Bravo! Timişoara, 3 pe ţară la prima treaptă a voleiului

Nu multe sunt centrele din ţară care dau atenţie creşterii juniorilor încă de la prima treaptă a piramidei juvenile în volei dar Timişoara şi Timişul se pot mîndri cu două clasări pe podiumul Campionatului Naţional al F.R.V. la cea mai mică grupă de vîrstă, Divizia Minivolei, înregistrate duminică, CSS Bega Timişoara obţinînd bronzul în întrecerea băieţilor, la Blaj, iar CSS Lugoj locul 3 în turneul final al fetelor, la Bucureşti. Mai întîi, despre juniorii pregătiţi de profesorul Aurelian Cârdu, urmînd ca mîine să consemnăm pe seama reuşitei lugojencelor antrenate de profesoara Carmen Todros.

Turneele finale, care au necesitat faze de calificări chiar şi la această categorie de vîrstă, a patra în piramida juvenilă la fileu, au reunit cîte 8 echipe în întrecerile băieţilor şi fetelor, iar juniorii s-au luptat de vineri pînă duminică la Blaj, împărţiţi în două grupe a cîte 4 grupări. Una dintre ele fiind adjudecată cu succese pe linie de CSS Bega Timişoara, al cărei antrenor, Aurelian Cârdu, a explicat încă din start ca idee principală că anunţata schimbare a sistemului competiţional la nivelul diviziilor Minivolei şi Speranţe este mai mult decît binevenită şi va fi implementată încă din 2012-´13. Turneele finale sunt mult prea „consensate”, cum a fost cazul în acest week-end, cu 5 meciuri în 48 de ore, foarte mult pentru nişte copii de 10-12 ani.

„Rezistenţa fizică a fost determinantă la un anumit moment al turneului, şi dacă ai două meciuri la rînd de 3:2, oboseala este cu atît mai mare”, a explicat Cârdu, a cărui echipă a mers foarte mult pe mîna talentatului Ovidiu Darlaczi, născut în 1999, dar care a contat şi pe un ridicător născut în anul… 2002. Practic, s-a jucat vineri dimineaţă şi după-amiază, sîmbătă, la fel, duminică fiind finalele.

Iar duminică a fost o zi bună pentru CSS Bega, învingătoare cu 3:1 (25:22, 3:25, 25:12, 25:22) în faţa lui CSS Nicu Gane Fălticeni, în finala mică pentru locurile 3-4. Iar de la Blaj, de marţi la Topliţa, la un alt turneu final, al Diviziei Speranţe, în care Darlaczi va fi unic component al „minivoleiului” în garnitura superioară de vîrstă. Cârdu pe două fronturi la turneele finale, cu băieţii Timişoarei.

Ca nume, cei 9 timişoreni medaliaţi cu bronz pe ţară sunt Vlad Hamaliuc (născut în 2002), Cătălin Cauc, Paul Hîrşovescu, Darius Cîmpean (cu toţii, aceleaşi vîrste), Teodor Gruia (1999), Sebastian Petruţ (2000), Deian Lazăr (1999), Ovidiu Darlaczi, căpitanul de ´99 desemnat cel mai bun jucător al turneului respectiv cel mai bun din ţară la categoria sa de vîrstă, la o înălţime de 1,85 metri şi selecţionat fiind de România pentru Balcaniada de Cadeţi.

Titlul naţional a fost adjudecat de Centrul de Excelenţă de la LAPI Dej, învingător în finala mare în dauna celor din Câmpulung Muscel, mai exact CSS Dinicu Golescu, care dispunea sîmbătă după-amiază, în semifinale, de Timişoara.

„Ovidiu Darlaczi, care a dus greul turneului, n-a mai rezistat fizic sîmbătă după-masă, după două jocuri de 3:2, şi am pierdut cu 0:3 cu cei de la Câmpulung Muscel. Dacă eram mai proaspeţi, puteam juca azi finala”, ne-a spus Cârdu.

CSS Bega a cîştigat şi cel de-al 3-lea joc din grupă, 3:2 sîmbătă dimineaţă, cu gazda CSS Blaj, şi apoi, prin încrucişare, a jucat cu ocupanta locului 2 din Seria B, în semifinale. În prealabil, vineri, CSS Bega începea cu alte două victorii în grupă, 3:1 cu CTF Mihai I A Bucureşti şi 3:2 cu CSS Nicu Gane Fălticeni, pe care a învins-o din nou, în finala mică.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Bravo! Timişoara, 3 pe ţară la prima treaptă a voleiului

 1. aurelia cauc spune:

  Felicitari baieti! Felicitari voua si antrenorului vostru! Ati luptat si ati cistigat. E adevarat ca tot greu l-a dus Ovidiu, caruia ii multumim ca ne-a adus o mare bucurie in suflet.. A demonstrat tuturor ca este un jucator de perspectiva. El si echipa lui de prichindei au adus bronzul la Timisoara. Eu sunt de doua ori mai fericita… motivu?…istoria se repeta … acum 4 ani fata Alexandra cistiga bronzul la acelasi nivel, acum si baiatul meu Catalin a obtinut aceeasi medalie. Desi e mult mai mic decit virsta pentru minivolei, totusi a avut un rol important in echipa. Sper ca cei de care depinde soarta voleiului in Timisoara sa isi dea mai mult interes pentru acest sport si sa nu fiu nevoita sa-mi las copilul sa plece la alta echipa.
  Dar pina atunci, inca o data FELICITARI si MULTA BAFTA LA TURNEUL FINAL – SPERANTE!

 2. Daniela Ungur spune:

  Felicitari si mult succes in continuare!

 3. Darlaczi Ovidiu spune:

  Mersi de felicitari…Intradevar turneul asta a fost cel mai greu pe care l-am avut pana acum (Ovi preloare,Cata urcare ,Dean ,Razvi Pas,Ovi punct),,,ma bucur ca am castigat medalie+multa experienta de joc,dar regret ca am cedat fizic in semifinale, ii multumesc domnului profesor;) el ma pregatit si ma incurajat cel mai mult alaturi de parintii mei,si prichindeii din echipa care s-au straduit…..Toate meciurile au fost foarte obositoare dar si placute ,in mod special meciul cu cei din Blaj , datorita lor a trebuit sa ma odihnesc si la turneul final de sperante…unde nu am mai avut forta suficienta pentru a arata ce pot…:)Insa domn profesor ma ajuta foarte mult in continoare ,,iar de la urmatoarele campionate vom venii cu aurul!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 5 =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: