Prim pas în play-off: CSM Lugoj ia cele mai multe puncte liderului Ştiinţa

CSM Lugoj a debutat joi după-amiază în faza I din play-off în Divizia A1, elita feminină, cedînd conform aşteptărilor şi calculelor hîrtiei, 3:0 (25:14, 25:16, 25:12) în fieful liderului primei ligi, Ştiinţa Bacău, căruia i-a smuls însă cele mai multe puncte comparativ cu precedentele două dispute, din tur şi retur.

CSM Lugoj 2011-´12: Smultea, Tătaru, Busuioc, Matei, Lungu, Alexandru, Lupaşcu, Marian, Şonda, Canea, Paşca, Badea

Lugojencele, care vor disputa un al doilea joc mîine (vineri 16 martie; ora 14), tot la Bacău, conform înţelegerii dintre cele două cluburi, s-au prezentat pe terenul liderului cu 61 de puncte şi doar două jocuri pierdute dintr-un total de 22 mai degrabă cu gîndul la faza a II-a din play-off, ce va demara la finele săptămînii viitoare, şi tot cu un meci în deplasare, cu învinsa duelului după sistemul „două din 3” CSM Bucureşti – CSU Municipal Târgu Mureş, care şi-a consumat miercuri primul act, cu 3:0 pentru Ecorec.

Timişencele pregătite de Bogdan Paul cedau în tur în faţa băcăuancelor, tot în Moldova, pe 21 decembrie, la 15, 14 şi 8, iar în retur, pe 29 februarie, într-un joc disputat la Lugoj, chiar şi mai drastic, la 10, 12 şi 9. Diferenţa valorică dintre lider şi CSM Lugoj, clasată pe locul 8 la finele celor 22 de etape din tur-retur, le-a determinat pe cele două grupări să cadă la învoială pentru a disputa jocurile doar în Moldova, fiind ca şi sigur că băcăuancele s-ar impune deja după primele două partide.

În consecinţă, calificarea mai departe fiind ca şi adjudecată din start de moldovence, CSM Lugoj s-a aliniat la startul acestei „duble” mai mult în ideea de a-şi îmbunătăţi evoluţia, ca o bună pregătire înaintea fazelor a doua şi a treia, cînd pot emite pretenţii pentru a răsturna oarece calcule şi ierarhii în zona locurilor 5-8. De urmărit şi rezultatele de sîmbătă de la Târgu Mureş şi de miercurea viitoare, din nou la Bucureşti, dacă va mai fi nevoie, în duelul CSU Medicina – CSM Ecorec. Una dintre ele, învinsa, va juca mai apoi cu lugojencele tot după sistemul „două victorii din 3 partide”, întîlnirea a doua urmînd a fi găzduită în „Ioan Kunst Ghermănescu”.

După cum a consemnat Mihaela Drăgoi pentru www.handbalvolei.ro, „antrenorii Florin Grapă şi Melu Manta au folosit o formulă inedită pentru acest campionat, cu Georgiana Faleş universal şi Simona Bârzan libero, fără însă ca jocul şi eficienţa echipei lor să aibă de suferit. Câştigătoarea campionatului regulat îşi pregăteşte astfel lupta din semifinale, mult mai grea şi în care va conta aportul fiecărei jucătoare din lot”.

Știinţa Bacău: Viktorija Polischuk, Georgiana Faleş, Mihaela Herlea, Tatiana Lupu, Ramona Elisei, Alexandra Sobo şi Simona Bârzan, libero; au  mai jucat Ramona Breban şi Sabina Miclea;

CSM Lugoj (antrenor Paul Bogdan): Diana Tătaru, Irina Alexandru, Ionela Canea, Larisa Paşca, Laura Lungu, Veronica Lupaşcu şi Andreea Smultea, libero; a mai evoluat Alexandra Badea.

 

Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = noua

 


Ultimele articole din categoria Timişene: