CSM Lugoj, aprigă replică vicecampioanei CSM Târgoviște

Diferența valorică între grupările celor două jumătăți ale Diviziei A1 de volei feminin continuă să fie suficient de mare, însă, în ciuda faptului că au pierdut și pentru a cincea oară pe teren propriu în acest campionat în fața unor vizitatoare din partea superioară a ierarhiei, la mijlocul celei mai dificile serii de 3 examene cu formații de frunte, sportivele de la CSM Lugoj au dat o replică foarte consistentă vicecampioanei CSM Târgoviște la prima apariție oficială a elevelor lui Valerijan Luka în Sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” în returul sezonului regular.

_DSC7704    Retur demarat de timișence cu o deplasare cu șansa a doua la Bacău, în fief-ul Științei, deținătoare a Cupei României care le depășeau anul trecut cu 3:1 în semifinalele knock-out din Final Four, la Cheile Grădiștei, și care le-au învins și săptămâna trecută, în runda a XII-a, cu 3:0, pe seturi la 12, 16 și 20, debutul acasă în retur fiind dat în acest weekend de vizita grupării de podium din Târgoviște, cea mai întărită garnitură din A1 în pauza inter-competițională de iarnă, începând de pe banca tehnică, prin Zoran Terzic, și continuând pe postul de libero, cu Suzana Cebic respectiv cu achizițiile din voleiul italian Marta Drpa și Bianka Buša.

CSM Lugoj s-a ridicat însă la înălțimea momentului, dând ocupantei locului 3 o replică foarte dârză, ce a generat un duel echilibrat, controlat de puțin de formația vicecampioană. Reprezentantă a României în actuala ediție a cupelor europene, CSM Târgoviște izbutea în urmă cu două luni un 3:0 în CEV Cup cu Azeryol Baku, fără însă a se și califica în faza următoare a întrecerii continentale, în care oponenta de săptămâna trecută a lugojencelor, CS Știința Bacău, s-a oprit în această ultimă decadă din ianuarie în sferturile de finală după un 0:3 și 3:1 cu Dinamo Krasnodar.

Motivate de prima apariție din 2016 în fața propriilor susținători, voleibalistele de pe malurile Timișului n-au cedat sâmbătă seară în cursa de urmărire cu un handicap de 3-4 puncte din prima parte a setului I, reușind egalarea la 14 și conducând la limită la al doilea time-out tehnic, după care târgoviștencele s-au desprins pe final, de la 19:19 la 21:25.

Oaspetele s-au asigurat că se desprind mult mai clar în setul secund, ajungând până la 5:14, însă gazdele de la Clubul Sportiv Municipal n-au renunțat să lupte pentru fiecare punct, cedând în cele din urmă, pe fondul unui reviriment, cu scorul consemnat în setul I, 21:25. Insistență a Lugojului ce avea parcă să anunțe câștigarea celui de-al treilea set al întâlnirii de la ora 18,30, în care oponentele au alternat la conducere, printre altele cu gazdele având și 13:10, avantaj pe care aveau să-l recapete în final, 25:22, după 3 puncte consecutive. Gruparea din Banat a impresionat prin reușita în plan psihologic de a evita eșecul la zero în condițiile în care ceea ce putea să fie ultimul set a fost extrem de echilibrat, egalitatea consemnându-se în mai multe rânduri, printre altele 8:8, 16:16, 19:19 sau 22:22, ultima dată.

Surprinzător, CSM Lugoj a recuperat un handicap de 4-5 puncte și în setul IV, revenind de la 11:16 la 16:16 și chiar trecând în avantaj cu 19:18, după care finishul a revenit vizitatoarelor cu numai două înfrângeri în actuala stagiune din A1, desprinse de la 20:21 la 22:25. Eșec lugojean cu 1:3, însă nu foarte departe de punctul în clasament smuls în runda inaugurală a sezonului pe teren propriu, 2:3 cu cele din Bacău.

Seria de foc însă nu s-a încheiat, timișencele având miercuri o deplasare la campioana en-titre CS Volei Alba Blaj, abia după care și un examen abordabil, acasă, pe 6 februarie, cu CS Rapid, de care dispuneau în tur la București cu 3:0.

Depășite acasă în acest campionat de băcăuance cu 2:3, de campioanele din Blaj cu 0:3, de CS Dinamo Romprest (1:3), ”Medicina” Târgu Mureș (0:3) iar sâmbătă de dâmbovițence cu 1:3, voleibalistele din Lugoj găsesc imposibilă depășirea unor oponente din 1-6, situație în care și deplasarea în Alba este ca și inabordabilă. Cele din Blaj au jucat încă și miercuri în faza grupelor CEV DenizBank Volleyball Champions League, chiar și câștigând cu același 3:1 precum în disputa din tur cu Rocheville Le Cannet, după ce pe 20 ianuarie cedau la limită la Nordmeccanica Piacenza, calificată de pe locul 2 în serie între cele mai bune 12 garnituri din întrecerea numărul 1 a fetelor. Chiar și așa, cu 7 puncte și setaveraj 8:14, CS Volei Alba a izbutit un parcurs meritoriu în grupele Champions League, din care s-au calificat 3 formații din Istanbul, dar și rusești, din Moscova, Kazan și Ekaterinburg, două fiind poloneze, din Police și Sopot, iar în rest din Baku, Dresda, Zurich și, conform mențiunii anterioare, Piacenza.

CSM Lugoj s-a opus sâmbătă în alcătuirea Luminiţa Trombiţaş, Ionela Canea, Gabriela Bălae, Ivana Radonjic, Krista DeGeest și Laura Lungu, cu libero Adriana Rotaru, mai jucând și Jasmina Petromăneanţ respectiv Ramona Rus, iar vicecampioana CSM Târgovişte a învins cu 3:1 (:21, :21, -22, :22) prin Alexandra Sobo, Bianka Buša, Diana Calotă, Eva Chantava, Millagros Collar, Roxana Ivanof și libero Suzana Cebic.

Rezultatele etapei și ierarhia la zi, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Volei: