Baia Mare, gazdă a turneului de promovare din Divizia A2 de volei masculin

CSȘ 2 CNE Baia Mare și-a adjudecat astăzi prin licitație dreptul de organizare a turneului de promovare în Divizia A1 de volei masculin, patrulater în stil campionat cu meciuri fiecare cu fiecare programat în perioada 19-21 mai, așadar la sfârșitul săptămânii viitoare, când pentru cele două bilete cu destinația elită se vor duela la fileu CS Dinamo și CSM Suceava, calificate din play-off-ul Diviziei A2 Est, respectiv CSU de Vest Timișoara și gazdele din Maramureș, intrate în aceeași ordine la baraj din turneul 1-4 al Diviziei A2 Vest.

La o săptămână după ce Timișoara va găzdui de vineri până duminică 14 mai în organizarea UVT Agroland turneul de promovare în elita voleiului feminin, patrulater cu vizitatoare de la CS Rapid București, CSM 2007 LPS Focșani și CS U Cluj, Baia Mare va ține barajul similar în campionatul masculin, începând de vineri 19 mai.

Dinamoviștii, retrogradați anul trecut din elită după ocuparea locului 11 în sezonul regulat, penultimul, și pierderea cu 2-3 la meciuri a barajului de supraviețuire cu a zecea clasată, VCM LPS Piatra Neamț, printr-un 3:2 acasă pentru moldavi în cea de-a cincea dispută, decisivă, în care bucureștenii au avut 0:2 la seturi, sunt la ora actuală principali favoriți la revenirea în Divizia A1, în care în 2014 încheiau chiar pe a treia poziție a podiumului iar în 2015 pe locul 4.

Alb-roșii din capitală au câștigat sezonul regulat în Divizia A2 Est fără a fi cedat vreun set în cele 12 dispute, izbândă repetată și în turneul play-off 1-4 al aceleiași întreceri, din care secund clasata CSM Suceava a obținut calificarea spre turneul de promovare din Maramureș prin a trece cu 3:0 de Știința București și cu 3:2 de CS Rapid București.

Sucevenii sunt de fapt foști oponenți ai timișorenilor în același turneu de promovare dar din urmă cu 2 ani, când, pe 3 mai 2015, în ultima zi a patrulaterului din Prahova, CSU Politehnica învingea cu 3:2, ambele formații ratând însă pătrunderea în elită, acontată atunci de gazda CS Tricolorul LMV Ploiești și CS U Cluj.

Iar timișorenii și sucevenii s-au mai întâlnit la baraj și în ziua inaugurală a patrulaterului de promovare din 2013, în 24 mai, la Galați, unde elevii lui Sorin Grădinaru, sub însemnele CSU, se impuneau cu 3:1 și își adjudecau ulterior cea de-a doua poziție de intrare în elită, la care renunțau ulterior din rațiuni financiare. Implicit, gruparea studențească timișoreană, gravitând sub egida mai multor asociații universitare de pe Bega, s-a aliniat apoi an de an la turneele de promovare, în 2014 la Caransebeș, în 2015 la Ploiești iar anul trecut la Bacău, fără a mai face însă pasul spre elită, biletele fiind adjudecate în 2016 de trupele din A2 Est, CSA Steaua și gazda CS Știința Bacău, cu mențiunea că și la barajul ediției precedente, din 13-15 mai, bănățenii au semnat o victorie, 3:0 în acel caz cu CSM Câmpia Turzii.

Învinși au fost o singură dată timișorenii în turneul de promovare de către suceveni, și anume pe 8 mai 2010, în patrulaterul de la Botoșani, în cea de-a doua zi, cu 0:3, bănățenii încheind atunci ultimii iar CSMU LPS a doua, după CSM București.

De astă dată, CSU de Vest se va alinia în Maramureș după ce a câștigat cu punctaj maxim barajul play-off din 1-3 mai al locurilor 1-4 în Divizia A2 Vest, inclusiv cu un 3:0 în ziua a doua a patrulaterului de la Zalău în dauna celor de la CSȘ2 CNE Baia Mare, în fața cărora se revanșau și în returul sezonului regulat, pe malurile Begăi, în februarie, cu 3:2, după ce ”pepiniera” se impunea în tur acasă cu 3:1, joc în care bănățenii reduceau din handicap la 2:0 la seturi. De fapt, CSȘ 2 CNE a câștigat sezonul regulat cu 10 victorii și două înfrângeri cu 2:3, urmată de CSU de Vest cu bilanțul de 8 victorii cu 3:0 sau 3:1, una cu 3:2, un eșec cu 2:3 și două înfrângeri cu 1:3, însă maramureșenii au mai slăbit ca efectiv după încheierea returului.

Timișorenii îndrumați de Sorin Grădinaru au mai dat piept la barajul de promovare și cu CSȘ 2 UKRO Baia Mare, în 27 mai 2011, în prima zi a patrulaterului de la Galați, bănățenii învingând cu 3:1 după ce erau egalați la seturi și promovând în elită de pe locul secund, după gazde, reușită ce a fost urmată de un sezon de retrogradare din A1. Un an mai apoi, în 2012, CSM Suceava rata promovarea în A1 din barajul eșalonului secund, la Șimleu Silvaniei.

De notat și că CSȘ 2 Baia Mare și-a adjudecat astăzi licitația de organizare a turneului cu suma de 3.400 de euro, limită la care clubul timișorean s-a oprit în condițiile în care cei din București și Suceava n-au intenționat găzduirea întrecerii din 19-21 mai.

În pregătirea căreia bănățenii au speranțe de recuperare a întregului efectiv, bântuit de accidentări la ora barajului play-off din A2 Vest, având totodată programate două meciuri de verificare cu secund-divizionari din Zrenjanin, sâmbătă după-amiază și duminică dimineață în sala FEFS a UVT.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 6

 


Ultimele articole din categoria Volei: