CSM Lugoj, eşec în Alba, la fileul nou-promovatei din Blaj

CSM Lugoj a cedat astă-seară în fieful unei nou-promovate în care se înclina recent şi Dinamo Romprest Bucureşti, timişencele rămînînd astfel cu doar două succese în cont din primele 7 etape ale Diviziei A1…

Voleibalistele pregătite de Bogdan Paul şi Dorin Horvath n-au reuşit aşadar să se impună acolo unde doar Tomis Constanţa a izbîndit în acest sezon dintre cele 3 prime vizitatoare ale ardelencelor, deplasarea la Blaj dovedindu-se a fi într-adevăr o nucă prea tare în circumstanţele actuale.

Pe val după două serii a cîte două victorii la rînd, una în chiar primele etape ale sezonului, şi anume 3:1 cu SCM U Craiova şi 3:0 la CSM Sibiu, iar o a doua prelungită în această seară cu un al treilea triumf consecutiv, după 3:1 cu Dinamo Romprest şi 3:2 la Cluj, cu „U”, SC Volei Alba Blaj s-a impus cu 3:1 (25:20, 25:15, 18:25, 25:16), la capătul unei partide în care, ca şi la Dobroeşti, lugojencele au reacţionat abia la 2:0.

Venite după nefavorabila răsturnare de sîmbăta trecută, cînd a cedat Craiovei după ce conduceau cu 1:0 la seturi, voleibalistele de la CSM Lugoj n-au mai repetat succesul extern înregistrat la începutul lunii, pe 3 noiembrie, la Cluj-Napoca, văzîndu-se aşadar depăşite de o altă grupare care tinde de-acum cu şanse sporite la accederea în play-off-ul locurilor 1-8.

Mai mult, rămînînd cu doar 6 puncte din victoriile în dauna unor codaşe care se chinuiau în sezonul trecut în play-out-ul locurilor 9-12, lugojencele încep a tremura în privinţa prinderii locului 8, aşa încît vizita lui CSM Sibiu, sîmbăta viitoare, constituie o confruntare capitală pentru ca handicapul ierarhic să nu se caşte şi mai mult.

Ulterior jocului cu sibiencele, CSM Lugoj are parte de un foarte dificil final al turului, cu deplasări în Moldova, la Piatra Neamţ şi Bacău, între care se intercalează un ca şi inabordabil duel cu C.S. Volei 2004 Tomis Constanţa.

Deplasarea şi eşecul de astăzi la Blaj au confirmat că lugojencele au parte în ediţia 2012-2013 de cea mai masivă provocare de la promovarea în elită în 2010, dificultatea accederii în 1-8, amintită de Bogdan Paul în precompetiţional, avînd de-a face cu întăririle simţitoare realizate de grupările aproximativ de acelaşi calibru de la mijlocul ierarhiei elitei.

***

CS Volei Alba-Blaj (antrenori Marius Macarie şi Liliana Bogendorfer): Alice Kapelovies – Irina Alexandru-Horeică, Marija Sandic, Valentina Rusu, Adriana Dumitru-Dudnic, Bojana Stojkovic + Laura Mastahac – libero.

Au mai jucat: Melinda Dobeş, Roxana Lupu, Andreea Niţulescu.

CSM Lugoj (antrenori Bogdan Paul şi Dorin Horvath): Diana Tătaru – Ivana Radonjic, Carmen Crişan-Grama, Ionela Canea, Daniela Lupescu, Laura Lungu + Andreea Ispas – libero. Au mai jucat: Ioana Vasinca, Veronica Lupaşcu, Katarina Jovanovic.

Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = unu

 


Ultimele articole din categoria Timişene: