CSM Lugoj, cel mai clar succes acasă în acest campionat

Voleibalistele de la CSM Lugoj au confirmat în această seară calculele hârtiei, reușind a treia victorie în Sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” în ediția 2015/6 a Diviziei A1 prin a risipi cele mai puține puncte acasă, în depășirea ”lanternei roșii” fără victorie Rapid, cu 3:0, pe seturi la 14, 16 și 18. Dacă în tur timișencele învingeau în premieră pe teren propriu abia la a patra apariție, acum, în retur, n-au ratat prilejul de a-și trece în cont primul triumf în fața propriilor susținători deja la a doua reprezentație.

_DSC7137

 

CSM Lugoj s-a desprins treptat destul de clar de bucureștence în jocul găzduit de la ora 18,30 în cea de-a patra rundă din returul sezonului regular, asigurându-și astfel a patra victorie la zero în actuala campanie din A1, aproape la fel de clară precum cele din tur în deplasările la Craiova respectiv în Giulești, tot contra vișiniilor.

Aliniate la start după 3 dintre cele mai dificile partide din campionat, disputate în ultimele două săptămâni, ba chiar două sâmbăta trecută și în intermediara de miercuri de la Blaj, elevele lui Valerijan Luka au fost de astă dată vioara întâi în cel mai facil duel al returului și, cel mai probabil, al întregului sezon.

În alcătuirea Luminiţa Trombiţaş, Ionela Canea, Gabriela Bălae, Ivana Radonjic, Krista DeGeest, Laura Lungu și cu Adriana Rotaru libero, formația gazdă s-a impus cel mai clar în setul inaugural, desprinzându-se decisiv înaintea celui de-al doilea time-out tehnic, de la 11:9 la 16:9, după care avantajul s-a amplificat, 20:11, 22:13 și, cu un crescendo pe final, 25:14. Conduse de puțin la debutul setului secund, 0:2, favoritele s-au regăsit rapid, 8:3, câștigându-l tot prin a contura cea mai mare diferență la final, 25:16.

Aceeași poveste și în setul III, în care ultima clasată, aliniind și tinere din voleiul bănățean, a sperat în zadar la prelungirea meciului și într-un al patrulea, dar CSM Lugoj a pus punct tot cu o serie de puncte victorioase, 25:18.

Urmează o deplasare la Dinamo, vineri la ora 19,15, difuzată de DIGISport, după care, peste două săptămâni, la mijlocul returului, un meci acasă ca prilej de revanșă în fața Penicilinei Iași pentru eșecul cu 3:2 din tur. Cele două s-au întâlnit în Copou de la ora 17, Penicilina – Dinamo 0:3 (-17, -23, -21).

Rapid Bucureşti s-a prezentat pe Timiș cu Ana Armeanu, Maria Dobre, Alina Signeanu, Ana Popa, Cătălina Bosuioc, Andreea Bârsăşteanu și Bianca Andronache libero. Celelalte rezultate ale meciurilor disputate astăzi, ierarhia provizorie și programul etapei a XVI-a, pe coloana dreaptă, un alt joc având loc duminică de la 13,30, difuzat în direct, SCMU Craiova – CSM Târgoviște, iar Unic – Volei Alba Blaj pe 17 februarie.

* În Divizia A1 de volei masculin, AS Volei Club Caransebeș a pierdut cu 3:2 în București pentru a doua sâmbătă la rând, de astă dată în fața lui Dinamo, după ce își adjudeca seturile unu și patru, la 16 respectiv 21, cedând în decisiv la 9.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Volei: