CSM Lugoj, în trombă de la 0:2 la Voluntari împotriva alb-violetelor Argeșului

După ce săptămâna trecută a câștigat la a treia încercare primul meci din actualul campionat, 3:1 acasă cu CSO Voluntari 2005, CSM Lugoj a obținut în această seară și prima victorie la un alt fileu din țară în sezonul în curs al Diviziei A1, răsturnând scorul de la 0:2 la seturi cu FC Argeș și detașându-se în cel decisiv, 15:7 și 3:2 cu alb-violetele din Pitești pe terenul neutru din Voluntari. Două ore le-au luat timișencelor să treacă de regățencele învinse cu 3:0 în 5 apariții din actuala ediție, inclusiv ieri de către gazdele din Ilfov, ceea ce îngreunează nespus misiunea reprezentantelor Banatului în elită în întâlnirea de mâine de la ora 13, luni, cu CS Știința Bacău, care astăzi s-a repauzat după pierderea sâmbătă după-amiază cu 0:3 a meciului televizat cu Dinamo. 

CSM Lugoj a adăugat duminică seară cu mari eforturi două puncte în ierarhia unui sezon mai atipic și imprevizibil dat fiind complicațiile induse în viața sportivă de impunerile normative în care este încorsetată de autorități lumea arenelor, adjudecându-și în cele din urmă un meci pe care era ca și obligată să-l câștige, în compania unei formații argeșene care și-a cules până acum punctele strict la ”masa verde”, în precedentele două turnee, cu clujencele și târg-mureșencele, pe seama căderii trupelor ardelene în plasa pescarilor de ”rezultate pozitive” în ”testări”. 

Elevele lui Ugljesa Segrt abordau cu prima șansă partida de la ora 18, prin prisma valorii superioare dar și a contextului turneului de la Voluntari, unde FC Argeș juca și ieri, sâmbătă seară de la ora 18, cedând treptat tot mai mult gazdelor ilfovene cu antrenor nou, 25:22, 25:20, 25:17.

Surprinzător însă, cu ex-lugojeanca Dana Lupescu autoare a celor mai multe puncte, 16, FC Argeș a câștigat primele sale seturi pe teren în noul campionat, 25:19 și 27:25 în prelungirile celui mai disputat, decis în 29 de minute de joc efectiv, prinzându-le pe lugojence pe picior greșit.

Replica elevelor lui Segrt și Grbic a fost însă pe măsură, CSM Lugoj reducând categoric din handicap, 25:12 în setul 3, și egalând la seturi aproape la fel de convingător, 25:18. 

În puternică revenire și cu Kocic, Zelenovic și Georgiana Popa cu apetit de șut, strângând câte 18, 17 respectiv 15 puncte, completate la serviciu și pe faza defensivă de Koprivica, autoare a 6 ași și 5 puncte din blocaj, precum și Canak, cu 6 blocaje, voleibalistele de pe Timiș au dus revirimentul la bun sfârșit, sprintând la 7:0 în startul setului decisiv, încheiat în trombă, cu ultimele 3 mingi câștigate consecutiv, de la 12:7.

Și-au făcut viața grea pe terenul neutru din Voluntari, având nevoie de 106 minute de joc efectiv pentru a răsturna soarta întâlnirii cu piteștencele, dar au reușit să vină din urmă, tranșând un duel pe care îl abordau drept favorite: CSM Lugoj – FC Argeș 3:2 de la 0:2

Efectele s-ar putea resimți mâine de la ora 13, cu CS Știința Bacău, care a dispus de aproape 48 de ore de la meciul televizat pierdut sâmbătă la zero cu dinamovistele. Iar CSM Lugoj n-a câștigat al doilea joc al turneului nici săptămâna trecută pe teren propriu, cedând duminica în fața celor din Medgidia, după succesul de vineri cu CSO Voluntari 2005. Timpul și mai scurt de refacere de la o partidă la alta le complică și mai mult ecuația unei confruntări pe care o abordează cu șansa a doua.

Una peste alta, bănățencele aproape în grafic până la ora actuală, cu toate dificultățile întâmpinate în noua stagiune. Ar fi și ultimul lor meci jucat în țară anul acesta, peste două săptămâni urmând turneul 5, dar pe teren propriu, în ordine cu ”U” NTT Data Cluj, CSU Medicina CNUE Târgu Mureș și Rapid București, de sâmbătă până luni în perioada 12-14 decembrie, după care partida internațională din cupele europene cu turcoaicele de la THY Istanbul, în Insulele Canare, în Challenge Cup.

Ultimele rezultate din turneele 4 în Divizia A1 de volei feminin și programul, pe coloana clasamentelor. În inaugurarea turneului de la Medgidia, CSM Volei-Alba Blaj – CSM Târgoviște 2:3 de la 1:0 și 2:1 la seturi.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 6

 


Ultimele articole din categoria Volei: