CSM Lugoj, al cincilea eșec succesiv la zero în deplasările Diviziei A1: 3-0 Medicina Târgu Mureș, care ceda tot 64 de puncte și în tur, pe Timiș

Cu nume noi în efectiv și rodată în prima decadă din ianuarie în jocuri amicale în Ungaria și Serbia, CSM Lugoj a debutat în această seară în returul primei ligi de volei feminin, Divizia A1, cu un nou eșec la zero în deplasare, pe terenul lui CSU Medicina CSȘ Târgu Mureș, care le devansa pe timișence cu două locuri la finele turului, diferența din ierarhie crescând acum la 10 puncte.

Învingătoare înaintea Crăciunului pe teren propriu cu 3:1 în dauna lui Dinamo Romprest, târg-mureșencele ghidate din acest sezon de fostul antrenor al lugojencelor, Bogdan Paul, au câștigat meciul de la ora 18, din etapa a XII-a a elitei fetelor, cu 25:17, 25:23, 26:24, în aproximativ o oră și un sfert de joc, mai exact, pe seturi, în 22, 26 respectiv tot 26 de minute.

CSM Lugoj, din nou la drum în Divizia A1

CSM Lugoj, din nou la drum în Divizia A1

 

Acesta a fost primul duel direct al celor două grupări în decurs de 48 de ore, următorul constând în manșa I a sferturilor de finală ale Cupei României, ce va avea loc duminică, tot de la ora 18, returul fiind programat în 18 februarie, pe malurile Timișului.

În ceea ce privește disputa din campionat, ”Medicina” a obținut astăzi și a șaptea victorie în actualul sezon al Diviziei A1, administrând lugojencelor a noua înfrângere.

Cu doar două locuri în urma ardelencelor, dar la 7 puncte în urma lor, se prezentau astăzi bănățencele la Târgu Mureș, unde n-au reușit să întrerupă însă seria eșecurilor cu 3:0 în deplasările Diviziei A1, aproape toate una și una, la Bacău, Dinamo, Satu Mare și Târgoviște, pe 20 decembrie, așa încât CSM Lugoj a rămas în cont doar cu cele două seturi adjudecate la chiar prima ieșire din acest campionat, pe 18 octombrie, la nou-promovata CS U Cluj, care va sosi weekend-ul viitor pe malul Timișului, după care alb-albastrele se vor deplasa în Oltenia.

Aliniind în formula de start și două sportive achiziționate în această iarnă, garnitura condusă de Valerijan Luka n-a făcut față în setul I dar a condus mai mereu în cel secund, pe care l-a pierdut însă pe final, de la 21:23, și a salvat 3 mingi de set și de meci în ultimul, fără însă a evita un deznodământ implacabil.

CSM Lugoj a început primul meci oficial al anului în alcătuirea Denisa Viloiu, Ionela Canea, Loren Cory, Gabriela Bălae, Krista DeGeest, Cristina Zanfir, cu Ivana Milanovic libero, sextet în care abordau victoriile cu 3:2 de la Bekescsaba și Zrenjanin, așadar și cu Cristina-Mihaela Zanfir, care în 26 ianuarie va împlini 35 de ani, respectiv cu înalta australiancă Loren Cory, care luna viitoare va împlini 24 de ani, sosită din voleiul nord-american.

Pe parcursul primului set, în care oaspetele au cedat pasul de la 5:3 la 10:3, Laura Lungu i-a luat locul lui Bălae, la 13:6, iar Irina Andreica lui Viloiu la 15:8 și Jasmina Petromăneanț lui Cory la 19:12, Medicina menținându-și însă avansul conturat încă din prima jumătate.

Abordând setul secund cu Andreica în locul lui Viloiu și Lungu în locul lui Cory, CSM Lugoj a fost o singură dată condusă în primele tatonări, cu 6:5, fiind în rest la timonă, cu 9:13 și 12:16, după care gazdele au trecut din nou la conducere, pentru moment, cu 17:16. Revenite în frunte, 17:19, 20:20 și 21:23, lugojencele au cedat însă la potou, 25:23, micșorându-și șansele de a răsturna soarta partidei.

La fel de disputat și echilibrat, cu răsturnări mai mari de situație, setul III avea să fie totuși și ultimul, în ciuda faptului că oaspetele au egalat prin salvarea a trei puncte de meci: 2:4, 6:4, 7:7, 9:10, 10:11, 14:11, 15:14, 18:14, 19:18, 22:18, 24:21, 24:24, 26:24.

Astfel, ca o coincidență, CSM Lugoj s-a mulțumit tot cu 64 de puncte smulse târg-mureșencelor, aidoma jocului tur, din 15 octombrie, de la debutul Diviziei A1, pe Timiș, când Medicina se impunea tot cu 3:0, la 20, 19 și 25.

Acesta a fost însă doar al treilea succes acasă în A1 pentru fetele lui Bogdan Paul, care încheiau turul pe val, cu acel 3:1 în dauna dinamovistelor, însă după 3 înfrângeri, 0:3 cu CSM București, 2:3 cu Unic Piatra Neamț, 3:1 cu U Cluj și 0:3 cu Știința Bacău.

Restul întâlnirilor primei runde a returului se consumă mâine, în această seară mai având loc doar jocul CSM Târgoviște – CSM București 3:1 (ierarhia actualizată, pe coloana dreaptă).

Ca succinte detalii în plus despre noile achiziții ale clubului din Lugoj, Cristina-Mihaela Zanfir, un universal sau extremă trecută și pe la lotul naţional, a jucat până în etapa a VI-a la Unic Piatra Neamț, pe când Loren Cory, de 1,96, a evoluat ca universal şi centru pentru echipa colegiului University of Central Florida Knights, cu care a devenit campioană a conferinței de vest, în SUA. Lotul a fost totodată completat și cu Adriana Rotaru, care în luna martie va împlini 21 de ani, jucătoarea sosită sub formă de împrumut de la CSM Bucureşti fiind vizată pentru postul de libero.

Jocurile de la Târgu Mureș vin după ce lugojencele au fost puse săptămâna trecută la încercare atât în Ungaria cât și în Serbia, cu adversare deja tradiționale, trecând cu 3:2 de Linamar Bekescsaba, pe care au condus-o cu 2:0, iar apoi, pe parcursul unui duel cu doar 3 seturi, cu 25:21 și 30:28, după ce îl pierdeau pe primul cu 19:25, respectiv impunându-se cu scorul de 3:2 la Zrenjanin, unde au răsturnat soarta amicalului cu liderul ligii secunde sârbești, de la 0:2… 19:25, 23:25, 25:18, 25:18, 18:16.

* În Cupa României, CS Volei Alba Blaj s-a calificat în Final Four, trecând cu 3:0 în zile consecutive de Penicilina Iași, într-o ”dublă” în Ardeal, iar Știința Bacău a învins tot cu 3:0 pe CSM București, în manșa I a sferturilor de finală, returul fiind programat în 18 februarie. Pe 11 și 18 februarie, și Dinamo – CSM Târgoviște…

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 14

 


Ultimele articole din categoria Volei: