Blajul câștigă Grupa A în Champions League înaintea sosirii pe Bega. Bogdan Paul (UVT Agroland): ”În martie avem 7 jocuri și nu ne permitem niciun experiment”

CSM Volei-Alba Blaj a rezolvat în avans joi seară la Sibiu ecuația câștigării Grupei A în CEV Champions League și a calificării în play-off-ul întrecerii europene inter-cluburi numărul 1 la fileul feminin, postură din care campioana României va aborda duminică seară în sala ”Constantin Jude” apariția finală în returul Diviziei A1, cu UVT Agroland. Nou-promovata din Timișoara se va afla luna viitoare la rândul ei în fața unei premiere, de a evolua în play-off-ul elitei interne, cu nu mai puțin de 7 apariții programate în martie.

Tripla campioană la zi a României – foto și-a asigurat înainte de termen biletele pentru pătrunderea în play-off-ul de 6 echipe din CEV Champions League în voleiul feminin continental, grație unui 3:1 aseară pe Cibin cu debutantele poloneze în întrecere de la Developres SkyRes Rzeszow, prin care a triumfat în avans doar cu victorii pe linie în Grupa A, adjudecare a seriei în competiție deloc la îndemână până acum pentru formațiile de fete din Carpați. Reușita pe seturi cu 25-15, 25-16, 20-25, 25-12 a fost conturată însă cu prețul accidentării Marinei Vujovic.

CSM Volei-Alba Blaj se aliniază astfel în rândul liderilor de serie ai întrecerii doar cu succese la activ în 5 apariții pe drumul spre Play0ffs6, și anume Imoco Volley Conegliano, Dinamo Kazan și VakifBank Istanbul. Din echipa lui Darko Zakoc, Ana Yilian Cleger Abel a rămas cea mai prolifică voleibalistă din întreaga actuală ediție a competiției și prin cele 29 de puncte adjudecate contra polonezelor, 10 pe serviciul acestora, gazdele dominând și în alte compartimente, Petya Barakova prin 6 ași, Aleksandra Crncevic cu cel mai bun procentaj la primire, 24%, iar Nneka Obiamaka Onyejekwe cu cele mai multe puncte din blocaj, trei.

Cu alte cuvinte, spectatorii timișoreni vor avea ce vedea duminică de la ora 18:30 în sala ”Constantin Jude”, cu ocazia mutării de moment în această incintă antrenorul timișorencelor ridicând din nou pe bună dreptate problema terenurilor în capitala Banatului. Mingea este însă de multă vreme în terenul autorităților iar cum căpetenie a administratorilor capitalei de județ este un ales în cel de-al doilea mandat care a devenit celebru și prin maximele sale despre jocul de volei, a detecta urgența pertinentelor remarci nu-i pentru edil chiar o banală minge ridicată la fileu.

Bogdan Paul a semnalat joi dimineață, cu ocazia antrenamentului lui UVT Agroland în ”Constantin Jude”, că ”sunt foarte multe echipe în oraș în acest moment, noi avem sala noastră, o sală cochetă, dar care nu poate primi un număr mare de spectatori. În momentul de față, nici sala Olimpia nu e încăpătoare pentru toate echipele. Un meci atrage și nevoia pozițiilor de antrenament. Acum am considerat că este vorba de echipa campioană și un asemenea meci merită să fie adus la sala Constantin Jude. Am prins și o perioadă mai liberă și putem să ne desfășurăm aici și antrenamentele. Ne-am dori să fim mult mai prezenți aici, dar mai există și un alt aspect. Noi ne antrenăm pe o suprafața sintetică, la Olimpia este parchet, iar mutările aduc disconfort fizic sportivelor. În luna martie avem șapte meciuri și nu ne permitem niciun fel de experiment. Am început să avem un public frumos, dar restrâns și din cauza sălii în care evoluăm. Sala Olimpia este mai mare, mai primitoare și probabil vom avea mai mulți suporteri duminică. Repet, Timișoara mai are nevoie de o sală polivalentă. Sper ca pe viitor să se găsească soluții, sunt multe echipe care fac performanță și ar fi păcat să nu se investească în infrastructură!”

Păcatul trenează cu deceniile în Timișoara, răstimp în care echipele și antrenorii lor au mai presante probleme imediate. Astfel, după cum a spus tot Bogdan Paul, ”din punct de vedere fizic, sunt aceleași mici probleme din ultima perioadă. Efectivul nu este redus, toate jucătoarele se pregătesc, cred că duminică toată lumea va fi la potențial fizic maxim. Nu moralul echipei mă îngrijorează pe mine. Îmi ridică probleme partea a doua a campionatului și programul foarte încărcat din luna martie. Va trebui să fim foarte atenți la toate aspectele pregătirii, pentru a rămâne sănătoși și pentru a duce campionatul cu bine până la capăt, poate chiar cu un rezultat frumos și surprinzător”.

Antrenorul timișorencelor a mai făcut referire și la vizitatoarele campioane, care între timp au și triumfat la Sibiu: ”Este foarte greu de apreciat dacă o echipă de acest nivel, după un tur și un retur, mai poate fi surprinsă. În acest moment, din punctul meu de vedere, chiar dacă trece printr-o perioadă mai puțin fastă în campionat, Volei Alba Blaj rămâne o echipă redutabilă și nu de pomană este aproape de a reuși o performanță istorică pentru voleiul românesc, să câștige grupa din Champions League”.

De la gazdele în roșu-alb-negru a prefațat partida și Roxana Bacșiș: ”Ne pregătim, sper să facem un meci cât mai reușit duminică. Vom încerca să jucăm cel mai bun volei al nostru, pentru a scoate un rezultat cât mai bun. Volei Alba Blaj este o echipă care se bate la campionat, va fi foarte dificil, cu siguranță. Cred că putem câștiga doar prin unitatea grupului, așa cum am făcut și la Târgoviște. Cu siguranță vom intra foarte motivate pe teren. Îi așteptăm pe fani în număr cât mai mare, avem nevoie de susținerea publicului. Sperăm să facem un spectacol care să îi mulțumească pe cei care vor veni duminică la sală”.

Duelul dintre nou-promovată și campioană contează pentru ultima etapă din retur, faza play-off începând deja la sfârșitul săptămânii viitoare și programând în cele 10 runde și 3 intermediare, cu un martie încărcat, 7 reuniuni în 28 de zile. Tot în martie, pe 20 ale lunii viitoare, începe și Playoffs6 în CEV Champions League, penultimă fază înainte de Final4. Până atunci, gruparea din Blaj va pune punct aparițiilor din Grupa A marți seară în Elveția, unde va călători de la Timișoara, pentru jocul cu a doua clasată Volero, câștigătoare cu 1:3 la Mulhouse dar rămasă la 4 puncte, de nerecuperat, în urma ardelencelor.

Clasamentul în Divizia A1, pe coloana datelor tehnice. (*foto: www.cev.lu)

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = cincizeci patru

 


Alte articole legate de acest subiect: