CSM Lugoj dă lovitura şi răstoarnă ierarhia! Întoarce de la 2:0 la Blaj, unde mai cîştiga doar Tomis, şi se califică pentru 5-6!

Prim-divizionara Timişului, învingătoare azi acolo unde doar Tomis Constanţa a mai cîştigat în tot acest sezon! CSM Lugoj a dat lovitura pe Tîrnave, răsturnînd complet ierarhia în zona locurilor 5-8 a elitei Divizia A1 cu un remarcabil 3:2 în decisivul de peste două ore disputat în această seară pe terenul ocupantei locului 5 în prima ligă feminină, CS Volei Alba Blaj, în faţa căreia a întors de la 0-1 la meciuri iar astăzi de la 0:2 la seturi, calificîndu-se pentru stabilirea locurilor finale 5-6, în cea de-a treia şi ultima fază din play-off, ce va fi disputată cu CSU Medicina Târgu Mureş, pentru un loc european în Challenge Cup.

CSM Lugoj a dat lovitura la Blaj: 3:2 şi 2-1 la jocuri, mergînd spre 5-6!

 

1… Numărul eşecurilor suferite pînă azi pe teren propriu de CS Volei Alba, din 12 jocuri la Blaj. CSM Lugoj a fost prima victorioasă pe Târnave din 21 octombrie, cînd se impunea acolo Tomis Constanţa, cu 3:0, în dauna unei grupări ardelene cu 12 succese şi numai 8 eşecuri în întregul sezonului regulat tur-retur.

Lugojencele pregătite de profesorii Bogdan Paul şi Dorin Horvath, pornite de pe locul 8 conform poziţiei la finele returului Diviziei A1, au adăugat astăzi succesului de miercuri din sala „Ion Kunst Ghermănescu”, cînd le surprindeau pe cele din Alba, egalîndu-le la unu la meciuri, şi s-au impus într-un decisiv de totul sau nimic într-o deplasare extrem de incomodă, aspect resimţit la Blaj de majoritatea prim-divizionarelor cu state vechi de servicii la acest nivel.

Deşi nou-promovate, ardelencele cu numeroase străine în componenţă şi un nou antrenor la cîrmă, sîrbul Gakic, investit înaintea partidelor din ultimele 9 zile cu timişencele, aveau prima şansă să acceadă în zona locurilor 5-6, mai ales după succesul cu 3:0 din prima încleştare, de sîmbătă 23 martie, dar CSM Lugoj a dat dovadă miercuri şi mai ales astăzi că rezultatele din 2013 n-au fost deloc întîmplătoare.

Este o mare victorie pentru clubul lugojean şi pentru sportul de pe Timiş, CSM urmînd acum a lupta pentru locul 5, aidoma cazului din sezonul ulterior promovării, 2010-2011, totul urmînd a se decide luna viitoare.

CSM Lugoj a învins pentru a treia oară la rînd pe CS Volei Alba Blaj, acum şi pe Tîrnave!

 

Mai mult, dispunînd de ocupanta locului 5, CSM Lugoj şi-a adjudecat dreptul de a avea 3 dintre cele 5 meciuri cu CSU Medicina Târgu Mureş pe teren propriu, şi mai ales primele două, din 7 şi 8 aprilie. Retururile, la Târgu Mureş, vor avea loc pe 14 şi 15 aprilie, iar un eventual al cincilea meci, decisiv, ar avea loc tot pe Timiş, în 20 aprilie.

De notat că timişencele au început anul 2013, pe 12 ianuarie, cu un excelent 3:0 acasă cu mureşencele, bun semn a ceea ce avea să urmeze. Pe undeva, astăzi, s-a repetat istoria din calificarea repurtată în urmă cu două primăveri împotriva celor de la Botoşani, lugojencele reuşind şi atunci să acceadă puţin împotriva calculelor hîrtiei între cele mai bune 6 grupări din ţară. După locul 6 în 2011, care le-a dus în Turcia, pentru Cupa Balcanică, CSM Lugoj a încheiat sezonul 2011-2012 pe poziţia a şaptea, avînd însă acum ocazia de a sfîrşi pe 5, în imediata apropiere a careului de aşi al competiţiei.

* 11… A fost a unsprezecea victorie stagională a lugojencelor, din 26 de partide, respectiv a patra în deplasare.

Cît despre triumful în sine, CSM Lugoj a cedat la mare luptă primele două seturi, cu 25:22 şi 25:19, însă nu şi pe cel de-al treilea, ca în scenariul de sîmbăta precedentă, revenind de această dată de o manieră entuziasmantă.

Setul 3 l-au dominat cap-coadă, time-out-urile tehnice găsindu-le în avantaj cu 8:4 respectiv 16:13, şi l-au cîştigat cu 25:22, iar în setul 4 au controlat disputa şi mai copios, 8:2, 16:13 şi finalmente 25:19.

Pe val, venind din urmă atît în acest meci decisiv cît şi în întreaga confruntare cu nou-promovatele, timişencele au condus şi în tie-break, 4:2, 6:3, 8:4, 8:6, 9:8, 13:11, după ce erau egalate la zece, impunîndu-se cu 15:12 şi 3:2. Mare victorie, de mare luptă, adjudecată după mai bine de două ore de efort susţinut.

Bogdan Paul, antrenorul principal al lui CSM Lugoj, le-a dus pe timişence în 5-6 pentru a doua oară în 3 primăveri

 

Duminică, în Lugoj, e momentul primului joc din lupta pentru o poziţie în Challenge Cup, primele 4 clasate în ierarhie urmînd a merge, cîte două, în Champions League respectiv CEV Cup.

Bogdan Paul a apelat duminică la Diana Tătaru, Ivana Radonjic, Ionela Canea, Ioana Vasînca, Dana Lupescu, Laura Lungu, Andreea Ispas (libero), Katarina Jovanovic, Maria Matei şi Veronica Lupaşcu.

Aceasta a fost a treia victorie a Lugojului în dauna Blajului, în doar o lună şi jumătate, ceea ce dă speranţe că locul 5, deţinut de ardelence după retur, ar putea fi într-adevăr al bănăţencelor. Ceea ce le-ar apropia şi postura neoficială de primă cea mai bună grupare de această parte a Carpaţilor…

Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CSM Lugoj dă lovitura şi răstoarnă ierarhia! Întoarce de la 2:0 la Blaj, unde mai cîştiga doar Tomis, şi se califică pentru 5-6!

  1. vlad spune:

    Sa nu uitati sa o nominalizati pe accidentata Veronica Lupascu care a jucat foarte bine seturile 3 si 4!E bine sa va informati inainte de a scrie!Bafta Lugoj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Timişene: