CSM Lugoj, a cincea victorie acasă în A1, a treia la zero

Voleibalistele de la CSM Lugoj au câștigat în această seară de la ora 18,30 pentru a doua oară cu 3:0 în acest retur, obținând un extrem de prețios succes categoric în dauna unei contracandidate la accederea în faza play-off a locurilor 1-8 în Divizia A1, CSM Satu Mare. În penultimul și al zecelea meci acasă din sezonul regulat, elevele lui Valerijan Luka au reușit al cincilea triumf, dintre care 3 cu 3:0, înjumătățind handicapul de puncte în ierarhie față de învinsele lor de pe locul 7.

Celor din sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” le-a mai venit astfel inima la loc, speranțele reintrării în play-off fiind din nou alimentate.

Depășite la zero în deplasările inabordabile de la Blaj, sâmbăta trecută, și București, cu CSM; miercuri seară, prim-divizionarele de pe Timiș n-au ratat prilejul de a acumula necesare puncte într-un duel capital, cu nou-promovatele din Satu Mare.

Mereu învinse pe alte terenuri până în această lună, când, pe 7 februarie, învingeau cu 1:3 în Bănie, la SCM U Craiova, care le egalau la unu la seturi, jucătoarele din Satu Mare au suferit astfel și al cincilea insucces cu 3:0 în deplasare, după cele de la Bacău și CSM București, respectiv tot în această lună, la Iași la Dinamo, chiar miercuri, înfrângeri căzute fără excepție în retur.

CSM Lugoj a exploatat slăbiciunile celor din nord-vest în calitate de vizitatoare și s-au revanșat pentru eșecul la zero din tur: 3:0 (25:16, 25:17, 25:20), în circa o oră și un sfert de joc.

Iar lugojencele au acumulat 3 puncte în ierarhie într-o sâmbătă în care viitoare gazde ale bănățencelor în zilele următoare, Penicilina și Unic Piatra Neamț, au cedat categoric, doar SCM U Craiova, dintre grupările din zona nisipurilor mișcătoare, impunându-se previzibil, 3:0 în dauna clujencelor.

Trecând cu brio peste un hop care era mai mult decât necesar să fie depășit cu bine, voleibalistele de pe Timiș au în față 3 deplasări la rând în Moldova, într-un periplu în est, începând de la mijlocul săptămânii viitoare, la Bacău, iar apoi Piatra Neamț și Iași. La final, acasă cu CSM Târgoviște, după care se va trage linia…

Pentru moment însă, CSM Lugoj a luat un mare balon de oxigen, reușind astfel să-și tragă sufletul în cursa pentru a reajunge pe locul 8, cu al treilea triumf la zero în acest campionat, după cele cu Penicilina Iași, pe 8 noiembrie 2014, și CS U Cluj, în 24 ianuarie.

Cât despre învinse, sătmărencele rămân cu doar 4 puncte câștigate pe drumuri în acest campionat: acel 3:1 la Craiova și un eșec cu 3:2 la Piatra Neamț, de la 2:0. În rest, o egalare la seturi la unu sub Turnul Chindiei, în prima ieșire după promovare, un 0:1 anihiliat de clujence sub Feleac și un 3:1 pentru Medicina la Târgu Mureș.

Revederea cu suporterii din sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”, peste două săptămâni, la încheierea returului, pe 14 martie: contra lui CSM Târgoviște.

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Volei: