Campionii naţionali, testaţi în deplasări cu cântec ale Diviziei Juniori

Campionii naţionali en-titre în Divizia Speranţe, încoronaţi la 15 mai, îşi continuă procesul de dobândire a experienţei cu două categorii juvenile „mai sus”, în actualul sezon al Diviziei Juniori, cedând duminică la Blaj, cu CSS, 3:0 (29:27, 25:14, 25:14), după un meci „tare interesant”, după cum l-a categorisit profesorul Dan Mihai Jitaru, antrenor al CSS Bega, şi prin prisma arbitrajului şi a ambianţei din sală.

„Sunt foarte mulţumit de jocul individual şi colectiv prestat de băieţi pe parcursul întregului prim set şi în jumătate din cel de-al doilea. Echipa a început să respecte acele sisteme de joc pe care dorim să le implementăm până în ianuarie – februarie”, a explicat Jitaru, care s-a declarat satisfăcut şi de atitudinea elevilor săi într-un cadrul destul de ostil grupării timişorene. „Arbitrajul a fluierat de aproape 20 de ori la ridicătorul nostru, Duţă, pe care nu l-au lăsat practic să joace, să dea nici o pasă. La Blaj este o întreagă poveste dar dacă aşa au vrut gazdele să trateze meciul… Mă bucur că nu am luat nici un galben, că ne-am văzut de treabă, în condiţiile arbitrajului care a fost, a injuriilor din sală. I-am ţinut în frâu să-şi vadă de joc”.

Jitaru i-a aliniat pe Duţă – ridicător, Roşu Marius – fals, Luncă şi Vîrlan, principali, Nină şi Borchescu, cu Kaburek drept libero. Au mai jucat Ene, Itu, Bădiceanu, Mircea Roşu şi Mihu. Este al treilea insucces la rând în cadrul Diviziei Juniori pentru mai tinerii cadeţi, după 1:3 la Arad şi 0:3 acasă cu CSS Şcoala 1 Oţelu Roşu, urmând ca peste două săptămâni, în ultima etapă a turului la juniori, a cincea, timişorenii să primească în „Profesor Mircea Albu” vizita lui CSS LPS Bihor Oradea.

O nouă deplasare pentru această garnitură şi duminica viitoare, dar la o categorie inferioară de vârstă, Divizia Cadeţi: la Craiova, la Liceul Nicolae Titulescu, unul în care junii olteni sunt struniţi în tainele sportului la fileu şi în cadrul foarte multor ore de şcoală cu pregătire voleibalistică, pe lângă antrenamentele în sine.

CSS Bega Timişoara a cedat cu 3:1 duminică, în întrecerea similară a fetelor, din Divizia Junioare, la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu Craiova.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: