CS UV Timișoara obține primul succes al sezonului, și încă la zero

Voleibaliștii Timișoarei au spart gheața astăzi cu începere de la ora 12, cu ocazia etapei a șasea din Divizia A1, obținând prima victorie din acest campionat după promovarea în elită reușită în primăvară, punând punct unei serii de 4 înfrângeri fără set câștigat printr-un 3:0 pe teren propriu în duelul codașelor, cu CSM Câmpia Turzii.

CS UV Timișoara n-a ratat prilejul de a-și trece în cont primele puncte ierarhice în clasamentul Diviziei A1, fructificând avantajul terenului propriu în disputa ocupantelor pozițiilor 10 și 9, triumf prin care le-a pasat învinșilor ”lanterna roșie”, dar prin care ”universitarii” au săltat și peste alb-negrii Clujului, astăzi de la ora 14 acasă cu campioana CSM Arcada Galați, favorită a întâlnirii programate la Dunăre dar desfășurate în Ardeal.

Primul succes a adus trei puncte dintr-un foc grație adjudecării în 3 seturi a partidei de la începutul jumătății secunde a turului și a sezonului de toamnă, în care galben-albaștrii mai au de jucat peste două săptămâni la Dinamo, în ultima apariție acasă din elită în 2019 cu CS ”U” Cluj, în jur de 7 decembrie, iar apoi la Dej.

Însă prima dintre cele 3 confruntări cu grupări clujene a fost câștigată, pe seturi 25:19, 25:18, 25:23, cu durate a câte 22, 21 respectiv 26 de minute de joc efectiv, meci încheiat în nici o oră și jumătate. Scurtat la minim de timișoreni după un cel mai strâns set trei, în care opoziția ardelenilor avându-l în efectiv și pe voleibalistul crescut de bănățenii de la CSȘ Bega, Lucian Bădiceanu, a fost și cea mai aprigă, înregistrându-se nu mai puțin de 14 scoruri de egalitate, cu 9 schimbări la conducere.

Ceva mai exact, de exemplu și de la 8:9 la 11:9, dar și de la 13:12 la 13:17, ”universitarii” antrenați de Sorin Schiesz revenind apoi de la 15:19 la 19:19, precum și de la 20:22 la 23:22, completând cea mai bună zi a lor de peste o jumătate de an cu două puncte la rând, 25:23.

Cele mai multe, în contul lui Traian Gemănariu, 17, urmat între realizatorii timișoreni de puncte de Călin și Damian, cu câte 12, Vîrlan cu 11 și Unguraș cu 4, Ciortea izbutind 9 pentru cei din Câmpia Turzii. 

Victorie la a șasea încercare, în întâlnirea singurelor formații fără succes în primele 5 runde, ceea ce nu știrbește cu nimic din izbânda de astăzi a timișorenilor, care și-au reamintit de zilele triumfătoare la zero împotriva celor din Câmpia Turzii în campionatul eșalonului secund al Diviziei A2 Vest, în care s-au tot confruntat anual până în urmă cu 3 sezoane.

Programul etapelor 6-7 în Divizia A1, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = patru

 


Ultimele articole din categoria Volei: