Baraj pe 1-3 mai! CSU Politehnica la Ploiești iar ACS Agroland la Iași

Două secund divizionare timișorene vor sări peste două săptămâni la fileu în barajele de promovare în elita Divizia A1. La masculin, CS Universitar Politehnica va disputa cele 3 meciuri la Ploiești, în fieful lui CS Tricolorul LMV, rămasă unică licitatoare pentru organizarea turneului patrulater din 1-3 mai, iar la fete ACS Agroland Timișoara va juca la Iași, pe terenul Științei Miroslava.

”Mânjii” Timișoarei, triumf în 40 de minute contra lui CS ProVolei Arad: pentru a 5-a oară 3:0 în jocurile directe din ultimii 2 ani

Vineri era anunțată a fi licitația pentru găzduirea turneului masculin de promovare din 1-3 mai, dar CS Tricolorul LMV Ploiești și-a apropiat înainte de termen organizarea competiției, dat fiind absența contracandidaturilor celor de la CSU Suceava, CS U Cluj și CSU ”Poli”, vizitatoare ale Prahovei la începutul lunii viitoare.

”Tricolorul” și universitarii timișoreni încheiau anul trecut pe locurile 3-4 barajul de promovare de la Caransebeș, ratând astfel pătrunderea în elita A1, în urma gazdelor și a Stelei. Acum, ploieștenii par deciși a-și apropia accederea în primul eșalon, între componenții grupării gazdă regăsindu-se și Alexandru Călin, un fost voleibalist al galben-albaștrilor de pe Bega, cât și-a urmat studiile în învățământul universitar în capitala Banatului, după care zbura spre cluburi prim-divizionare. Călin s-a regăsit și în 2014 printre participanții la baraj, în formația prahoveană.

La Ploiești, bănățenii pregătiți de Sorin Grădinaru vor da și pentru a patra oară în acest sezon piept cu CS U Cluj, câștigătoare a turneului play-off al Diviziei A2 Vest, cei de sub Feleac învingând de două ori până acum.

La fete, CS Știința Miroslava Iași va fi gazdă în 1-3 mai a barajului de promovare reunindu-le și pe Rapid București, tot din seria estică, respectiv CET Govora CNMB Râmnicu Vâlcea și ACS Agroland Timișoara, din cea vestică.

”Miroslava” avea anul trecut drept de promovare în elita A1 pe baza ocupării locului secund în barajul de accedere în elită, în care obținea 7 puncte din 9 posibile, dar a declinat participarea în primul eșalon, continuând în A2 Est, în care a sfârșit pe locul 3 după sezonul regular și s-a clasat a doua în barajul play-off găzduit sub Copou, de fiecare dată în urma Rapidului, ce va participa la rândul ei la turneul de peste două săptămâni.

ACS Agroland Timișoara, cu profesorul Dan Mihai Jitaru la timonă, aflată în primul sezon ca participare divizionară, după ce lua ființă în 2014, a acces la barajul de promovare în ciuda clasării pe ultimul loc la finele sezonului regular în seria estică respectiv pe locul 3 în turneul play-off din A2 Vest găzduit de CSU Politehnica, dat fiind faptul că una dintre primele două clasate, ”pepiniera-satelit” din Târgu Mureș, nu avea drept de participare la finalele din 1-3 mai.

Primele două clasate la finele celor 3 zile cu câte două meciuri pe etapă, în sistem campionat, vor promova în Divizia A1.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 2

 


Ultimele articole din categoria Volei: