CSM Lugoj începe victorios sezonul ce o poartă și prin cupele europene

Voleibalistele prim-divizionare ale Lugojului au pășit cu dreptul la debutul oficial din această seară în noua ediție de campionat, de bun augur în perspectiva unui sezon în care ocupantele locului 5 în precedenta campanie a elitei vor avea parte de premiera alinierii la start în cupele europene, mai exact în Challenge Cup, printr-o manșă I acasă spre finele toamnei, în 16-imile de finală. Până atunci, o detașată lansare în fața propriilor suporteri din sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”, 3:1 contra nou-promovatelor din Pitești, într-o rundă inaugurală altfel a scorurilor de 3:0 fără apel.

Meciul început de la ora 18:30 în cel de-al zecelea sezon consecutiv al timișencelor în Divizia A1 a fost al cincilea și ultimul al etapei de debut, abătându-se de puțin de la linia victoriilor categorice cu 3:0 de la sfârșitul acestei săptămâni, trasată vineri după-amiază de CS Dinamo într-o uvertură televizată, în care a dispus pe seturi la 16, 14 și 8 de concitadina nou-promovată CS Rapid.

Învingătoarele de astăzi după-amiază au avut nevoie de ceva mai multe puncte decât bucureștencele pentru a se impune într-un număr minim de seturi, dar succesele au fost tot detașate, fără a fi însă neapărat și concludente, prin prisma diferențelor valorice între oponente. Astfel, cealaltă reprezentantă a Diviziei A1 între cele 36 de cluburi din CEV Volleyball Challenge Cup 2020, și anume CS Știința Bacău, a trecut pe seturi la 9, 20 și 19 de CS ”U” NTT Data Cluj, iar chiar și mai clar s-a desprins tot acasă CSM Târgoviște, la 16, 17 și 10 de nou-promovata CS Medgidia, viitoare gazdă a bănățencelor. S-a consemnat și un 0:3 în regim de deplasare, conturat de campioana CSM Volei-Alba Blaj în 66 de minute de joc efectiv la malul Dunării, cu CSU Belor Galați, preluată de un fost antrenor al lugojencelor, Bogdan Paul, pe seturi la 12, 22 și 18.

Lugojencele au izbutit desprinderi decisive cu mai multe puncte consecutive în fiecare din primele două seturi, în cel inaugural de la 10:10 la 21:10 iar în cel de-al doilea de la 9:7 la 15:7, impunându-se la scoruri identice, cu 25:16, de fiecare dată după 23 de minute de joc efectiv. Și se părea că vor completa o rundă de debut a victoriilor cu 3:0.

Spre meritul ei, nou-promovata FC Argeș a încurcat puțin planurile elevelor lui Ugljesa Segrt, rezistând mai dârz bănățencelor pe o mai lungă durată din setul trei, devenit implicit și cel mai disputat, tranșat fiind în cele din urmă de regățencele în alb-violet, și cu Katarina Jovanovic în componență… 22:25.  

Precum în primele trei seturi, piteștencele au izbutit câteva reveniri și în prima jumătate a celui de-al patrulea, până la 11:12, după care CSM și-a impus autoritatea, 16:12, cucerind pe final ultimele 6 puncte la rând ale partidei, de la 19:15.

În cele din urmă, un succes clar și meritat, confirmând calculele hârtiei, prin prisma superiorității valorice dar și a avantajului terenului propriu… 3:1 (25:16, 25:16, 22:25, 25:15) după 95 de minute de joc efectiv.

CSM Lugoj reușea două desprinderi în setul inaugural, de la 2:3 la 6:3, respectiv cea decisivă, de la 10:10 la 21:10, și tot atâtea în setul al II-lea, de la 2:4 la 9:4, și cu 6 puncte de la 9:7 la 15:7. Setul al III-lea a fost și cel mai echilibrat, cu mai dese răsturnări de situație, cel de-al patrulea fiind și cel mai scurt, 25:15 în 21 de minute.

Timișencele s-au aliniat cu Petra, căpitanul Balintoni, Albăstroiu, Cauc, Georgiana Popa, Panțiru, Kocic, Petria, Ignjic, Roman, Savu și Adriana Popa respectiv Bărbulescu ca libero.

Vizitatoare a lugojencelor în manșa I din 16-imile de finală tur-retur în Challenge Cup, la început de decembrie, VK Dukla Liberec a pierdut joi și cel de-al doilea meci jucat acasă în noul sezon din Extraliga, și tot cu 1:3, cu cele din Ostrava, după ce în runda inaugurală ceda celor de la Prostejov iar în a doua câștiga în deplasare cu 2:3 la Sternberk.

Rezultatele etapei I în Divizia A1 de volei feminin și programul rundei a II-a, pe coloana clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = treizeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Volei: