CSM Lugoj începe play-off-ul la campioana din Blaj și joacă toate intermediarele acasă. 4 oponente implicate în actuala ediție a cupelor europene

CSM Lugoj va avea parte doar de meciuri unul și unul de la sfârșitul acestei săptămâni, cu ocazia startului în grupa valorică 1-6 a Diviziei A1 de volei feminin, programat în deplasare, după care tot al doilea joc îl va găzdui în runde intermediare la mijloc de săptămână. Bănățencele n-au mai avut parte de la revenirea în 2010 în elită de zece dispute la rând doar cu principalele forțe la zi la fileul fetelor, patru dintre cele 5 adversare evoluând în actuala ediție a cupelor europene.

_DSC0778

Timișencele vor întâlni în primele două etape din play-off tocmai finalistele ediției în curs a Cupei României, și anume pe campioana CS Volei Alba Blaj și CS Știința Bacău, care în 30 aprilie vor disputa ultimul act al ediției 2016-2017 în întrecerea eliminatorie, după ce ardelencele treceau cu 3:0 și 3:1 la final de ianuarie de CSM București iar moldovencele, în cealaltă semifinală, de deținătoarea trofeului, CSM Târgoviște, cu 3:1 acasă și 3:2 în deplasare.

Două lucruri sunt de remarcat în privința programului elevelor lui Valerijan Luka, Ugljesa Segrt și Vasile Canea, și anume că primele 8 runde se vor derula în ritmul sâmbătă – miercuri, cu atât mai susținut cu cât este vorba de dispute dintre cele mai dificile, într-o companie selectă, respectiv că toate partidele de pe teren propriu vor avea loc la mijloc de săptămână, ca intermediare.

Debutul în 1-6 e programat pentru CSM nicăieri altundeva decât în fief-ul campioanei țării în ultimele două ediții, CS Volei Alba Blaj, care a pierdut o singură dată în primele 21 de etape din sezonul regulat, cu 3:2, și care a jucat cel mai mult dintre cluburile românești în actualul parcurs continental, ieșind ultima din scenă.

Astfel, ardelencele au început aparițiile în faza grupelor din acest sezon în CEV Champions League la mijlocul lui decembrie, cea de-a șasea având-o în ultima zi din februarie, fără a smulge însă nici un punct în meciurile considerate acasă, de la Sibiu, și anume 1:3 cu Dinamo Krasnodar, 0:3 cu Volero Zurich și 1:3 la final de campanie cu Dinamo Moscova, câștigătoare a grupei.

CS Volei Alba a câștigat o singură dată în seria patrulater, pe 21 februarie, 3:0 la Dinamo Krasnodar, pierzând în rest afară cu 3:1 la Dinamo Moscova și 3:0 la Volero.

Aceste ultime două echipe sunt încă în cursă pentru intrarea în Final4 din Champions League, din aprilie, la Treviso, turneu cu trofeul pe masă în care a acces deja Imoco Volley Conegliano, care va juca în semifinale cu învingătoarea dintre Dinamo Moscova și Liu Jo Nordmeccanica Modena, pe când pentru celălalt penultim act vor trage Volero contra lui VakifBank Istanbul iar pe de altă parte alte două trupe din Istanbul, Eczacibasi VitrA și Fenerbahce.

CS Volei Alba a câștigat astăzi de la ora 17 meciul cădere de cortină peste sezonul regulat, din postura de câștigătoare a acestei faze, 3:0 acasă cu CSM Târgoviște, pe seturi la 12, 21 și 22, în 72 de minute de joc efectiv, derby televizat din runda finală a returului.

CSM Lugoj va avea primul meci acasă în play-off miercuri 22 aprilie, cu CS Știința Bacău, ultima oară campioană națională în 2014 și tot ultima oară câștigătoare a Cupei României în 2015, după o finală adjudecată la ”masa verde” în urma victoriei din semifinale cu 3:1 tocmai cu bănățencele, la Cheile Grădiștei. CS Știința a terminat însă acum returul pe locul 4, la cinci puncte în urma podiumului și cu opt eșecuri, printre care și un 3:2 în Banat, tocmai luna aceasta, după ce în actuala campanie a rulat în 16-imile Challenge Cup, cedând tur-retur 1:3 cu Bursa BBSK, ultimul meci fiind pe 11 ianuarie.

A doua deplasare a lugojencelor va fi pe 25 martie la deținătoarea la zi a Challenge Cup, CSM București, care a fost însă eliminată din cursă în actuala campanie, deja pe 11 ianuarie, în 16-imi, cu 3:0 tur-retur, de către Olympiacos Pireu. Cele din capitală au încheiat însă pe 2 sezonul regulat, cu numai 3 eșecuri în 22 de apariții.

Și cea de-a treia deplasare, din 1 aprilie, cu care CSM Lugoj va încheia turul în 1-6, va fi tot pe terenul unei trupe de cupe europene, vicecampioana din 2016 și 2015 CSM Târgoviște, care a rulat în CEV Cup, a doua întrecere continental inter-cluburi ca importanță, în care a ieșit tot în 16-imi, 2:3 și 2:3 cu Khimik Yuzhny.

Programul:

18 martie, deplasare la Blaj; 22 martie (miercuri), acasă cu Știința Bacău; 25 martie, deplasare la CSM; 29 martie (miercuri), acasă cu Dinamo; 1 aprilie, deplasare la Târgoviște / 5 aprilie (miercuri), acasă cu CS Volei Alba; 8 aprilie, deplasare la Bacău; 12 aprilie (miercuri), acasă cu CSM București; 22 aprilie, deplasare la Dinamo; 26 aprilie (miercuri), acasă cu CSM Târgoviște.

Cele 6 fruntașe pornesc de la egalitate de puncte, fără zestrea din tur-retur. Ierarhia finală în sezonul regulat, pe coloana dreaptă, laolaltă cu rezultatele rundei a 22-a, ultima.

Iată și precedenta consemnare, legată de multipla premieră atinsă de lugojence în actuala ediție 2016/7 din elita A1, comparativ cu reușitele din celelalte sezoane ale actualului deceniu, derulate tot în primul eșalon:

http://sporttim.ro/volei/csm-lugoj-intra-in-play-off-ul-elitei-a1-cu-cea-mai-buna-clasare-si-cele-mai-multe-succese-in-sezonul-regulat-iar-csu-politehnica-in-turneul-1-4-al-diviziei-a2-vest

La băieți, cele 6 trupe intrate în play-off sunt, în următoarea ordine, CSA Steaua, SCM U Craiova, LMV Tricolorul Ploiești, Volei Municipal Zalău, Arcada Galați și CSM București, pe când CS Volei Caransebeș, care a încheiat returul pe poziția a opta, așadar a doua la start în grupa secundă valorică, va demara în play-out sâmbătă, acasă cu CS ”U” Cluj.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Volei: