CSM Lugoj cedează acasă și în fața celui de-al patrulea sextet din prima jumătate în A1

CSM Lugoj a smuls în această seară în premieră un set pe propriul teren unei grupări ce o devansează în ierarhia Diviziei A1 de volei feminin, din prima jumătate a clasamentului, dar doar a reușit să o conducă pe CS Dinamo Romprest cu 1:0, căci tot nu s-a ales cu un punct, cum se întâmpla și în înfrângerile la zero din sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” cu CSU Medicina, Volei Alba Blaj și CSM București, din turul actualului sezon.

Se anunța a fi un examen extrem de dificil, în ciuda formei mai modeste după propriile standarde pentru bucureștence, dar CSM n-a reușit să furnizeze marea surpriză.

Lugojencele, aflate la prima apariție oficială după două săptămâni, respectiv chiar după 3 săptămâni în fața propriului public, s-au înclinat alb-roșiilor din București după o oră și 40 de minute din duelul contând pentru etapa a XVII-a, marcând mijlocul returului.

Dinamo, care pierdea precedentele sale două ieșiri, a răsturnat soarta deplasării, după ce ceda categoric primul set, în care a fost condusă de la un capăt la altul: 1:3, pe seturi 25:21, 14:25, 16:25, 19:25.

Voleibalistele antrenate de Valerijan Luka au căutat din răsputeri să obțină un rezultat bun în fața unor vizitatoare din prima jumătate a ierarhiei dar sextetul care a jucat în acest sezon și în Challenge Cup a fructificat pe parcurs plusurile valorice de netăgăduit.

După cum au început meciul, în trombă, cu 4:0, 6:1, 8:2 și 14:8, lugojencele păreau a-și mări zestrea din clasament, măcar cu un punct, iar primul set l-au și câștigat, în ciuda revenirii dinamovistelor până la 20:18, insuficient însă.

Setul secund a fost în aceeași măsură, ba chiar și mai clar, permanent la discreția uneia dintre echipe, în acest caz al vizitatoarelor, care au dat semnalul revirimentului, desprinzându-se de la 0:3 la 3:8 iar mai apoi de la 9:11 la 10:17 și 11:20, și câștigând la 14.

În jocul tur, de la Dobroești, CS Dinamo Romprest se impunea de o manieră drastică, dar strădania lugojencelor de a ține cât mai aproape a făcut disputa ceva mai echilibrată, cu o fluctuație negativă și în setul III, când, pierzând trena de la 5:6 la 5:11, CSM n-a mai avut puterea de a reveni.

A luat-o de la capăt și a controlat prima jumătate a setului IV, care avea să fie însă și ultimul, căci alb-albastrele au fost ajunse încet, încet din urmă, de la 13:9 la 14:14, cedând ulterior tot mai multe mingi și implicit pentru a patra oară în A1 pe teren propriu, fief în care a și câștigat în 4 rânduri, cu oponente pe care le devansează în ierarhie.

O evoluție curajoasă dar totuși prea puțin pentru a răsturna unul dintre carele mari ale ligii feminine…

Punct și de la capăt miercuri seară, în returul sferturilor Cupei României, pe care CSM Lugoj îl abordează acasă în fața Medicinei Târgu Mureș de la 2:3, succes la limită în manșa I al ardelencelor. Miza, intrarea în Final Four… Vor urma două deplasări inabordabile, la Blaj și CSM București, iar apoi un meci cheie acasă, pe 28 februarie, cu CSM Satu Mare.

Valerijan Luka a început astăzi în alcătuirea Irina Andreica, Krista DeGeest, Gabriela Bălae, Cristina Zanfir, Ionela Canea, Laura Lungu și Ivana Milanovic, ca libero.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 4

 


Ultimele articole din categoria Volei: