Bogdan Paul: ”Să demonstrăm că tot ce am realizat n-a fost o întâmplare”. UVT Agroland, televizată la căderea cortinei

Una dintre cele două noi sosite în sezonul care stă să se încheie al elitei feminine la fileu, UVT Agroland, va avea luni după-amiază ocazia și onoarea de a juca tocmai în partida cădere de cortină peste faza grupei I valorice a Diviziei A1, pe terenul noii campioane a României, CSM București, partidă programată la ora 17 în Sala Polivalentă din capitală și televizată de DigiSport, la momentul festiv al decernării trofeului și medaliilor.

15 victorii și 12 înfrângeri au înregistrat nou-promovatele de la UVT Agroland în Divizia A1 , la care se adaugă un succes și două eșecuri în Cupa României

15 victorii și 12 înfrângeri au înregistrat nou-promovatele de la UVT Agroland în Divizia A1 , la care se adaugă un succes și două eșecuri în Cupa României

Etapa a X-a și ultima din play-off începe astăzi, sâmbătă 21 aprilie, Lugoj și Blaj găzduind un duel direct la distanță pentru ocuparea celei de-a treia trepte a podiumului, în Banat jucându-și șansa CS Știința Bacău iar în Ardeal medaliata cu bronz din 2017, CSM Târgoviște, și se va încheia cu meciul eveniment pentru noua campioană, CSM București, care pune astfel punct hegemoniei de 3 sezoane a de-acum ex-campioanei CSM Volei-Alba Blaj, cea mai lungă din acest deceniu.

De fapt, doar 3 cluburi au câștigat titlul pe țară în voleiul feminin de când și cel bănățean s-a reînscris în 2010 pe coordonatele elitei feminine prin reintrarea atunci în cadru a celor de la CSM Lugoj, și anume C.V. 2004 Tomis Constanța în 2011 și 2012, CS Știința Bacău în 2013 și 2014 respectiv formația din Blaj în anii 2015-2017.

CSM București a preluat sceptrul puterii iar nou-promovata UVT Agroland se va afla luni fie și pentru puțin timp foarte aproape de ambianța îmbietoare a decernării unui trofeu național și a medaliilor de aur. Colectivul timișorean poate fi la rândul său satisfăcut cu parcursul la debut în A1 din cea mai vitregită ediție de campionat a elitei de ani buni, pornită la drum cu numai 10 participante prin retragerea din competiție înaintea startului a două prim-divizionare, printre care și una consacrată în zona mediană a ierarhiei, VC Unic Piatra Neamț, ca sugestiv exemplu al unui recul valoric general al altor grupări navigând mai mult sau mai puțin în aceleași ape din umbra principalelor protagoniste, favorabil culoar pe care formația de pe Bega s-a lansat decisă spre prinderea trenului fazei play-off, ceea ce nu-i știrbește deloc din merite, izbutind cu brio să-și consolideze detașat a cincea poziție deja în clasamentul întrecerii din sezonul regular tur-retur, conservată și după disputarea zonei 1-6.

Într-adevăr, și CS Dinamo respectiv CSU Medicina CSȘ Târgu Mureș au făcut încet, încet mai mulți sau mai puțini pași înapoi, după sezoanele în care n-au reușit spargerea blocadei principalelor forțe, iar pe fondul acestui vid și unei nou-promovate i-a venit mai lesne să tindă chiar la play-off deja chiar și din campania de acomodare cu elita, UVT Agroland meritându-și din plin poziția a cincea, adjudecată după un sezon regular cu 18 runde în care obținea un număr al victoriilor dublu decât cel al înfrângerilor și în medie peste două seturi câștigate pe meci. De fapt, timișorencele au câștigat la zero majoritatea partidelor cu formațiile pe care le-a devansat ierarhic, cu excepția ”dublei” cu Dinamo și în deplasările la Iași și Târgu Mureș, confruntări în care a mai cedat câte un set, două, adăugând în plus prime succese în dauna unor trupe din careul dominant, 3:0 pe Bega cu Știința Bacău în luna decembrie și chiar un 1:3 în deplasare la Târgoviște la reluarea returului.

Parcursul în play-off, mai dificil prin condensarea valorică și comprimat prin cele 10 apariții într-o lună și jumătate, n-a mai fost preponderent victorios pentru bănățencele în negru-alb-roșu, care, pe lângă depășirea la zero a lugojencelor de pe locul 6, menținute așadar pe poziții de la un an la altul, au izbutit totuși reeditarea înfrângerii băcăuancelor în Banat, cu 3:1, UVT Agroland smulgând pe deasupra seturi în fața principalelor aspirante, chiar și în dauna primelor două clasate de care încă n-a izbutit să treacă, de exemplu pierzând la limită, 2:3, partida tur din 1-6 cu noua campioană, acum nici o lună, pe 24 martie, la Timișoara.

Returul de luni induce un moment cu totul special în întregul unui campionat, moment al decernării premiilor la care UVT Agroland va fi părtaș la încheierea primului sezon în elită, ca un indiciu de bun augur și dătător de speranțe în perspectivă, fiind totodată de notat că jocul cu CSM București va fi deja al șaselea al timișorencelor în nici o jumătate de an cu laureatele din capitală, ori tocmai confruntările cu cei mai buni te întăresc implicit. Iar înaintea deplasării și antrenorul principal al bănățencelor, Bogdan Paul, aflat la finele celui de-al doilea sezon la cârma roșu-alb-negrelor, după cele mai numeroase la timona lui CSM Lugoj, a remarcat că ”este ultimul meci al sezonului și nu se mai poate schimba nimic matematic pentru ambele echipe: CSM București este campioană, noi terminăm pe locul al cincilea. Partida este televizată, CSM București va organiza probabil și festivitatea de decernare a medaliilor de aur. Eu cred că va fi un eveniment frumos, jucăm în Sala Polivalentă și, cum am mai spus, trebuie să terminăm frumos acest sezon, să jucăm bine. Dacă obținem punct sau puncte este cu atât mai bine. Meciul este important doar din punct de vedere sportiv și pentru satisfacerea unui orgoliu al echipei, să demonstrăm că tot ce am realizat în acest sezon nu a fost o întâmplare. Jucăm în cea mai mare sală din București și este ultimul meci al sezonului. Cred că ar trebui să fie suficient pentru jucătoare să fie motivate, chiar dacă este ultimul joc al campionatului și nu se mai poate schimba nimic în clasament”.

Clasamentul play-off-ului Diviziei A1 de volei feminin înaintea rundei finale, pe coloana datelor tehnice. Final4 al Cupei României va avea loc la Bacău în 27-28 aprilie cu primele 4 clasate și în campionat.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = doi

 


Ultimele articole din categoria Volei: