ACS Agroland, încă un transfer: Natalia Preda, declarată cea mai bună coordonatoare a turneului final în Divizia Juniori

ACS Agroland Timișoara, participantă în chiar primul sezon de activitate la barajul de promovare în Divizia A1 de volei feminin, a efectuat și un al treilea transfer al verii, după achiziționarea gemenelor Karina și Florina Murariu, de la CSȘ ProVolei Botoșani, cooptând și o talentată absolventă a Diviziei Cadeți cu selecții în reprezentativa de profil a României și apariții în elita senioarelor. De la CSM Satu Mare, coordonatoarea de joc Natalia Preda, care în această vară va împlini 17 ani.

Natalia Preda: ACS Agroland și România - Cadete

Natalia Preda: ACS Agroland & România – Cadete

 

Gruparea roșu-alb-negru a Timișoarei, o secund-divizionară feminină de seniori alimentându-se din cele 3 garnituri juvenile dintre care cea de ”Speranțe” a devenit în primăvară la prima strigare campioană a țării la categoria 2000/1 iar cea de ”Junioare”, la cea mai mare grupă de vârstă, s-a clasat pe locul 5 la nivel național, își continuă așadar strategia de înregimentare a unor tinere sportive cu bune perspective și potențial.

Dacă Florina și Karina Murariu reprezintă generația 2002, la absolvirea minivoleiului ca vicecampioane naționale de Speranțe iar în cazul Florinei și cu titlul de cel mai bun atacant al turneului final în Divizia Speranțe, în schimb Natalia Preda este din generația 1998 și declarată tot cea mai bună jucătoare pe post la un turneu final pe țară la o categorie superioară de vârstă, distincția fiind obținută recent, sub Tâmpa, în finalele Diviziei Juniori, 1996/97. Preda a obținut titlul de cea mai bună coordonatoare de la turneul final de 8 echipe, în care CSM Satu Mare s-a clasat pe locul 4, cu unul înaintea timișorencelor, având totodată în ultimii 2 ani statutul de componentă a lotului de cadete al României.

Natalia Preda, o campioană națională de ”Speranțe” și ”Cadete” cu sătmărencele, este născută în data de 19 august 1998, în Brăila, și are 1,85 metri înălţime, voleibalista fiind descoperită și promovată de Daniela Tușa Chiriță, la LPS Brăila. De acolo, Preda a ajuns în nord-vest, la CSM Satu-Mare, unde, pe parcursul formării de către ex-jucătorul prim-divizionar timișorean Adrian Pricop a reușit promovarea în elita senioarelor Divizia A1, în primăvara lui 2014. Sportiva în vârstă de nici 17 ani a câștigat așadar deja în precedenta campanie ceva experiență în primul eșalon, intrând din postură de rezervă.

”O așteptăm cu drag la Timișoara!” spune profesorul Dan Mihai Jitaru, antrenor al timișorencelor, care anticipează în cursul acestei luni încă o achiziție notabilă, cât de curând urmând a fi semnată documentația.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = zece

 


Ultimele articole din categoria Volei: