CSM Lugoj iese fără drept de apel din Cupa României

Oricât de mult a avansat prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj în acest an, prin a se califica în premieră în cupele europene și a debuta cu succes, nu și-a putut depăși în cele din urmă anumite limitări firești, apanaj strict al grupărilor consolidate, dar nu și al celor aspirante la un același statut. Astfel, a face față în doar câteva zile din aceeași săptămână unor dificile deplasări pe fronturi paralele campionatului constituie un pod încă prea îndepărtat, calificarea repurtată marți în Cehia în optimile CEV Challenge Cup, în pofida unui eșec la limită cu Dukla, fiind urmată astăzi după prânz de eliminarea la zero din sferturile Cupei României, pe terenul favoritei CS Dinamo București. 

Cu biletele în buzunar pentru cel de-al doilea tur din faza principală a actualei ediții din CEV Challenge Cup, a treia competiție continentală inter-cluburi ca importanță la fileul feminin, CSM Lugoj a jucat astăzi de la ora 12:30 pentru ultima oară în anul 2019, abordând cu șansa a doua deplasarea la vicecampioana turului, CS Dinamo, care a fructificat avantajul terenului propriu, calificându-se detașat în turneul Final4 al Cupei României din ediția 2019-2020.

Era greu de crezut că, după disputa în cinci seturi din urmă cu nici 90 de ore de la Liberec, voleibalistele antrenate de Ugljesa Segrt vor izbuti ceea ce doar formațiile foarte puternice reușesc, și anume să fie competitive în apariții succesive la intervale scurte de timp din întreceri diferite, oricât de inimoase și ambițioase ar fi alb-albastrele de pe Timiș.

Deznodământul a fost sec, ieșire din scena Cupei României la chiar primul pas al Clubului Sportiv Municipal Lugoj în actuala ediție a competiției, Dinamo impunându-se cu 3:0, pe seturi 25:17, 25:14, 25:13. Așadar, dacă prima înfrângere a săptămânii, cea de marți, n-a echivalat cu eliminarea din Challenge Cup, dat fiind succesul la zero din tur, în schimb eșecul în întâlnirea de astăzi în manșă unică a adus o eliminare fără drept de apel, după numai o oră de joc efectiv.

Deloc de mirare, careul fruntaș la zi în Divizia A1 va compune la început de mai și turneul Final4 al Cupei României, CS Știința Bacău calificându-se prima, iar astăzi CS Dinamo și CSM Târgoviște, care a tranșat la limită la Galați cel mai echilibrat sfert de finală, după ce era condusă la seturi cu 2:1, adjudecându-și-le pe ultimele două, la 10 respectiv 7.

Spre creditul ei, CS Dinamo trecea și de faza I a competiției, în care lugojencele n-au jucat, fiind calificate automat pentru sferturi, tot din turul inaugural mai progresând și argeșencele precum și CSU Belor Galați. Dar diferențele valorice sunt totuși semnificative între primele 3-4 cluburi feminine ale țării și restul plutonului, ceea ce a adus o confirmare și pe traiectoria competiției K.O.

Absolut nici un capăt de țară pentru elevele lui Segrt, Gabric și Canea, chit că CSM Lugoj juca în primăvară în turneul Final4 al ediției anterioare, pierzând cu 3:0 semifinala cu CSM Târgoviște, învinsă apoi a doua zi în finală cu 3:1 de campioana CSM Volei-Alba Blaj.  

Andreea Pîrv, trecută și prin voleiul timișean, a punctat de 20 de ori pentru CS Dinamo, cele mai multe puncte pentru CSM realizându-le sârboaica Ingjic și Georgiana Popa. Insuficient însă, ceea ce nu înseamnă că bănățencele n-au avut un an mai bun decât mai toate din acest deceniu care se încheie, calificându-se pentru optimile Challenge Cup, în care, în ianuarie, le vor primi în tur pe cele de la THY Istanbul, campioane balcanice. Clubul din Timiș, între cele mai bune 16 din Challenge Cup în ediția în curs, în care continuă și CS Știința Bacău, mai întâi în deplasare pe 22 ianuarie 2020, la Dresda. 

Nici urmă de club feminin din ”A1” în CEV Cup, dar și o primă victorie a campioanei CSM Volei-Alba la finele turului în Grupa D din faza principală a Champions League, joi la Budapesta, 1:3 la Vasas Obuda, după eșecuri ale celor din Blaj, cu 3:1 la Nantes și cu 0:3 acasă cu favoritele peninsulare de la Conegliano.

CSM Lugoj va reîncepe meciurile în 11 ianuarie 2020, în prima etapă din retur, la Pitești. Ultimele rezultate din turul elitei și programul rundei a XII-a, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 5

 


Ultimele articole din categoria Volei: