ACS Agroland Timișoara elimină campioana Dinamo și se califică în finala Diviziei Speranțe

La 4 ani după ce lansa o serie de trei calificări în finale ale Campionatului Național FRV de volei masculin la nivel juvenil, prin cucerirea cu băieții de la CSȘ Bega Timișoara a Diviziei Speranțe în ultimul act din mai 2011 cu CSȘ Triumf Botoșani, profesorul Dan Mihai Jitaru a reușit de miercuri să le ghideze și pe fetele de la ACS Agroland, aflate abia în primul sezon de activitate, spre disputa cu trofeul pe masă, și tot în Divizia Speranțe, ultimul act fiind tot, ca un făcut, cu o grupare din nord-est, CSȘ ProVolei Botoșani. Iar pentru a juca duminică de la ora 12 pentru titlul pe țară, în noua sală de sport a ”Universității”, roș-alb-negrele au trecut astăzi tocmai de campioana en-titre a categoriei ”Speranțe”, Dinamo Romprest București.

IMG_9348

Într-adevăr, Dinamo a abordat miercuri turneul final din sala UVT în calitate de deținătoare a titlului național la fete în ”Divizia Speranțe”, adjudecat în mai 2014 la București cu un 3:2 în ultimul act cu concitadina CSȘ5, și alb-roșiile și-au arătat intențiile prin câștigarea ieri a uneia dintre grupe cu 3 victorii pe linie și un singur set pierdut, spre final, 3:1 cu CSȘ Lugoj, însă vizitatoarele au fost surprinse în această seară de forța timișorencelor, cățărate în semifinale de pe locul secund în cealaltă grupă patrulater.

ACS Agroland, depășită joi cu 1:3 de CS Constructorul Familia, locul 3 în ”Divizia Speranțe” 2013/14, a adăugat însă victoriilor de miercuri și vineri cu 3:0 încă un succes categoric, conturat ca atare încă din primul set, cu 25:12. Gazdele n-au micșorat strocul, conducând aproape în permanență, și au câștigat și următoarele seturi, la 16 și 18, urcând în finală în formula Adelina Ungureanu, Laura Mitrică, Romina Bolea (Iasmina Pahomi), Gabriela Trăistaru, Andreea Niță și Naomi Constantineanu, în vreme ce Ruxandra Ulariu și Raluca Gliga au fost pe banca de rezerve.

Iar elevele lui Dan Jitaru și Claudiu Avramescu sunt acum despărțite de aurul la nivel național de un ultim hop, cel cu CSȘ ProVolei Botoșani, care începea turneul final cu un eșec cu 0:3 în fața dinamovistelor, dar care, ca și bănățencele, a dispus de pe locul secund de o câștigătoare de grupă patrulater, 3:1 în semifinala cu CS Constructorul.

În consecință, ACS Agroland Timișoara și CSȘ ProVolei Botosani vor juca duminică finala Campionatului Național FRV de volei feminin la categoria 2000/1, de la ora 12, după ce echipele bucureștene CS Dinamo Romprest și CS Constructorul Familia vor fi disputat finala mica, pentru ”bronz”, de la ora 10, tot în noua sală de sport a Universității de Vest din Timișoara, în zona ”Popa Șapcă”.

Sâmbătă, dintre cele 4 jocuri ale zilei, doar ACS Agroland s-a impus la zero, și cele două dispute din 5-8 fiind tranșate tot cu 3:1: CSȘ Tulcea contra lugojencelor profesorului Dorin Horvath, de la 0:1, iar LPS Cluj în duelul ardelean cu CSȘ Blaj.

Reușita clubului timișorean de a urca în finala cu trofeul pe masă este absolut remarcabilă, ținând cont de faptul că ACS Agroland este în sezonul de debut în voleiul feminin românesc, în care a disputat până sâmbăta trecută barajul de promovare în elita A1 a senioarelor și se pregătește și de turneul final FRV al Diviziei Juniori, 1996/97, de la Brașov, după ce a luptat și pe ”frontul” fazei semifinale naționale a Diviziei Cadeți.

ACS Agroland a fructificat cu spectaculozitate avantajul terenului propriu, avantaj adjudecat prin organizarea acestui turneu final de 8 echipe, în care s-au regăsit cinci cluburi finaliste și la ediția precedentă, și este pe punctul de a se încorona de la prima strigare.

LPS Cluj și CSS Tulcea, învingătoare sâmbătă în primele meciuri de clasament din zona valorică 5-8, vor juca duminică de la ora 11 pentru locurile 5-6, după ce CSȘ Lugoj, aflată la al treilea turneu final consecutiv al Diviziei Speranțe, și CSS Blaj, vor disputa tot de dimineață, de la 9, întâlnirea pentru poziția a șaptea, aceste meciuri având loc la Sala de jocuri sportive ”Profesor Mircea Albu” din zona Dacia.

Pentru conformitate, profesorul Dan Mihai Jitaru a mai devenit în acest deceniu campion național ca antrenor al unei grupări timișorene în Divizia Speranțe, dar la băieți, cu CSȘ Bega, învingătoare pe 15 mai 2011 în finala de la Câmpulung Muscel cu 3:2 în dauna botoșenenei CSȘ Triumf, pe seturi 21:25, 27:25, 23:25, 25:13, 15:9. ”Speranțele” din Banat pierdeau un meci la acel turneu final, în grupă, tocmai cu botoșenenii, cu 2:3 de la 1:0 și 2:1, primul set cedat fiind la 27:29. Ulterior, talentata garnitură instruită de Jitaru mai ajungea în finalele categoriilor imediat superioare de vârstă, obținând locul 2 pe țară atât în Divizia Cadeți cât și în Divizia Juniori, dar în umbra foarte puternicei Tomis Constanța, ceea ce pe undeva echivala de fapt pentru bănățeni cu… câștigarea titlului, căci sextetul dobrogean era ca și de netrecut.

Iar ca similitudinile să fie și mai mari, același antrenor Cezar Aciobăniței este și acum la cârma grupării din Botoșani, dar cea a fetelor, după ce acum 4 ani urca în finală cu băieții ”Triumfului”. Însă dacă la băieți bănățenii au jucat cu trofeul pe masă departe de casă, în Argeș respectiv la Dej și Constanța, în schimb la fete luptă pentru aur pe malurile Begăi.

Timișorencele vor juca și duminică punând tot sufletul pentru colega lor de lot Alexandra Dăniloaia, cea mai tânără din garnitură, care a fost internată în spital în urmă cu două zile, cu probleme cardiace.

Să anunțe această nouă finală tot la ”Speranțe”, și tot contra Botoșaniului, o altă ascensiune a unei frumoase generații juvenile de volei din Timișoara? Primul mare pas, duminică la amiază…

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 7

 


Ultimele articole din categoria Juniori: