CSM Lugoj, de pe 8, în play-off la Bacău dar cu gîndul la faza II

Primăvara trecută, ca nou-promovată, a abordat faza I din play-off de pe locul 7, cedînd Tomisului cu 3:0 pe 19 şi 20 martie, într-un week-end la Constanţa. Acum, încă înaintea ultimei runde din retur, de sîmbătă seară, 3:1 (19:25, 25:20, 25:10, 25:22) acasă cu argeşencele, CSM Lugoj ştia că va întîlni, de pe poziţia a opta, prima clasată în Divizia A1, Ştiinţa Bacău, „dublă” probabil fără istoric ce o va trimite într-un duel al fazei a doua cu învinsa disputei CSU Medicina Târgu Mureş – CSM Ecorec Bucureşti…

Aşadar prima destinaţie a lugojencelor este Moldova, mai exact Bacău, pentru cele două meciuri cu liderul forte Ştiinţa, din 15 şi 16 martie, joi şi vineri. CSM va face deplasarea marţi seară, cu trenul. „Am avut un tur-retur uşor mai modest decît precedentul dar din motive absolut obiective. Să nu uităm totuşi că am încheiat pe 8, iar anul trecut pe 7 – diferenţa nu este mare. Iar în play-off putem să răsturnăm orice ierarhie, şi pe 5 să încheiem, pentru că îţi permite desfăşurarea competiţiei. Fetele trebuie să fie montate pentru aceste jocuri din play-off, acum este bătaia peştelui cum s-ar zice şi trebuie să evolueze cît mai bine!”, s-a referit antrenorul Bogdan Paul la trecerea de la sezonul tur-retur la furcile caudine ale celor 3 tururi din play-off, la finele cărora timişencele s-ar putea regăsi, în cel mai rău caz, tot pe… 8. Comparativ cu poziţia a şasea de la finele ediţiei 2010-2011.

„La Bacău mergem complet relaxaţi, este o ocazie să ne structurăm mai bine jocul, să facem două partide bune, pregătitoare pentru fazele 2 şi 3”, a mai spus Bogdan Paul. Programul competiţional al fazei I din play-off, disputată după sistemul „2 din 3”, prevede o a doua partidă pe terenul grupării mai slab clasate, în acest caz CSM Lugoj, dar în baza bunei înţelegeri între cluburi şi a diferenţei valorice evidente dintre combatante, ce ar anihila la o adică avantajul arenei proprii, s-a convenit disputarea a două jocuri în Moldova. La un al treilea nu s-ar fi ajuns oricum…

Ce contează mai mult pentru lugojence este faza a II-a din play-off, cu o primă deplasare în 25 martie, o duminică, pe terenul învingătoarei duelului dintre mureşence şi CSM Ecorec. „Cert este că meciul 2 din faza II va fi la Lugoj. Vom mai avea în cel mai rău caz cel puţin două meciuri acasă, în faza a doua şi apoi în faza a treia”, a mai explicat antrenorul Paul, care a apelat sîmbătă la Tătaru, Alexandru, Lupaşcu, Lungu, Smultea, Paşca şi Canea, iar pe parcurs şi la Busuioc şi Şonda. CSM n-a contat în schimb pe aportul Alexandrei Badea, cu o luxaţie la degetul ilenar de la mîna dreaptă, suferită ieri: „Sperăm să o recuperăm în zilele următoare!”

„Ca joc nu a mers foarte bine dar e bine cînd joci prost şi totuşi cîştigi. Am avut un set doi foarte bun, un set 3 bun”, a mai spus Bogdan Paul.

CSM Ecorec va juca meciurile 1 şi eventual 3 pe teren propriu, iar jocul 2 va fi la Târgu Mureş. Învinsa va da piept apoi cu Lugojul… În celelalte dueluri din play-off, Tomis (locul 2) – SCM U Craiova (7) şi Dinamo Romprest (3) – VCM Unic LPS Piatra Neamţ (6).

 

Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Timişene: