CSM Lugoj pierde primul set cu același 27:25 cu care era egalată în Cupă tot la Satu Mare

CSM Lugoj a pierdut în această seară a treia deplasare consecutivă cu 3:0, pe terenul nou-promovatei CSM Satu Mare, care a obținut astfel cel mai clar succes de la accederea în Divizia A1, după ce a smuls la mare luptă, cu 27:25, un prim set în care se distanța la două puncte abia spre final, cu 22:20.

Fără bulgăroaicele achiziționate înainte de startul sezonului dar accidentate rapid, timișencele au suferit și al patrulea eșec din tot atâtea apariții pe alte terenuri în turul elitei de volei feminin, 3:0 (27:25, 25:19, 25:15) pentru sătmărence, după circa 80 de minute din jocul rundei a IX-a, antepenultima a turului la fileul fetelor.

Dacă pentru alb-albastre a fost a patra deplasare sfârșită pe scut, pentru nou-promovată a constituit a patra victorie acasă, după 3:1 cu Unic, viitoare oaspete a Lugojului, 3:1 cu craiovencele și tot 3:1, cu Penicilina Iași. De fapt, doar grupări din ”careul de ași” al sezonului trecut s-au impus până acum în nord-vest, mai exact Medicina, cu 1:3, și Dinamo, 0:3, într-un meci televizat din 28 noiembrie.

CSM Lugoj a fost mai mult în frunte pe parcursul setului I, foarte echilibrat și cu răsturnări de situație de ambele părți, însă a cedat de puțin după peste o jumătate de oră, pierdere care avea să se dovedească decisivă: 27:25.

Scor cu care lugojencele erau egalate și în cel de-al patrulea set al disputei retur de pe același teren, din optimile Cupei României, pe 10 octombrie, înaintea campionatului, pe când elevele lui Valerijan Luka erau însă deja calificate în sferturi, după victoria cu 3:0 din prima manșă, la Lugoj, și seturile câștigate la 22 și 23. Acea egalare avea să aducă imediat și setul câștigat de sătmărence în tie-break, 15:2 și 3:2 în manșa secundă.

Voleibalistele de pe Timiș n-au mai putut nici acum stopa declinul, după un început promițător al setului secund, cedând teren de la 8:7 la 16:9, diferență conservată aproape în totalitate de gazde până la final.

Vecine de clasament, pe 7 și 8, înaintea acestei etape, cu o victorie în plus pentru CSM Satu Mare, față de cele două ale Lugojului, într-un grup de 4 echipe cu această zestre, cele două oponente n-au mai părut la fel de apropiate și în setul III, și ultimul, 25:15, gazdele trecându-și astfel în cont 15 seturi adjudecate în acest sezon, față de cele numai 8 ale alb-albastrelor, penultimele la puncte obținute în set dintre cele 12 prim-divizionare.

Pentru timișence urmează sâmbăta viitoare o ultimă apariție acasă pe 2014, într-un duel al jumătății inferioare a ierarhiei, cu VC Unic Piatra Neamț, gazdă învinsă astăzi cu 0:3 de Dinamo, pe seturi 30:32, 10:25, 13:25.

Valerian Luka a început jocul de la Satu Mare în alcătuirea Denisa Viloiu, Krista DeGeest, Laura Lungu, Ionela Canea, Mădălina Șonda, Gabriela Bălae și Ivana Milanovic – libero.

* Rezultatele și ierarhia actualizată, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = patru

 


Ultimele articole din categoria Volei: