CSM Lugoj, deja faţă în faţă cu a patra din careul de aşi

Spectatorii lugojeni au aşteptat aproape o jumătate de an noi evoluţii ale favoritelor lor pe teren propriu în campionatul elitei, şi iată că au parte acum de două jocuri, în chiar debutul ediţiei 2011-´12, la un interval de nici 100 de ore unul de altul. Aşadar şi un meci pe mijloc de săptămână… „SĂ SUSŢINEM ECHIPA!” este îndemnul de pe atractivul afiş de meci ce anunţă partida din runda a doua a Diviziei A1, de miercuri de la ora 18, cu VC Unic LPS Piatra Neamţ.

Într-adevăr, de la despărţirea de proprii susţinători, cu un 1:3 cu Medicina Târgu Mureş, pe 30 aprilie, în faza finală a disputelor pentru clasament ce decidea plasarea lui CSM Lugoj pe locul 6 la revenirea în elită, a curs multă apă pe Timiş, în acest răstimp elevele lui Bogdan Paul devenind vicecampioane balcanice dar oarecum în contratimp, într-o competiţie internaţională ce s-a suprapus programului de pregătire al întrecerilor interne, pe care l-a grăbit întrucâtva, iar abia acum repornindu-şi motoarele în campionat.

Sâmbătă seară, la debutul în sala „Ioan Kunst Ghermănescu”, CSM, de-acum fără Daniela Lupescu, indisponibilă în acest sezon, şi momentan fără Irina Alexandru, dar cu Viorica Lupaşcu la primul ei joc de campionat pentru timişence, s-a impus la zero în faţa nou-promovatei la masa verde Penicilina Iaşi, care a smuls totuşi o medie de 20 de puncte pe set, antrenorul Bogdan Paul remarcând că ar mai fi destule de pus la punct şi neagreând inconstanţa în joc a formaţiei sale.

După ieşence, o altă trupă din Moldova va descinde în sala lugojană, şi anume VC Unic LPS Piatra Neamţ, clasată a patra la finele ediţiei trecute, adică în careul de aşi, şi care se impunea în decembrie trecut pe Timiş, cu 3:1, după ce bănăţencele cucereau primul set, cu 25:18. Demn de reamintit din cursul sezonului trecut este meciul cheie, de cotitură, din returul de sub Pietricica, unde, pe 2 martie, Diana Tătaru şi colegele sale făceau poate unul dintre cele mai bune jocuri ca nou-promovate, egalând în două rânduri dar cedând în setul cinci, 16:14.

A fost eşecul ce le-a trimis practic pe lugojence la a juca în cea de-a doua fază a grupei 5-8 nu din postura de ocupante ale locului 6, şi deci cu mai multe meciuri acasă în duelul direct cu ProVolei Botoşani, ci de pe 7.

Dar totul este acum istorie şi CSM Lugoj are ocazia să scrie o nouă frumoasă filă şi în sezonul 2011-´12, în care nemţencele au pornit la rândul lor tot cu un 3:0 în faţa unei grupări ce n-a evoluat în ediţia trecută în elită, SCM CSU Volei Argeş Piteşti, pe seturi cu (:19, :17, :15).

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 24

 


Ultimele articole din categoria Volei: