CSM Lugoj nu face față locului 5… 3-0 Dinamo Romprest

CS Dinamo Romprest București, care pentru prima oară în acest deceniu a încheiat returul în afara ”careului cu ași” al Diviziei A1 de volei feminin, a luat astăzi de la ora 14 prima opțiune să-și valorifice statutul de favorită în duelul din faza I a grupei valorice 5-8 cu CSM Lugoj, de care a dispus cu 3:0 în primul dintre cele două jocuri directe programate în acest weekend în fieful roș-albelor.

Încheind sezoanele precedente mereu pe podiumul Diviziei A1, mai exact pe locul 3 în 2011 și 2012 respectiv în calitate de vicecampioană a țării în 2013 și 2014, CS Dinamo București a vrut să se asigure din capul locului că își va păstra și la finele meciurilor din 5-8 poziția mai joasă pe care s-a clasat la finele sezonului regulat, locul 5, trecând vineri de la ora 14 de lugojence cu 3:0, pe seturi 25:15, 25:17, 25:20. Meciul al doilea între grupările situate pe locurile 5 și 8 la finele celor 22 de runde de campionat va avea loc mâine de la ora 13 în aceeași locație, sâmbătă 21 martie, iar dacă Dinamo va reconfirma calculele hârtiei, atunci încă din acest weekend se va cunoaște una dintre formațiile care luna viitoare vor fi implicate în disputa finală pentru locurile 5-6.

Bucureștencele n-au mai avut și în 2014/2015 același sezon fructuos care să le propulseze în lupta din play-off pentru podium sau chiar titlul național, încheind returul cu 7 înfrângeri și la 9 puncte în urma concitadinei CSM, care s-a clasat pe podium și abordează semifinalele împotriva celor din Blaj. De fapt, tocmai CS Volei Alba Blaj și CSM București au câștigat cu 3:0 pe terenul alb-roșiilor în acest campionat, unde s-a mai impus, cu 3:1, și Știința Bacău, ”roșiile” câștigând în rest pe linie cu 3:0, cu excepția succesului cu 3:2 în dauna lui CSM Târgoviște.

În aceiași parametri s-a înscris și victoria de astăzi a bucureștencelor, repetând triumful din turul campionatului împotriva elevelor lui Valerijan Luka, pe 15 noiembrie chiar și mai clar ca puncte adjudecate, la 11, din nou 11 și 16.

De cealaltă parte a fileului, cu sacii în căruță după calificarea de puțin între primele 8 și implicit evitarea fazei play-out, lugojencele au pornit cu șansa a doua în aceste dueluri cu Dinamo pentru obținerea dreptului de a juca la locul 5, miza mai scăzută fiind hotărâtoare în înțelegerea celor două cluburi de a disputa ambele întâlniri din această fază pe terenul fostei pretendente la onoruri.

Vizitatoarele nici nu puteau emite prea mari pretenții, dat fiind că în deplasările actualei ediții s-au înclinat meci de meci până la ultimul, când au întors salvator foaia, victoria cu 3:0 repurtată spre începutul săptămânii trecute la Iași, prima pe alte terenuri pentru CSM Lugoj, fiind însă decisivă și salvatoare pentru urcarea pe locul 8, ce le-a scăpat de emoții pe Ionela Canea și compania.

Ca evoluție a scorului, lugojencele au început mai bine seturile disputei de astăzi dar s-au stins încet, încet, având doar o răbufnire când cu cuțitul deja la os, spre finele celui de-al treilea. Astfel, în setul I au cedat inițiativa de la 7:8, Dinamo desprinzându-se la 18:11 și câștigând cu 25:15. În cel de-al doilea, o evoluție similară a scorului, de la 2:1 la 2:6 și 6:8, dar și 11:9, 20:15, 23:16 și 25:17. Gazdele s-au instalat ceva mai repede la conducere în ceea ce avea să fie și ultimul set al jocului, de la 2:3 la 7:4 și 14:9, bănățencele revenind la 17:18 însă neavând forța de a menține mai apoi fragilul avantaj, Dinamo răsturnând decisiv la 21:18 și 25:20.

CSM Lugoj a început astăzi cu Irina Andreică, Gabriela Bălae, Ionela Canea, Cristina Zanfir, Krista DeGeest, Laura Lungu și Adriana Rotaru ca libero.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: