CSM Lugoj II câștigă 0:3 la Blaj în manșa I din play-off

Echipa a doua a prim-divizionarei de volei feminin CSM Lugoj a câștigat la zero în această după-amiază prima manșă după sistemul ”cel mai bun din 3 meciuri” în sferturile de finală play-off din Divizia A2 Vest, pășind întins spre turneul patrulater de luna viitoare al jumătății vestice de țară, drept criteriu de baraj pentru două locuri de promovare în ediția viitoare a elitei ”A1”.

Tinerele lugojence îndrumate de profesorul Dorin Horvath au avut de abordat în Ardeal jocul inaugural al sferturilor de calificare în barajul play-off, în virtutea clasării pe locul 5 la finele sezonului regular în Divizia A2 Vest de volei feminin, organizatoare a acestei prime partide disputate la Blaj fiind CSM Sibiu, a patra la încheierea returului în campionatul eșalonului secund al senioarelor.

Puternica vicecampioană a țării CSM Volei-Alba Blaj își găzduiește la Sibiu partidele din cupele europene, iar ”Mica Romă” le-a primit în reciprocitate pe voleibalistele secund divizionare de pe Cibin, întru a-și organiza manșa inaugurală din play-off-ul seriei vestice la Blaj, bănățencele jucând cu alte cuvinte pe teren neutru contra ardelencelor.

CSM Lugoj II s-a detașat însă la 0:3, pe seturi 18:25, 25:27, 19:25, conducând cu 1-0 la meciuri în dauna celor de pe Cibin și având avantajul terenului propriu din sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” în cea de-a doua partidă, de sâmbăta viitoare, când își pot asigura biletele pentru turneul cu 3 apariții în 3 zile la finele cărora se vor decide două promovate în elita Divizia A1 a senioarelor, capitol la care favorite sunt CSM Târgu Mureș, lider cu punctaj maxim după retur, și urmăritoarea sa, FC Argeș, care a debutat tot printr-un 3:0 într-un alt sfert de finală, acasă cu studentele în alb-violet de la CS Universitar Politehnica.

Aliniindu-se în Trivale strict cu o echipă de junioare, elevele Cerasellei Șerban au resimțit rigorile competiționale impuse de o grupare ce tinde la elita senioarelor, 3:0 pentru FC Argeș, pe seturi 25:9, 25:16, 25:14. Precum lugojencele sâmbăta viitoare pe propriul teren, și piteștencele vor avea prima șansă să se califice fără a mai avea nevoie și de un al treilea joc, deja din cel de-al doilea meci, sâmbătă 9 martie pe Bega, în sala de jocuri sportive ”Profesor Mircea Albu” de pe strada Amforei, fief al lui CSU Politehnica.

”Universitarii” de la CSU UVT mai au de așteptat disputarea patrulaterului similar play-off al Diviziei A2 Vest de volei masculin, în care pornesc favoriți pentru calificarea de pe primul loc la turneul de baraj la promovarea în elita ”A1”.

Astăzi s-a încheiat antepenultima etapă a returului în elita feminină a senioarelor, campioana CSM București învingând cu 0:3 la codașa CSU Belor Galați, pe seturi 13:25, 14:25, 25:27, iar CSM Târgoviște, și cu Teodora Pusic în alcătuire, acasă cu 3:1 cu CS Știința Bacău: 25:22, 25:16, 23:25, 25:22. Clasamentul actualizat și programul penultimei runde, în care târgoviștencele vor descinde vinerea viitoare la Lugoj, pe coloana datelor tehnice, din dreapta.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Volei: