ACS Agroland câștigă derby-ul timișorean din A2 cu CSU Politehnica

ACS Agroland s-a impus cu 3:1 în derby-ul timișorean cu CSU Politehnica din etapa a 3-a a Diviziei A2, Vest. „Oaspetele” au revenit după ce au fost conduse cu 1:0 la seturi. Ambele echipe au avut parte de galerii care s-au auzit pe toată durata partidei care a durat aproximativ 95 de minute. Vom reveni cu GALERIA FOTO a evenimentului…

Tribunele sălii ”Profesor Mircea Albu” au fost divizate. Partea stângă a fost colorată în roșu de suporterii Agrolandului cu tricouri și eșarfe roșii, în timp ce în partea dreaptă au luat loc susținătorii Politehnicii, cu steaguri alb-violete.

Într-o atmosferă de mare derby, debutul partidei a fost echilibrat, iar gazdele de la Poli conduceau la primul time-out tehnic cu o lungime, 8-7, iar ecartul a crescut la al doilea timp de odihnă la 16-11. Jucătoarele lui Poli s-au distanțat cu ajutorul blocajelor și a serviciilor cu care și-au pus în dificultate adversarele. Au urmat cinci puncte consecutive ale „oaspetelor” care s-au apropiat la un singur punct. Elevele Cerasellei Șerban au făcut șapte puncte consecutiv și s-au distanțat, din nou, la 23-16, iar setul și l-au adjudecat cu 25-17. Setul doi a început sub semnul echilibrului, cu gazdele conducând 8-7 la prima întrerupere tehnică. Jucătoarele de la Agroland au trecut în avantaj prin combinații cu centrul și atacuri în forță din zona 4 și s-au distanțat la 9-16 la al doilea time-out tehnic. Jucătoarele în roșu au fost sancționate de două ori cu așezare greșită și le-au permis adversarelor să revină și să egaleze la 21. După egalitatea la 23, elevele lui Dan Jitaru au gestionat mai bine finalul de set pe care l-au câștigat cu 23-25 și au egalat situația pe tabelă.

Poli a condus la începutul setului trei cu 6-3, dar oaspetele au revenit, au profitat că și gazdele au fost sancționate cu așezare greșită și au egalat. Pentru prima dată în meci, Agroland a condus la primul time-out tehnic, 7-8. Distanța a crescut la patru lungimi, 10-14, iar la a doua întrerupere tehnică, tabela arăta 14-16. „Oaspetele” au reușit câteva blocaje și s-au distanțat la 14-20. Poli a recuperat două puncte, dar Dan Jitaru a întrerupt meciul cu un timp de odihnă iar la reluare fetele sale au câștigat un punct disputat. Distanța de patru puncte s-a menținut până la finalul setului pe care Agroland și l-a trecut în cont cu 21-25. Scorul la time-out-urile tehnice din setul patru a fost identic cu cel din precedentul: 7-8 și 14-16 pentru Agroland. Poli s-a apropiat la un punct , 15-16, dar nu a reușit să mai revină și a mai câștigat doar două puncte până la finalul setului pe care l-a cedat cu 18-25. ACS Agroland s-a impus cu 3 la 1 la capătul unui meci frumos, în care ambele echipe au arătat o mare determinare.

Jucătoarele de la Agroland au sărbătorit la final victoria cu suporterii

Antrenorul învingătoarelor, Dan Jitaru, a primit un cadou frumos de ziua numelui. Acesta s-a bucurat de atmosfera din tribune. „Ăsta este și obiectivul meu, a fost de când mă știu ca antrenor. Mi-aduc aminte un prim meci în eșalonul secund în 2004 cu CSM Lugoj, în compania celor de la Dinamo. Discursul meu înainte de acel meci, de asemenea foarte important pentru fetele mele pentru că era primul ca echipă formată, a fost același: încercați să ridicați sala în picioare, încercați să faceți spectacol pentru a ne atrage oamenii de partea noastră indiferent de rezultat. Același fel de abordare am avut și azi când le-am rugat pe fetele mele să joace volei și să uite orice altă animozitate, mândrie. Se pare că am reușit să jucăm volei, se pare că sala a fost ridicată în picioare ceea ce mă bucură și îmi dă speranță că va fi Timișoara un pol al voleiului românesc în cel mai scurt timp”, a declarat Dan Jitaru. Tehnicianul Agrolandului a fost nevoit să facă unele schimbări după pierderea primului set. „Nu suntem chiar foarte acomodați cu sala, vorbesc de jucătoare, eu sunt. Emoțiile de început, fetele mele sunt crude. Am o medie de vârstă de 15 ani și un pic, ceea ce m-a făcut să pierd primul set după care am revenit frumos și am oferit și o victorie fanilor noștri în număr foarte mare azi la sală, ceea ce mă bucură de asemenea. Le-am spus cam aceleași lucruri, am făcut niște schimbări tactice în echipă. Am mutat câteva rotații, am făcut un schimb de jucătoare și mi-a ieșit”, a mai spus Jitaru.

Antrenoarea gazdelor, Cerasella Șerban, a explicat motivele pentru care fetele sale au cedat trei seturi după ce și l-au adjudecat pe primul. „Din păcate fetele nu și-au mai pus în valoare forța și declinul a avut loc. Nu forță pe serviciu, nu forță pe atac și s-a văzut. De dincolo a venit cu forță și din păcate am pierdut. Am încercat să întrerup meciul, fazele de joc ale adversarului. Din păcate nu s-a putut. Astăzi nu a mers. Săptămâna trecută la Vâlcea, pur și simplu a fost forța pe atac. Astăzi nu s-a văzut absolut deloc. Cu siguranță la meciul următor o să fie. Eu mă bucur pentru Timișoara, că sunt două echipe, că este spectacol, că începe să vină lumea la volei și tot înainte”, a declarat Cerasella Șerban.

În etapa următoare, ambele echipe vor evolua în deplasare. CSU Politehnica Timișoara va juca la Baia Mare, iar ACS Agroland Timișoara va evolua la Râmnicu Vâlcea.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 12

 


Ultimele articole din categoria Volei: