CSM Lugoj cedează doar 31 de puncte în Slovacia

Voleibalistele Banatului au obținut în această seară cea mai categorică victorie a lor din istoria participărilor în cupele europene, mai clară decât marea majoritate a succeselor din întrecerile interne, dar nu neapărat și cea mai concludentă prin prisma calibrului redus al gazdelor manșei I din runda de calificare în CEV Challenge Cup, 6:25, 16:25, 9:25 în Slovacia cu VK Pirane Brusno în faza premergătoare celei a 16-imilor de finală. CSM Lugoj este astfel ca și calificat în turul următor al întrecerii continentale inter-cluburi numărul 3 la fileul sexului frumos.

Ocupanta locului 5 în ediția trecută a Diviziei A1 la volei feminin a început în trombă participarea în actuala campanie a cupelor europene, învingând cu 0:3 în partida disputată în această seară de la ora locală 18 în Slovacia, la finele a numai 61 de minute de joc efectiv, în care CSM Lugoj a cedat numai 31 de puncte, detașându-se în schimb în special prin realizările Andreei Maria Gemănariu – autoare a 11 puncte, ale Loredanei Filipaș și Bojanei Celic, cu câte 9 puncte fiecare, Sara Sakradzija și Tanja Sredic reușind câte 8.

În niște zile cernite pentru voleiul din Lugoj, îndoliate la plecarea la ceruri a celei care a fost profesoara Carmen Todros, trup și suflet la fileul de pe malurile Timișului în depistarea, selecția, îndrumarea și lansarea peste decenii a noilor generații de jucătoare în sportul în șase, alb-albastrele clubului municipal au izbutit a treia victorie categorică tot în deplasare în numai 7 zile, pe ruta Craiova – Turda – Slovacia, și de fiecare dată într-o altă competiție, mai întâi cu 1:3 miercurea trecută contra nou-promovatei SCMU în Bănie, în turul calificărilor Cupei României, apoi cu 0:3 duminică după-amiază la Turda în campionat în fața celeilalte nou-promovate din ”A2 Vest”, iar în această seară la startul într-o nouă campanie internațională în CEV Challenge Cup, prezență de regularitate drept bun obicei pentru CSM.

În fața unor gazde modeste, cu un efectiv fraged și restrâns, cu numai 10 sportive, dar și deținând o singură sud-americană în componență, elevele lui Ugljesa Segrt și-au făcut meciul ușor prin a contura un succes ”scurt”, echivalând cu cea de-a patra victorie consecutivă a lui CSM pe 3 fronturi diferite, duminică urmând a reveni în campionatul Diviziei A1, cu ocazia partidei acasă de la ora 18:30 cu CS Rapid București, în cadrul etapei a IV-a. 

CSM a realizat din atacuri 33 din totalul celor 75 de puncte adjudecate, alte 7 grație așilor din serviciu iar zece din blocaje, nu mai puțin de 25 fiind obținute din erorile slovacelor, pe când lugojencele au cedat gazdelor numai 9 puncte din erori neforțate. Străchinescu, Canak și Georgiana Popa sunt celelalte autoare de puncte pentru învingătoare în întâlnirea de la Slovenská Ľupča.

Acesta a fost unul dintre cele 11 jocuri din turul fazei preliminare în CEV Challenge Cup, a treia și cea mai puțin competitivă întrecere a cupelor europene la fileul feminin. Bănățencele mai treceau și în urmă cu 2 ani de o exponentă a voleiului central european, dispunând clar și-atunci de Slovan Liberec.

Ultimele rezultate din Divizia A1 și programul etapei a 4-a, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Volei.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = opt

 


Ultimele articole din categoria Volei: