Bogdan Paul: „Vom avea un lot cel puțin la fel de competitiv”. UVT Agroland, reluarea pregătirilor

UVT Agroland Timișoara, ocupantă a locului 5 în sezonul de debut în elita Divizia A1 și viitoare participantă de la toamnă în cupele europene, a început vineri să pregătească campania 2018-2019. Reunirea lotului condus de Bogdan Paul a fost în efectiv redus, deoarece patru jucătoare sunt la loturile naționale, în timp ce conducerea clubului se află în negocieri avansate cu încă două voleibaliste. Tehnicianul formației de pe Bega este optimist că până la plecarea în cantonamentul de la Chile Grădiștei lotul pentru sezonul 2018-2019 va fi complet.

Roxana Iancu, Andreea Petra, Marisa Radu și Barbora Kosekova au lipsit motivat de la prima ședință de pregătire a verii, ele fiind convocate la loturile naționale ale României și Slovaciei. Petruța Orlandea este învoită până luni, astfel că la Sala Constantin Jude au fost prezente vineri Daniela Lupescu, Diana Cărbuneanu, Katarina Jovanovic, Sorina Miclăuș, Larisa Vasilică, Anca Mănuc și Cybill Catargiu. Ultima jucătoare menționată este noutatea acestei săptămâni. După două medalii cucerite alături de Agroland în Divizia Junioare (aur – 2017, argint – 2018), Catargiu va debuta în Divizia A1 în tricoul formației noastre.

Lotul condus de Bogdan Paul va fi completat în cel mai scurt timp de două jucătoare din străinătate: ”În momentul de față mai avem nevoie de două jucătoare, suntem în negocieri avansate cu voleibaliste care să completeze posturile de libero și universal. Sunt jucătoare din străinătate, în țară am epuizat toate variantele. Am făcut eforturi să reușim să aducem românce. Din diverse motive, nu am reușit acest lucru. Pe de altă parte, lumea știe că ușa noastră este deschisă jucătoarelor românce. Oricând, o voleibalistă din țară de valoare care va dori să vină la Agroland, va fi bine primită. Nu ne permitem în acest moment să depășim cu mult bugetul din sezonul trecut. Președintele Horia Cardoș a făcut eforturi să reușească să păstreze același nivel financiar, motiv pentru care vom face o echipă cel puțin la fel de competitivă ca în anul trecut. Negociem cu jucătoare de nivel mediu din punct de vedere financiar, nu ne permitem în momentul de față să ne angrenăm în cheltuieli care să dezechilibreze stabilitatea clubului”.

Pentru Daniela Lupescu & Co. urmează o perioadă de acumulări fizice. Aceasta se va desfășura pe plan local până la 26 august. O zi mai târziu, începe cantonamentul montan de la Cheile Grădiștei, perioadă în care Bogdan Paul speră ca echipa să fie în formulă completă. ”În prima săptămână pregătirea se va desfășura pe plan local, într-o formulă restrânsă. Pe data de 27 august plecăm într-un stagiu de pregătire montan, unde vor intra în programul echipei și componentele loturilor naționale. Eu sper că ni se vor alătura și cele două jucătoare pe care le vom transfera și că la data de 27 august vom fi în formulă completă”, a menționat Bogdan Paul.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = opt

 


Ultimele articole din categoria Volei: