa deja în 3 seturi fiind irosită de puțin, 24:26. Totuși, antrenorul Grădinaru a rămas și în setul IV pe mâna ”mânjilor” galben-albaștrilor, iar misiunea a fost îndeplinită, 25:18, la capătul a 84 de minute de joc în Sala ”Horia Demian”.

Cu 3 puncte în cont și setaverajul 4:3 după primele două apariții la Cluj, timișorenii porneau favoriți în dauna brașovenilor, o grupare nouă în peisajul seriei vestice, de care treceau cu 3:1 și 3:0 în întâlnirile tur-retur ale sezonului, iar calculele hârtiei au fost confirmate. În consecință, CSU Politehnica s-a calificat a doua la barajul de peste 5 săptămâni, cu 6 puncte și setaverajul 7:4, în urma clujenilor, care au acumulat 9 puncte, dar în fața brașovenilor, cu două în cont.

CS ”U” Cluj, care a dispus cu 3:1 de bănățeni atât în jocul tur cât și sâmbătă, în acest play-off al seriei, și-a exprimat dorința de a participa la licitația de adjudecare a găzduirii barajului de promovare din 1-3 mai, printre doritoare numărându-se și gruparea din Ploiești, ”Tricolorul”, prima în seria estică, din care se va mai alinia în turneul final al eșalonului secund și CSU Suceava. Verdictul licitației, în 17 aprilie.

Timișorenii, care s-au văzut obligați an de an să dispute aceste baraje de promovare pe alte terenuri din țară, în două rânduri chiar pătrunzând în acest deceniu în elita A1 de pe suprafața de joc a Galațiului, au ratat anul trecut prilejul revenirii în prima ligă la finele patrulaterului de la Caransebeș, în urma căruia vecinii din Banat au acces în divizia întâi.

Astăzi, CSU ”Poli” a început cu Unguraș, Marius Roșu, Balint, Dincă, Vîrlan, Ungureanu și Toma ca libero iar toți ceilalți 5 componenți convocați în turneul de la Cluj au intrat pe parcurs: Damian, Bădiceanu, Bălulescu, Sergiu Călin și Reitmayer. Finele setului 3, cel mai echilibrat de astăzi, a consemnat o minge de set pentru oponenți, 23:23, 23:24, 24:24, 24:26.

Până la barajul băieților, deja săptămâna care bate la ușă va aduce turneul play-off al seriei vestice în liga secundă feminină, la Timișoara, în organizarea CSU Politehnica și cu participarea concitadinei Agroland precum și a grupărilor CET Govora CNMB Râmnicu Vâlcea și CSU Medicina CSȘ CNUE Târgu Mureș.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = optzeci unu

 


Ultimele articole din categoria Volei: