Campionatul Municipal Timișoara de volei amator, înaintea ediției a V-a, din 23 octombrie: o întrecere mereu în creștere

La orele toamnei, conform tradiției, pornește la drum o nouă ediție a Campionatului Municipal Timișoara de volei amator, de la an la an mai atractiv și bine organizat. Iar sufletiștii care au întreținut vie flacăra întrecerii țin ca sezonul 2017-2018, al cincilea din acest deceniu, să mențină tendința ascendentă a competiției, invitându-i deopotrivă la start pe amatorii jocului la fileu iar întru susținerea acestei inițiative de succes pe eventualii sponsori ai concursului. De ce ar merita să li se alăture, explică tocmai protagoniștii…

Scurt istoric

Campionatul municipal de volei amator a pornit la drum în 2013 la inițiativa unui grup pasionat de volei din cadrul companiei Continental Automotive, grup condus de Ruben Paulevici. Acesta a încercat introducerea factorului competitiv în activitatea de volei amator ulterior unor meciuri în compania altor grupuri care practicau voleiul de plăcere. Astfel, ideea a prins în rândul mai multor echipe din Timișoara și nu numai și s-a pornit la drum cu prima ediție a acestui campionat sub denumirea de “Turneul de volei amator ConVolTim”.

Primele trei ediții au aliniat la start câte 9 echipe și sistemul de joc a fost de tip campionat cu meciuri tur-retur. Regulamentul permite echipe mixte, astfel încât orice echipă de amatori, chiar dacă nu este strict masculină sau feminină poate să se înscrie în acest campionat. Deja de la prima ediție, s-a constatat coagularea a peste 100 de iubitori ai voleiului în grupul celor implicați în acest campionat , iar nivelul de joc a crescut simțitor.

Cea de-a doua ediție a consacrat competiția, a adus două echipe din județ în rândul participantelor, una din Periam și una din Lugoj, și a atras atenția presei sportive locale. În cadrul campionatului se regăsesc echipe studențești, echipe formate din foști jucători legitimați, arbitrii de volei activi, antrenori de volei consacrați, și chiar și juniori în activitate. Regulamentul nu permite participarea jucătorilor legitimați în cadrul campionatului.

Cea de-a treia ediție a consfințit asocierea campionatului cu «Karbonn Mobiles Romania», sponsor care prin sprijinul acordat organizării a contribuit al ridicarea standardului competiției. Aceasta ediție a însemnat un nou pas în istoria campionatului și prin prezenta a două echipe profesioniste, cea de juniori a CSS Bega și cea de fete a ACS UVT Agroland. Astfel campionatul a avut parte de meciuri în care componenții echipelor de amatori au întâlnit sportivi legitimați, dar în limita regulamentului, fiind permisa participarea juniorilor legitimați în cazul băieților iar în cazul fetelor fiind permise si senioare legitimate. Prin intermediul acestui campionat care a strâns în jurul lui iubitorii de volei din Timișoara și nu numai, s-a putut remarca și o creștere a spectatorilor la meciurile oficiale ale echipelor din oraș ce activează în cadrul competițiilor oficiale și chiar și o apropiere și colaborare între jucătorii legitimați și cei amatori pentru diferite competiții atât naționale, cât și internaționale. Pagina de Facebook a Campionatului se îndreaptă deja spre 600 de fani, cifră ce va fi cu siguranță depășită odată cu cea de-a treia ediție.

Cea de-a patra ediție a Campionatului Municipal de Volei amator din Timișoara a pornit la drum pe 7 noiembrie 2016. La startul campionatului au luat parte 8 echipe, după cum urmează: CS Alternative si Alternative Flying Steps, două echipe ale clubului CS Alternative, club axat în principal pe sporturi montane, dar cu o ramură tot mai puternică în volei, o echipă formată din foști jucători, arbitri și antrenori de volei, veterană în acest turneu, Timișoara, o echipă a Universității de Medicină, campioana ultimelor două ediții, UMF Timișoara, o echipă nou intrată în circuit, Gugulanii Caransebeș, din județul Caraș-Severin, inițiatoarea proiectului Volei Club Banatul Caransebes, divizionară A în sezonul precedent, echipa companiei Continental Automotive, promotorul inițial al acestui campionat, echipa divizionară B de volei feminin, Politehnica Timișoara, a cărei participare a adus un plus de interes, dar și de imagine în acest campionat și desigur, echipa de studenți a Universității de Vest, UVT, ca nou intrată în acest turneu.

În acestă ediție, cel mai mare număr de spectatori a fost la un derby al acestui turneu, decisiv în lupta pentru locul 1, între Gugulanii Caransebeș și Continental, când la sala școlii Generală 7 din Caransebeș au asistat la meci aproximativ 60 de persoane, printre care și actuali jucători din divizia A de volei la cea vreme sau oficiali ai orașului de pe Timiș și Sebeș. Pagina de Facebook a evenimentului a depasit 600 de like-uri pe timpul acestei ediții și cu siguranșă va crește pe parcursul ediției a 5-a așa cum a crescut an de an.

În această ediție a patra, am fost susținuți de Direcția Județeana pentru Sport și Tineret din Timșoara cu premiile de sfârșit de turneu (cupe, medalii,premierea celor mai valoroși jucători din turneu).

Ediția a 5-a

Cea de-a 5-a ediție a Campionatului Municipal de Volei amator din Timișoara va porni la drum pe 23 octombrie. Ne aflăm în faza de atragere a echipelor pentru noul campionat și de stabilirea țintarului.

Până în prezent și-au anunțat intenția de a participa echipa de juniori a CSS Bega Timișoara, o echipă a CS Alternative, club axat în principal pe sporturi montane, dar cu o ramură tot mai puternică în volei, două sau trei echipe formate din foști jucători, arbitri și antrenori de volei, una sau două echipe ale Universității de Medicină, o echipă din Caransebeș, echipa companiei Continental Automotive Timișoara, promotorul inițial al acestui Campionat și posibil o echipă de jucători de volei a companiei Hella. Diversitatea echipelor oferă campionatului un factor suplimentar de interes , fiecare dintre ele având susținerea unor grupuri mai mari sau mai mici de prieteni și colegi. Astfel s-a întâmplat în anii precedenți ca la un meci de volei amator să se adune și peste 50 de spectatori!

Argument

Ne dorim creșterea nivelului acestui Campionat atât pe plan sportiv cât și pe plan mediatic, susținând astfel jocul de volei în general și influențând tot mai multă lume să îl practice, inclusiv tineri care pot oferi soluții echipelor angrenate în competițiile oficiale.

Prin susținerea acestui Campionat puteți să contribuiți major la creșterea acestuia și implicit la dezvoltarea voleiului în Timișoara (reprezentat în momentul actual la nivel de divizie de UVT Agroland la fete și CSU UVT Timișoara la băieți) . Asocierea cu acest Campionat va aduce vizibilitate în presa sportivă locală și în rândul celor care urmăresc evoluția echipelor din cadrul campionatului. Nu în ultimul rând susțineți o activitate sportivă, fapt ce demostrează că sănătatea și munca în echipă sunt factori de care compania Dumneavoastră ține cont și pe care îi promovează.

Mediatizare

Organizatorii campionatului pun la dispoziția firmelor interesate următoarele facilități :

– posibilitatea de a își alătura numele companiei , denumirii Campionatului (ex. Campionatul Municipal de Volei – Continental ) , denumire sub care acesta va apărea în toate materialele din presă cât și pe pagina de Facebook a evenimentului.

– amplasarea siglei companiei pe toată durata competiției pe pagina de Facebook a acesteia. Această pagină este vizualizată constant pe timpul competiției, aici fiind consemnate rezultatele meciurilor din fiecare etapă, postate imagini și videoclip-uri de la meciuri.

– postarea regulată de materiale publicitare pe pagina de Facebook a competiției, la un interval stabilit de comun acord cu organizatorul.

– Sporttim.ro, ziarul turneului, a prezentat cu regularitate parcursul primelor patru sezoane şi le va prezenta în continuare, în calitate de cotidian numărul 1 de specialitate pe ţară între ziarele locale de sport. Există posibilitatea inserării de bannere publicitare în cadrul articolelor sau a secţiunii dedicată voleiului!

– distribuirea de materiale publicitare sau promoționale în timpul meciurilor sau la festivitatea de premiere a acestui campionat.

– amplasarea de bannere cu numele companiei în timpul jocurilor din cadrul competiției.

Buget

Pentru a asigura o creștere considerabilă a calității competiției și a vizibilității acesteia, avem nevoie de un fond de 2000 Euro, fond ce va fi utilizat pentru promovare, acordarea de premii echipelor câștigătoare, asigurarea unor arbitraje oficiale în cazul meciurilor cu miză mare și organizarea festivității de premiere.

Deoarece competiția se întinde pe mai multe luni și se va termina estimativ în luna aprilie a anului 2018, contribuția financiară a firmei interesate de a-și asocia numele cu această competiție poate veni în orice moment al competiției sau eșalonat pe durata acesteia, fiind astfel mai ușor de gestionat din punct de vedere financiar-contabil.

Contact

Andrei Simu – Mobil: 0722599386 – E-mail: mardaleclimb@yahoo.com

Maritescu Manuel – Mobil: 0728 338 193 – E-mail: maritescumanuel@gmail.com

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 5 =

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: