Bacău și mai ales Blaj, poduri prea îndepărtate pentru UVT Agroland și CSM Lugoj

Prim-divizionarele timișene CSM Lugoj și nou-promovata UVT Agroland revin fără vreun punct ierarhic din deplasările abordate sâmbătă după-amiază cu șansa a doua la debutul noii ediții a elitei A1 de volei feminin în fief-ul unor cluburi din careul de ași la fileul sexului frumos. Elevele lui Bogdan Paul au egalat la seturi dar le-au pierdut tot mai drastic pe următoarele două, timișorencele cedând cu 3:1 la Bacău, după care CSM Lugoj a rămas de la ora 18 singura trupă învinsă astăzi la zero, fără a fi smuls mai mult de 16 puncte într-un set gazdei deținătoare a eventului campionat-cupă, CS Volei Alba Blaj.

Grupările feminine timișene n-au avut șansa unui debut victorios de campionat încă odată cu definitivarea tragerii la sorți a programului competițional, iar calculele hârtiei au fost pe deplin confirmate, fără marje de manevră mai ales în cazul lugojencelor, care resimțeau din plin forța campioanei și în disputele din play-off-ul ediției anterioare, în grupa valorică 1-6. Diferența între laureată și cea de-a șasea clasată este semnificativă și s-a manifestat și în partida de la ora 18, CS Volei Alba Blaj preluând în A1 firul lucrurilor de unde l-au lăsat.

Fără a ceda vreun set în patrulaterele amicale de la Timișoara dar și din ”Cupa Blajului”, roșu-albele lui Darko Zakoc au ținut să înceapă cât mai bine noul campionat și s-au detașat fără a forța prin a încheia socotelile deja în 67 de minute, 3:0, pe seturi 25:15, 25:16, 25:16, cu oarecare rezistență opusă de vizitatoarele îndrumate de Valerijan Luka doar în debutul setului secund.

Tripla campioană la zi a semnat astfel unica victorie la zero a sâmbetei inaugurale în A1, urmând ca runda să se încheie luni de la ora 18 cu duelul bucureștenelor, CSM – CS Dinamo, televizat. Trupa de CEV Champions League și-a încălzit motoarele într-un meci oficial în sextetul de start Petya Barakova, Selime Ilyasoglu, Mariana Aquino, Ana Cleger, Adina Salaoru – cpt., Nneka Onyejekwe și cu Marina Vujovic libero, la favorite mai jucând Lena Möllers, Slavina Koleva, Renata Maggioni și Ramona Rus, pe când CSM Lugoj s-a aliniat în sala ”Timotei Cipariu” cu o componență reunindu-le pe Shvanska, Cveticanin, Bălae, căpitanul Ionela Canea, Popa, Preda, Rotaru, Pintea, Dascălu, Jakic, Roman și Stojanovic.

Iar continuarea nu este cu mult mai facilă pentru CSM Lugoj, înaintea următoarei deplasări, tocmai la Timișoara pentru duelul bănățean din etapa a III-a cu UVT Agroland, având de primit în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” vizita lui CS Știința Bacău, a patra în ediția anterioară și învingătoare astăzi în Moldova a celor de pe Bega.

În rând cu alte oaspete cu șansa a doua în runda de debut, ACS Peniclina Iași reducând din handicap la 2:1 pe seturi la Târgoviște iar CS ”U” NTT Data Cluj chiar câștigându-l pe primul la Târgu Mureș, nou-promovata UVT Agroland Timișoara a pierdut la rândul ei tot cu 3:1, la Bacău, în fief-ul elevelor lui Florin Grapă, care căutau neîndoielnic să pună dreptul în față.

Timișorencele au izbutit să egaleze în cel mai viu disputat și îndelungat set al partidei de la ora 17, cel de-al doilea, 23:25 după o jumătate de oră de joc efectiv, însă n-au ținut pasul în următoarele două, pierdute la 13 respectiv 11, mai clar decât cel inaugural, 25:17.

UVT Agroland s-a predat într-o oră și treisferturi de joc efectiv la prima dintre cele 3 încercări succesive în deplasare, urmând să-și măsoare forțele pe terenul roșu-albelor din capitală, CS Dinamo, sâmbăta viitoare în runda secundă de campionat iar puțin mai apoi în calificările spre sferturile Cupei României, abia ulterior având și ocazia de a debuta oficial acasă în fața propriilor susținători, tocmai în disputa cu CSM Lugoj.

Pentru moment, o lansare la apă a divizionarelor timișene în parametri obișnuiți și previzibili, altele fiind meciurile cheie în aria lor valorică din mai restrânsa întrecere cu doar 10 protagoniste. Rezultatele primei zile și programul etapei a II-a, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: