Campioni în 2011, CSȘ Bega, acum la finalele Cadeților contra pepinierelor locurilor 1, 3 și 5 la seniori

Ca o altă dovadă că în Timișoara se performează la nivel juvenil, fără continuitate însă la seniorat datorită unor dificiențe sistemice legate de slabul manageriat și ignoranța vizavi de finanțări, CSȘ Bega Timișoara este unica finalistă a Diviziei Cadeți, al cărei ultim act începe mîine la Dej, care nu este pepiniera unei prim-divizionare de seniori, în rest CVM Tomis și CSȘ1 Constanța alimentînd campioana națională en-titre din Divizia A1, CSȘ Zalău pe Remat, locul 3, iar gazda LAPI Dej pe Unirea, locul 5.

CSS Bega Timişoara... Profesorul Dan Mihai Jitaru cu campionii săi naţionali din 2011, în Divizia Speranţe

 

Cu alte cuvinte, garnitura de cadeți pregătită de profesorul Dan Mihai Jitaru la gruparea din zona Dacia și-a depășit din nou condiția, ajungînd între cele mai bune 6 din țară, tot așa cum această generație aducea titlul național al Diviziei Speranțe pe Bega, de la Câmpulung Muscel, după turneul final din primăvara lui 2011.

Însă odată cu apropierea de vîrful piramidei juvenile, și anume Divizia Juniori, ultima înaintea absolvirii, se ascute și nivelul competitivității, iar hexagonul găzduit de miercuri pînă duminică la Dej, locație a Centrului Olimpic de Excelență masculin la fileul autohton, va constitui o veritabilă probă de foc pentru Robert Vîrlan și compania.

CVM Tomis Constanța, un aspirator de talente juvenile la nivel național, precum și concitadina CSȘ1, provin din portul care tocmai a cucerit titlul național al seniorilor, după 3-0 în finala mare a play-off-ului cu SCM U Craiova, iar CSȘ Zalău ne duce cu gîndul la CS Remat, cîștigătoare a finalei mici în același play-off al elitei, 3-0 la jocuri cu Știința Explorări Baia Mare. În fine, și echipa gazdă a ”Centrului”, LAPI, rezidă în orașul ocupantei locului 5 în elita seniorilor pe 2013, CS Unirea, a patra la finele returului, dispunînd cu 3-0 de Dinamo la capătul fazei play-off, în disputa locurilor 5-6. Plus CSȘ Steaua, a cărei garnitură de seniori a trecut de clujeni, în jocul pentru evitarea retrogradării, rămînînd pe 10 în elită.

Pe cînd cadeții-juniori de la CSȘ Bega se întreabă ce viitor de aur le rezervă trecerea la seniorat, din moment ce echipa de volei a Universității locale e cam cum sunt oamenii de rînd pentru deturnătorii și hoții societății actuale, doar acceptată și lăsată să se zbată în anonimat și lipsuri, cît să nu încurce prea mult pe alții.

Dar pînă atunci ei își urmează progresia juvenilă, ”momentul Dej”, cu 5 jocuri în 5 zile, venit pentru 5 dintre ei după alte 5 partide în 5 zile ale săptămînii trecute, la faza semifinală a Diviziei Juniori, superioare, de la Baia Mare, fiind cel mai important de la turneul final al Speranțelor, din 2011.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 8

 


Ultimele articole din categoria Juniori: