CSM București este noua campioană a României la volei

CSM București tinde să devină un nume din ce în ce mai important în sportul românesc. După echipele de rugby și de handbal masculin și feminin, a ieșit la rampă și voleiul. Deși în 2016 echipa câștigase Challenge Club, primul titlu de campioane pentru ,,tigroaice” a venit abia în acest sezon. Bucurestencele au castigat la Targoviste cu scorul de 3-1 (25-17, 28-30, 25-19, 27-25) și, cu o etapă înainte de încheierea competiției, și-au asigurat matematic titlul de campioană, având cu 6 puncte mai mult decât ocupanta locului 2, Alba Blaj.

CSM a anunțat această performanță după ce în 2016 terminase pe locul 3, iar în 2017 pe poziția a doua. În meciul de miercuri, fetele antrenate de turcul Ferhat Akbas au câștigat cu oarece emoții întâlnirea cu echipa care a terminat pe locul 3 în sezonul trecut, CSM Targoviște. Sextetul de bază a fost format din Naoko Hashimoto, Oliveira Medic, Nicole Koolhaas, Jovana Brakocevic, Ioana Baciu și Suzana Cebic. Pe parcurs au intrat Sofija Medic și Tatsiana Markevich. Principalele realizatoare din formația, putem spune deja, campioană au fost Brakocevic cu 33 de puncte și Baciu cu 25 de puncte.

Echipa din București a înregistrat 24 de victorii și 3 înfrângeri, cedând în cele 27 de meciuri doar 20 de seturi. Rezultatul vine ca urmare a excelentei campanii de achiziții din vara lui 2017. Antrenorul turc a păstrat doar 4 jucatoare din cele cu care a terminat sezonul trecut: Nicole Koolhaas, Andreea Ispas, Sofia Medic şi Nikola Radosova. Lângă acestea au fost aduse 8 jucătoare cu experiență dintre care o câștigătoare de Cupa Mondială, italianca Noemi Signorile și una de Liga Europeană de volei, Iryna Truskina.

Campioanele Romaniei la volei in 2018 sunt: Noemi Signorile (Italia) si Naoko Hashimoto (Japonia), ridicatoare, Nicole Koolhaas (Olanda), Iryna Trushkina (Ucraina) si Sofia Medic (Serbia), centri, Suzana Cebic (Serbia) si Andreea Ispas (România), libero, Nikola Radosova (Slovacia), Tatsiana Merkevich (Belarus) si Olivera Medic (Serbia), extreme, Kristina Kicka (Belarus) si Ioana Maria Baciu (România), universali.

Vazuta ca favorita la castigarea titlului de agentia de pariuri online Unibet (parte a grupului Kindred care opereaza in Romania si Vlad Cazino), Alba Blaj nu a putut tine pasul pe doua fronturi, campionat si Liga Campionilor. Dupa trei titluri consecutive, fetele din Blaj au pierdut ambele meciuri din playoff cu CSM Bucuresti. Alba Blaj s-a calificat in Final Four-ul competitiei europene, turneu pe care il va organiza la Bucuresti in perioada 5-6 mai.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Publicitate, Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = zece

 


Ultimele articole din categoria Publicitate: