CSM Lugoj iese din cupele europene la Bosfor

Misiune imposibilă pentru prim-divizionarele de volei ale Banatului în returul optimilor de finală din Challenge Cup și eliminare la Bosfor din ediția 2019-2020 a întrecerii continentale intercluburi cu numărul 3 ca importanță în structura competițională a Confédération Européenne de Volleyball (CEV). Învinsă acasă în urmă cu două săptămâni cu 0:3 în manșa I, CSM Lugoj a pierdut cu același scor și în această seară în Burhan Felek Voleybol Salonu din Istanbul, câștigătoarea Cupei Balcanice, Türk Hava Yolları Istanbul, impunându-se detașat cu 25:15, 25:12, 25:17, în mai puțin de o oră de joc efectiv.

După calificarea din decembrie 2019 în dauna cehoaicelor din Liberec, CSM Lugoj n-a mai trecut în optimile de finală din CEV Challenge Cup și de THY Istanbul, învingătoare pe linie cu 3:0 în toate cele trei dispute tur-retur de care a avut parte în actuala ediție, formația din Turcia pătrunzând la pas în sferturile de finală ale competiției.

Podul peste ape ce leagă două continente, unul prea îndepărtat la Bosfor pentru bănățence în tentativa de accedere în sferturi la chiar prima participare a lui CSM Lugoj în cupele europene la volei feminin, elevele lui Ugljesa Segrt doar egalând de două ori în setul inaugural, la unu și la doi, dar fără a conduce deloc, după care gazdele au izbutit o primă desprindere la 9:3, decisivă. Set adjudecat după 19 minute de joc efectiv, 25:15.

Tonul fiind impus, THY Istanbul a dominat și mai copios setul al doilea, fără a fi nici măcar egalată, doar cu două apropieri ale româncelor la un singur punct diferență, 2:1 și 4:3. Se ajungea însă rapid la 13:3, avantaj majorat apoi până la final, precum în setul inaugural… 25:12. 

CSM a câștigat prima minge a setului trei, singura dată când a condus în dezechilibratul retur, însă elevele italianului Abbondanza au răsturnat rapid situația, 4:1, și s-au detașat încetul cu încetul, tranșând partida în cel mai mic număr de seturi: 25:17. Final după 59 de minute de joc efectiv.

THY Istanbul și gruparea elenă din Santorini, primele calificate în sferturile de finală din Challenge Cup la volei feminin, CS Știința Bacău găzduind miercuri returul optimilor cu Dresdner SC, formație din Germania câștigătoare cu 3:0 acasă în manșa I.

De-acum, toate gândurile lugojencelor spre partida acasă de sâmbătă de la ora 18:30 cu Dinamo, echipă bucureșteană în formă, partidă din cadrul etapei a XVII-a, a șasea din retur și din acest an în Divizia A1. CSM are puncte avans pe locul 5 în clasament, treaptă de pe care a obținut primăvara trecută calificarea în premieră în cupele europene.

La masculin, etapă intermediară miercuri 5 februarie, CS UV Timișoara jucând după-amiaza la Buzău. Toate datele tehnice, rezultate, program viitor și clasamente, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Volei: